FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: svijet u 4,30 sati

Autor: dduk
ZAGREB, 25. lipnja 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 4,30 sati:

ISTANBUL - Zamjenik turskog premijera Buelent Arinc u ponedjeljak je najavio kako bi Turska u predstojećih nekoliko dana mogla donijeti odluku o prekidu isporuke električne energije Siriji u znak odmazde zbog sirijskog rušenja turskoga vojnog zrakoplova u petak te je rekao da su sirijske vojne snage pucale na još jedan turski zrakoplov poslan u potragu za dvojicom pilota iz prvoga srušenog turskog zrakoplova, oštro osudivši takvo ponašanje službenog Damaska, prenijeli su u ponedjeljak mediji. Službena Ankara u ponedjeljak je optužila Siriju da je počinila "neprijateljski čin najviše razine", srušivši jedan od njihovih borbenih zrakoplova, zbog čega postoji opravdana bojazan od eskalacije krize između dviju susjednih zemalja, a uoči sastanka NATO-a u utorak u Bruxellesu, čije će se članice sastati na zahtjev Turske kako bi se razjasnilo je li u pitanju ugroženost teritorijalnog integriteta jedne zemlje i je li u opasnosti njezina sigurnost.

KAMPALA - Najmanje je 18 ljudi smrtno stradalo u ponedjeljak kad je u dijelu istočne Ugande u kojemu se uzgaja kava nakon obilnih kiša došlo do klizanja tla, objavili su mediji. Kako je prenio ugandski Crveni križ, zemlja se odronila na padinama brda Elgon na granici s Kenijom, gdje se nalaze tri sela. Član lokalne uprave David Wakikona za Reuters je rekao kako bi pod nanosima zemlje moglo biti zatrpano još stotinjak seljana, a lokalni mediji izvješćuju da ih se više stotina smatra nestalima. Informacije još nije moguće potvrditi iz službenih izvora. U posljednjih je nekoliko dana padala obilna kiša, koja nije nerijetka u području istočne Ugande. Slična se nesreća dogodila u ožujku 2010. godine.

MEXICO - Trojica policajaca ubijena su u ponedjeljak u pucnjavi u međunarodnoj zračnoj luci u Mexico Cityju kada su pokušali privesti trgovce drogom, objavilo je meksičko ministarstvo javne sigurnosti. Dvojica policajaca smrtno su stradala na mjestu događaja, a treći je podlegao ozljedama na putu prema bolnici. Ministarstvo je izvijestilo kako je riječ o grupi saveznih policajaca koji su već neko vrijeme radili na slučaju te su pokušali privesti nekoliko osoba sumnjivih zbog umiješanosti u trgovinu drogom. Sumnjivci su, primijetivši da su opkoljeni, odmah počeli pucati na policajce te su im uspjeli umaknuti. Zračni promet nastavio se odvijati bez problema bez kašnjenja u polijetanjima i slijetanjima zrakoplova, no pucnjava je prouzročila paniku među putnicima koji su se zatekli u zračnoj luci.

(Hina) xduk yduk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙