FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Šibeniku otvorena plaža Banj

Autor: jdev
ŠIBENIK, 17. lipnja 2012. (Hina) - Nakon što je zaključena prva faza uređenja, u nazočnosti gradskih čelnika i mnogih Šibenčana, danas je u Šibeniku otvorena plaža Banj u Crnici.

To je prva plaža u centru Šibenika i već danas je privukla mnoge kupače.

Prva faza radova na plaži Banj koštala je 2,7 milijuna kuna, a novac je osiguran iz gradskog proračuna, te iz proračuna ministarstva turizma.

Radovi su obuhvatili uređenje plažnog pojasa i nasipanje plaže šljunkom, izgradnju prilaznog puta, postavljanje igrališta za košarku i odbojku na pijesku, te lijevanje temelja za buduće objekte.

Iako je već nakon prve faze plaža spremna za prihvat kupača, gradski čelnici iduće će godine izvesti i drugu fazu radova na Banju, kada će se izgraditi ugostiteljski objekti i sanitarne prostorije za koje ove godine nije bilo novca, doznaje se iz šibenske gradske uprave.

Začetnik ideje o uređenju gradske plaže, dogradonačelnik Šibenika Franko Vidović, danas je novinarima tek kratko kazao kako mu je drago da su se njegovi sugrađani odazvali u velikom broju, te kako nije važno koja je vlast taj projekt osmislila i realizirala, već je bitno da je on u interesu građana Šibenika.

Potom su se na Banju okupali pripadnici gradske vlasti, otvorivši sezonu kupanja za ostale Šibenčane.

Inače, cijelog dana na prvoj šibenskoj plaži u gradskom centru traje zabavni program, a večeras će Šibenčane zabavljati poznata DJ Nikki Belucci.

(Hina) xjdev yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙