FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kvarnerski festival pomorske tradicije

Autor: hsup
RIJEKA , 4. lipnja 2012. (Hina) - Prvi kvarnerski festival mora i pomorske tradicije – Fiumare, na kojemu će biti predstavljena kvarnerska pomorska baština, održat će se od 6. do 10. lipnja u Rijeci, najavljeno je danas na konferenciji za novinare.

Bit će predstavljeno pet tradicijskih barki, koje će sudjelovati na Festivalu mora u Brestu u Francuskoj, zatim će se održati izložba autohtonih kvarnesrkih proizvoda, radionice tradicijskih pomorskih i ribarskih vještina te likovna radionica.

U riječkoj luci tijekom festivala održat će se regata tradicijskih barki i regata „Fiumanka“, a za posjetitelje su organizirani obilasci riječkih znamenitosti, izložbe, predavanja, predstavljanja knjiga, nastupi foklornih skupina i klapa.

Posebni gosti bit će pripadnici „Hrvatske bratovštine Bokeljske mornarice 809“ , koji će predstaviti dio pomorske tradicije Boke kotorske.

Prvi kvarnerski festival mora i pomorske tradicije – Fiumare organizirale su riječke udruge uz potporu riječke gradske uprave i Turističke zajednice, a svečano će biti otvorenu četvrtak, 7. lipnja.

(Hina) xhsup ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙