FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Usvojene izmjene županijskog prostornog plana

Autor: jdev
ŠIBENIK , 15. lipnja 2012. (Hina) - Vijećnici Županijske skupštine Šibensko-kninske županije na današnjoj su sjednici usvojili III. Izmjene i dopune županijskog prostornog plana.

Rok za donošenje ovog važnog dokumenta ističe u idući ponedjeljak, te je bilo iznimno važno da vijećnici taj dokument prihvate danas, kazao je župan šibensko-kninski Goran Pauk.

Zato je na početku rasprave o toj točci dnevnog reda, župan Pauk kazao kako se danas neće prihvatiti amandmani vijećnika na prostorni plan jer bi to značilo da Županija opet mora ići u proceduru dobivanja suglasnosti resornog Ministarstva, a zbog toga bi se zakasnilo s donošenjem novog županijskog plana.

Na sjednici Županijske skupštine usvojene su i izmjene i dopune županijskog proračuna za 2012. godinu, kojima je osigurano 500 tisuća kuna za izradu idejnog projekta nove šibenske bolnice.

Ministarstvo zdravlja, kazao je župan, odbilo je financirati izradu ovog dokumenta, pa je Županija rebalansom predvidjela 500 tisuća kuna za tu namjenu.

Budući da projekt košta 1,5 milijuna kuna, ovim proračunskim izmjenama Županija je osigurala dio sredstava, a dodatna sredstva iznaći će se u proračunu iduće godine, zaključio je župan Pauk.

SDP-ov vijećnik u Županijskoj skupštini Paško Višić predložio je da se vijećnici odreknu polovine svojih vijećničkih naknada za izradu ovog idejnog projekta.

Mjesečna vijećnička naknada iznosi 1500 kuna, s tim da stavka u proračunu koja se odnosi na vijećničke naknade iznosi 1,6 milijuna kuna, kazao je Višić, dodajući da bi, odricanjem od polovine iznosa svojih naknada, vijećnici za idejni projekt Opće bolnice priskrbili dodatnih 800 tisuća kuna.

Međutim, prilikom glasovanja za Višićev amandman u dvorani je bilo tek sedam vijećnika iz redova oporbe, dok je iz redova vladajućeg HDZ-a taj Višićev prijedlog podržala jedino vijećnica Anka Aleksić.

(Hina) xjdev ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙