FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

Autor: nles
ZAGREB, 2. lipnja 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 21 sat:

ZAGREB - Predsjednik SDP-a Zoran Milanović izjavio je, nakon izbora četvero potpredsjednika stranke, kako je SDP-ova konvencija bila primjer kako se ponaša normalna demokratska europska stranka. "Idemo zajedno dalje, idemo po povjerenje ljudi, idemo u nove pobjede za SDP i za Hrvatsku", rekao je Milanović na kraju 12. izborne Konvencije SDP-a. Čestitavši izabranima za potpredsjednike stranke te članove Predsjedništva i Glavnog odbora, Milanović je stranačke kolege koji nisu ispunili svoja očekivanja na Konvenciji zamolio da to shvate sportski, iako, rekao je, zna koliko je to teško. "Ali, ovo je demokratska stranka u kojoj ima lobiranja, ali nema nezakonitosti i neće ih biti dok je mi vodimo", istaknuo je. Poručio je kako su pred timom koji je danas izabran da stranku vodi u iduće četiri godine, lokalni, kao i parlamentarni izbori za koje je uvjeren da će se održati u ustavnom roku. "Učinit ćemo sve da na njima opet uspijemo, ali ćemo se u međuvremenu boriti i za Hrvatsku i za sebe, stranku socijaldemokracije, modernu europsku stranku koja Hrvatsku na pravi način želi uvesti u Europu", naglasio je Milanović.

ZAGREB - Rajko Ostojić i Gordan Maras novi su potpredsjednici SDP-a, a na toj stranačkoj dužnosti ostaju Milanka Opačić i Zlatko Komadina, odlučili su stranački delegati na današnjoj SDP-ovoj izbornoj Konvenciji. Ostojić je dobio 1216 glasova delegata, Maras 1094 glasova, Opačić 850, a Komadina 834 glasa. Osim njih za potpredsjednike su se kandidirali i Arsen Bauk, Branko Grčić, Željko Jovanović i Mirando Mrsić. Prije izbora potpredsjednika SDP-ovci su izabrali 17 članova Predsjedništva, u kojemu će sjediti i predsjednik stranke Zoran Milanović te potpredsjednici, a izabrana su i 103 člana Glavnog odbora.

ZAGREB - Svo četvero izabranih potpredsjednika SDP-a, Rajko Ostojić, Gordan Maras, Milanka Opačić i Zlatko Komadina, zahvalilo je stranačkim delegatima na povjerenju, suglasno u stavu da je na današnjoj izbornoj Konvenciji stranke pobijedila demokracija. Rajko Ostojić izjavio je novinarima kako mu je želja da se ideja socijaldemokracije proširi Hrvatskom "i uđe u sve dijelove kao brzopojasni internet". "Uvjeren sam da će ova energija koja se cijeli dan tu osjećala vrlo brzo prenijeti u sve domove Hrvatske", poručio je. Upitan je li se prepoznao u izjavi predsjednika stranke Zorana Milanovića da je pred unutarstranačke izbore bilo puno lobiranja, odgovorio je kako su svi na Konvenciji odradili dobar posao te zahvalio organizatorima. "Srce je SDP, a danas su izabrane krvne žile - stranačka tijela, Predsjedništvo i Glavni odbor. Zahvaljujem se krvnim stanicama i eritrocitima, leukocitima i trombocitima. Svi oni imaju svoju funkciju - neki nose kisik, neki hranu, neki nas brane od upala i tumora...", poslužio se Ostojić medicinskim rječnikom. "U svakom slučaju zahvaljujem se svima koji su napravili da danas demokracija pobijedi", dodao je. Zadovoljstvo izborom i potporom stranačkog članstva izrazio je i Gordan Maras, rekavši kako je Konvencija danas pokazala da su u SDP-u prepoznali njegov dosadašnji rad.

ZAGREB - SDP je danas izabrao 17 članova Predsjedništva stranke te 103 člana Glavnog odbora, a na konvenciji u zagrebačkom Domu sportova počeli su izbori za četiri potpredsjednika za koje se kandidiralo osam članova Predsjedništva. Nakon što su izabrani za članove Predsjedništva, kandidaturu za potpredsjednike iskazali su Arsen Bauk, Branko Grčić, Željko Jovanović, Zlatko Komadina, Gordan Maras, Mirando Mrsić, Milanka Opačić i Rajko Ostojić. U SDP-ovo Predsjedništvo, koje s predsjednikom stranke Zoranom Milanovićem broji 18 članova, izabrani su ministar zdravlja Rajko Ostojić (1532 glasa), predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić (1472 glasa), bivši ministar prometa Zlatko Komadina (1458), ministar poduzetništva Gordan Maras (1429), ministar uprave Arsen Bauk (1326), potpredsjednik Vlade Neven Mimica (1291), potpredsjednica Vlade Milanka Opačić (1153), potpredsjednik Vlade Branko Grčić (1127), vukovarski gradonačelnik Željko Sabo (1075), ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić (1059), ministar rada Mirando Mrsić (1056), ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović (999), predsjednik Hrvatskog sabora Boris Šprem (983), predsjednica osječkog SDP-a Biljana Borzan (858), gradonačelnik Jastrebarskog Mihael Zmajlović (801), sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić Merzel (540) i SDP-ovac Vedran Babić (394).

ZAGREB - Četvero hrvatskih članova Nadzornog odbora Ine poslali su pismo Vladi u kojem zbog stanja u tvrtki traže smjenu predsjednika uprave, a ministar financija Slavko Linić je, komentirajući tu informaciju, izjavio kako su "potrebni ozbiljni razgovori s MOL-om". Član Nadzornog odbora Davor Štern potvrdio je slanje pisma vezano uz loše stanje u Ini, ali njegov sadržaj nije htio komentirati budući da je, kaže, riječ o komunikaciji s vlasnikom kojega predstavljaju u Ini i ne misli o tome razgovarati preko medija. Ministar financija Slavko Linić danas je tim povodom izjavio da "evidentno trebaju ozbiljni razgovori s MOL-om oko upravljanja". "Dosta je zapuštanja Ine kao hrvatske tvrtke koja može biti itekako značajan regionalni igrač", rekao je Linić novinarima na konvenciji SDP-a. Dodao je da predsjednik vlade Zoran Milanović treba ocijeniti hoće li ministri biti u nadzornom odboru Ine. Kako doznaje Novi list, u pismu upozoravaju da je, s obzirom na stanje u toj kompaniji, došlo vrijeme da se zahtijeva smjena predsjednika uprave Ine Zoltana Aldotta. Osim Šterna, hrvatski članovi deveteročlanog Nadzornog odbora Ine su Gordana Sekulić, Damir Vanđelić i predstavnica radnika Maja Rilović.

ZAGREB - Dan otvorenih vrata Hrvatskoga katoličkog sveučilišta (HKS) bio je prigoda da se budući studenti i šira javnost danas upoznaju s tim najmlađim hrvatskim sveučilištem osnovanim 2006. kao deveto hrvatsko sveučilište i jedno od 1358 katoličkih sveučilišta i institucija za visoko obrazovanje u svijetu. U riječima dobrodošlice rektor HKS-a Željko Tanjić rekao je da "HKS želi studentima ponuditi programe koji omogućuju razvoj talenata i cjelovite osobnosti te uključivanje u suvremene tijekove hrvatske, europske i svjetske znanosti, temeljeći svoj identitet na katoličkoj baštini, životu i misli". Na HKS-u trenutačno se izvodi studij povijesti pokrenut akademske 2010./2011. godine na koji će se u nadolazećoj akademskoj godini (2012./2013.) upisati treća generacija studenata, s pridružit će im se i prvi studenti dvaju novopokrenutih studija - sociologije i psihologije. Ti su studiji približeni posjetiteljima, kojih je bilo oko petsto, na radionicama - "Povijesni dokumenti - putovanje kroz vrijeme", "Kako se društvo istražuje?" i "Psihologija radionica".

ZAGREB - Bernard Ivčić, novi je predsjednik Zelene akcije, izabran na godišnjoj skupštini te najveće udruge za zaštitu okoliša u Hrvatskoj. "U skladu s demokratskom tradicijom Zelene akcije, na godišnjoj skupštini održanoj 31. svibnja, izabran je novi, šesti po redu predsjednik u dvadesetdvogodišnjoj povijesti ove najveće udruge za zaštitu okoliša", izvijestila je danas Zelena akcija u priopćenju za javnost u kojem navode da je Bernard Ivčić dugogodišnji član i dosadašnji potpredsjednik Zelene akcije. Skupština je donijela i pet novih strateških ciljeva za razdoblje od 2012. do 2015. godine. Cilj im je zaustaviti uništavanje i privatizaciju prirodnih resursa, te promovirati održivo gospodarenje svim okolišnim resursima. Zagovarat će održive klimatske politike na nacionalnoj i međunarodnoj razini, s naglaskom na održivu energetiku i transport.

ZAGREB - Savski sajam, kojim se obilježava peta godišnjica projekta "Lijepa naša Sava", održava se danas u sklopu 47. Međunarodne vrtne izložbe "Floraart" na zagrebačkom Bundeku. Projekt "Lijepa naša Sava", kojim se ističe važnost zaštite hrvatskih voda te vodnih i gospodarsko-turističkih potencijala uz Savu na temeljima održivosti, okupio je više od 45 partnera na državnoj i mjesnoj razini. Ovogodišnji program počeo je 1. lipnja, na Dan rijeke Save, u Lonjskome polju okupljanjem Parlamenta mladih iz četiri države savskog slijeva, a nastavit će se Savskim sajmovima u Sisku (13. lipnja), u Županji (20. lipnja) te u Slavonskom Brodu (6. srpnja). Na Savskom sajmu predstavljaju se, među ostalim, stari obrti, jela i pića savskoga kraja te lipicanski kraljevski konji. Obišavši sajam, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić istaknuo je kako je dobro što promičemo slijev Save te zahvalio svima koji sudjeluju u tom projektu. Pozvao je sugrađane da obiđu sajam i uživaju u eno-gastronomskoj ponudi.

ZAGREB - Vozači kojima "pauk" u Zagrebu odveze automobil, od ponedjeljka, 4. lipnja više neće kao dosad po automobil dolaziti u Strojarsku ulicu nego na novu lokaciju, Zagrebački Velesajam Istok II, doznaje se u Zagrebačkom holdingu. "U nedjelju, 3. lipnja, Zagrebparking - podružnica Zagrebačkog holdinga započet će s premještanjem deponija za vozila u prekršaju sa stare adrese, u Strojarskoj ulici 14, na novu adresu na Zagrebačkom Velesajmu Istok II", navodi Zagrebački holding. Preseljenje će započeti u ranim jutarnjim satima i trajat će do realizacije, a deponij Velesajam Istok II započeti će s radom u ponedjeljak, 4. lipnja u 8 sati. Do tada će sva vozila sa stare lokacije biti premještena na novu. Zagrebparking moli građane da ako tijekom preseljenja namjeravaju preuzeti svoje vozilo, prethodno obavezno provjere na kojem se deponiju ono trenutno nalazi. Telefoni koji će građanima u tom razdoblju danonoćno biti na raspolaganju su: 01/63 11 888 i 091/48 16 043. Na istim brojevima telefona moći će se nakon preseljenja dobiti sve informacije vezane za poslovanja Službe premještanja vozila Zagrebparkinga.

(Hina) xln yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙