FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: terminski indeksi najavljuju pad cijena dionica

Autor: neba
NEW YORK, 28. lipnja 2012. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi najavljuju danas pad cijena dionica na Wall Streetu jer ulagači ne vjeruju da će se na summitu Europske unije postići napredak u rješavanju dužničke krize.

Terminski S&P 500, Dow Jones i Nasdaq indeks bili su u 13 sati u minusu oko 0,5 posto, nakon što su jučer cijene dionica porasle više od 0,7 posto.

Na svjetskim tržištima vlada loše raspoloženje jer ulagači sve manje vjeruju da je moguć napredak u rješavanju dužničke krize.

U Bruxellesu danas počinje dvodnevni sastanak čelnika EU-a, a njihova se stajališta, kažu analitičari, nikada u ove dvije i pol godine, koliko traje kriza, nisu više razlikovala.

Njemačka ne pristaje na izdavanje zajedničkih euroobveznica i traži rješavanje strukturnih problema eurozone, dok se Francuska i Italija zalažu za hitna rješenja, među ostalim i za izdavanje zajedničkih obveznica.

Od makroekonomskih izvješća, poslijepodne će biti objavljeni konačni podaci o američkom bruto domaćem proizvodu u prvom tromjesečju, kao i podaci o nezaposlenosti prošloga tjedna.

Nakon blagog rasta rano jutros, na europskim su burzama cijene dionica znatno pale. Londonski FTSE, pariški CAC i frankfurtski DAX indeks bili su u 13 sati u minusu između 0,8 i 1,5 posto.

(Hina) xneba yneba

An unhandled error has occurred. Reload 🗙