FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 15,30 sati

Autor: ilov
ZAGREB, 24. lipnja 2012. (Hina) - Pregled najvažnijih vijesti iz svijeta do 15,30 sati:

ANKARA - Istražiteljski timovi uspjeli su locirati mjesto na kojemu su u petak Sirijci srušili turski vojni zrakoplov, a olupine su otkrivene u sirijskim vodama na dubini od oko 1300 metara, objavili su u nedjelju turski mediji, ne navodeći izvor. Tursko ministarstvo vanjskih poslova ranije je izvijestilo kako istražiteljski timovi i dalje traže dvojicu nestalih pilota. Turska je uputila diplomatsku notu Siriji zbog sirijskog rušenja vojnog zrakoplova nad Sredozemljem, objavila je u nedjelju turska državna televizija TRT. Brod koji prevozi ruske helikoptere u Siriju i koji je vraćen u Rusiju nakon što mu je otkazano osiguranje, trebao bi nastaviti put prema Siriji u pratnji još bar jednog broda, objavio je u nedjelju Interfax, pozivajući se na vojne izvore.

ZAGREB/ALEP - 16 vojnika i još 18 ljudi, među kojima većinom civili, ubijeno je u nedjelju ujutro u sukobima sirijskih vojnih snaga s pobunjenicima u sjevernoj pokrajini Alep, izvijestio je sirijski Opservatorij za ljudska prava sa sjedištem u Londonu. Borbe su vođene u Daret Azi, na periferiji Atareba i u blizini barikade postavljene u selu Kafar Halab", stoji u priopćenju Opservatorija. Organizacija je izvijestila kako je određeni broj vojnika prebjegao nakon jednog od pobunjeničkih napada te da su pobunjenici zaplijenili puno oružja. Alep je drugi po veličini sirijski grad i dugo je bio izvan pobunjeničkog pohoda protiv režima koji je počeo u ožujku 2011., a potom se stanovništvo, pod utjecajem organiziranih studenata mobiliziralo i uključilo u pobunu.

ATENA - Predsjednik grčke vlade Antonis Samaras, kojemu je u subotu uspješno operirana oštećena mrežnica oka, neće sudjelovati u radu summita čelnika EU-a koji će se održati 28. i 29. lipnja, izvijestili su službeni izvori. Sastanku na vrhu neće prisustvovati ni budući ministar financija Vassilis Rapanos koji je prebačen u bolnicu prije prisege, a nakon što se onesvijestio, žaleći se na mučninu, vrtoglavicu i jake bolove u trbuhu. Rapanos je zadržan na na bolničkim pretragama. Glasnogovornik vlade Simos Kedikoglu rekao je kako će Grčku na summitu predstavljati ministar vanjskih poslova Dimitris Avramopulos te ministar financija u odlasku George Zanias.

PARIZ - Milano je najgori europski grad kada je riječ o prometnim gužvama, prema rezultatima istraživanja američke udruge Inrix koja se bavi istraživanjem stanja u prometu koristeći podatke europskog ureda za statistiku Eurostata. Taj je sjeverni talijanski grad prvi na ljestvici 25 prometno najzagušenijih europskih gradova. Odmah nakon Milana su Bruxelles i belgijski Anvers, a četvrto mjesto zauzeo je Pariz. Ured raspolaže podacima iz trinaest europskih država. U vrhu zemalja s najgorim prometnim stanjem je Belgija u kojoj su vozači tijekom 2011. u vožnji, odnosno u prometnim gužvama izgubili 55 sati, što iznosi dva sata manje nego u prethodnoj godini, a slijedi je Nizozemska, gdje su vozači u automobilima proveli 50 sati, što je, u odnosu na 2010., četiri sata manje. Potom dolaze Francuska i Njemačka s 36 sati "izgubljenih" u automobilu. Prometno "najprotočnije" zemlje su Luksemburg, Mađarska i Irska.

(Hina) xilov yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙