FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljena knjiga fra Z. Špehara, nekadašnjeg gvardijana vukovarskog samostana

Autor: zdra
VUKOVAR, 3. srpnja 2012. (Hina) - Knjiga autobiografskih zapisa "Tajna starog mosta- dnevnik koji to nije" autora fra Zlatka Špehara u izdanju Ogranka Matice hrvatske Vukovar predstavljena je večeras u vukovarskom Pastoralnom centru "Sv. Bono".

Na oko 150 stranica knjige, autor fra Zlatko Špehar, koji je na službi u hrvatskoj katoličkoj župi u Salzburgu, a od 1999. do 2008. godine bio je gvardijan Franjevačkog samostana u Vukovaru, opisuje vlastito djetinjstvo i mladost i događaje koji su ga naveli da prihvati Božji poziv.

"Vukovar je prijelomna točka moga svećeničkog i franjevačkog života. Danas je blagdan sv. Tome koji nije vjerovao i tražio je neki doticaj, a mene su valjda u Vukovar poslali da mene netko dotakne kako bih postao netko u sebi". kazao je fra Špehar.

Prema riječima predsjednika Ogranka Matice hrvatske Vukovar Dražena Živića, knjiga "Tajna starog mosta-dnevnik koji to nije", koja je četvrta knjiga fra Zlatka Špehara, u spisateljskom smislu autora pokazuje na sasvim jedan drugi način.

"Riječ je o autobiografskim crticama koje prate život autora od djetinjstva do odlaska iz Vukovara. Ono što povezuje sve te crtice jest duhovna dimenzija", rekao je Živić dodajući kako fra Zlatko Špehar u knjizi na jedan "plastičan, i na momente duhovit način", pokazuje vlastito iskustvo stjecanja poziva da se pridruži svećenicima i franjevaštvu.

(Hina) xzdra yvkn

(Hina)

An unhandled error has occurred. Reload 🗙