FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: spar
ZAGREB, 7. lipnja 2012. (Hina) - Pregled vijest iz Hrvatske u 12,30 sati

OSIJEK - Predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić izvijestio je danas u Osijeku kako je stranci pristupilo 24 člana HDZ-a, među kojima su četiri dosadašnja člana predsjedništva osječkog Gradskog odbora HDZ-a i predsjednica osječkoga odbora Mladeži HDZ-a Ana Ćalušić te jedna dosadašnja članica Hrvatske narodne stranke (HNS). Na konferenciji za novinare Šišljagić je kazao kako je u pitanju još jedna skupina mladih, stručnih ljudi, već dulje vrijeme u politici, koji su svojevoljno odlučili pridonijeti provedbi programa HDSSB-a, razvoju Slavonije i Baranje, ali i Hrvatske. Ocijenio kako je očito da je vjerodostojan rad HDSSB-a u proteklih sedam godina prepoznat te je ustvrdio da je ovaj prelazak, "samo jedna od epizoda", koje će se nastaviti idućih dana i tjedana. Šišljagić je kazao da HDSSB nikome do sada nije otimao članove, niti je na bilo koji način ikoga nagovarao ili prisiljavao na nekakav angažman. Napomenuo je kako je HDSSB otvorena stranka za sve koji se žele politički angažirati, bez obzira kojoj političkoj opciji pripadaju, a jedini je uvjet provedba programa za boljitak ove regije i cijele Hrvatske. Ćalušić je kazala kako vjeruje u rad HDSSB-a i vidi njegove rezultate, a dosadašnja članica HDZ-a Silvana Sabo kazala je da su pristupili HDSSB-u jer je to demokršćanska stranka, sa snažnim hvatskim predznakom, koja se žestoko bori za razvoj Osijeka, županije i regije. Saborski zastupnik Josip Salapić, koji je nedavno također iz HDZ-a prešao u HDSSB, kazao je kako su u pitanju mladi ljudi, neopterećeni prošlošću, koji su s njim godinama radili u HDZ-u. Ovo je samo početak, mnogi su bili šokirani mojim potezom, ali imao sam brojne kontakte sa članovima gradskoga i županijskog HDZ-a, saborskim zastupnicima, i svi su me podržali, a ima ih još koji su nezadovoljni, i koji će doći u HDSSB, ustvrdio je.

ĐAKOVO - Službenici osječko-baranjske Policijske uprave tragaju za nepoznatim počiniteljem koji je u Đakovu usmrtio 37-godišnju ženu, izvijestila je danas PU osječko-baranjska. Mrtvo tijelo nepoznate žene pronađeno je u otvorenom šahtu u Nazorovoj ulici u Đakovu u utorak, 5. lipnja, oko 15 sati. Tijekom jučerašnjih kriminalističkih istraživanjima utvrđena je osnovana sumnja da je 37-godišnju ženu s đakovačkog područja usmrtio za sada nepoznati počinjitelj. Policija intenzivno traga za ubojicom.

MLJET - Na jednoj plaži u Nacionalnom parku Mljet došlo je do manjeg naftnog onečišćenja, doznaje se danas iz Državnog centra 112. Kako se navodi, ŽC 112 Dubrovnik primio je jučer u 13 sati informaciju od inspekcija zaštite prirode i okoliša da je iz spremnika hotela „Odisej“ na Mljetu isteklo, prema procjeni, oko 6.000 litara nafte na tlo. Nafta se polagano slijeva u more kod plaže hotela. Obala je opasana branama i nafta se skuplja, a provode se i druge mjere na sanaciji onečišćenja tla i mora. Pregledom drugih plaža na Mljetu i Korčuli utvrđeno je da nema onečišćenja mora, priopćuju iz Državnog centra 112.

ZAGREB - Sa zgrade T-COM-a u Savskoj ulici 32 jutros oko 10 sati pala je staklena stijena veličine 250 puta 250 centimetara, izvijestila je Policijska uprava zagrebačka (PUZ). Nitko nije ozlijeđen. Tramvajski promet u smjeru juga odvija se otežano, tj. naizmjenično, navodi policija.

(Hina) xsp ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙