FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zatvoren 20. Sajam "Somidom expo 2012"

Autor: vsik
OSIJEK, 3. lipnja 2012.(Hina) - Na sajamskom prostoru Pampas u Osijeku, večeras je zatvoren trodnevni 20. Sajam "Somidom expo 2012" koji je u protekla tri dana posjetilo oko 10.000 posjetilja.

Sajam "Somidom expo 2012" sastoji se od pet sajamskih priredbi, od kojih je najstariji Sajam graditeljstva i opreme koji se održao 20. put, zatim 16. Sajam automobila - Motomobil, 13. Obrtnički sajam, peti Sajam obrazovanja i po prvi put Sajam zdravlja.

Po riječima direktora Osječkog sajma Hrvoja Kralja, koji je organizator Sajma uz pokroviteljstvo Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Osijek, Obrtničke komore Osječko-baranjske županije, Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije na Sajmu je sudjelovalo 160 izlagača, koji su se predstavili s najnovijim dostignućima iz svojih djelatnosti.

Po prvi puta organiziran je Sajam zdravlja, koji je važan za edukaciju građana, a posebno je bio posjećen sajamski dio gdje je osječki Dom zdravlja mobilnim mamografom besplatno obavljao preglede žena, kao i besplatni ultrazvučni pregledi abdomena, rekao je.

Veliko zanimanje posjetitelja, posebice roditelja koji su dolazili s djecom, bio je na štandu Hrvatske stomatološke komore - dentalne medicine, na kojem je predstavljen projekt prevencije karijesa kod predškolske djece koji će se u suradnji s osječkom Udrugom Breza početi provoditi na ovogodišnjoj manifestaciji Zemlja bez granica krajem kolovoza i početkom rujna ove godine.

Uz Hrvatsku stomatološku komoru projekt se provodi u suradnji s Medicinskim odjelom Matice hrvatske, Gradom Osijekom i Osječko-baranjskom županijom. Ovakvi specijalizirani sajmovi ciljano su usmjereni razvijanju zdravstvene kulture, zatim obrazovanja, obrtničkih trendova, graditeljstva i ostaloga, rekao je Kralj.

(Hina) xvsik yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙