FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvoreni sajmovi "Medicina i tehnika" i "Dentex" na ZV

Autor: Lidija Baković
ZAGREB, 16. svibnja 2012. (Hina) - Međunarodni sajam medicine, laboratorijske i rehabilitacijske opreme i farmacije "Medicina i tehnika" i međunarodni sajam dentalne medicine "Dentex" koji su okupili 277 izlagača iz 24 zemlje otvoreni su danas na Zagrebačkom velesajmu (ZV) u suradnji s Hrvatskom komorom dentalne medicine (HKDM).

Zamjenik ministra zdravlja Marijan Cesarik rekao je da se sajmovi održavaju unatoč recesiji i ekonomskoj krizi dodavši da se nada da će se ovogodišnji sajmovi pokazati uspješnijim nego prošle godine.

"Na ovogodišnjem sajmu svoj štand ima i Ministarstvo zdravlja na kojem ćemo pokazati što ćemo učiniti, a na njemu će se, između ostalog, održavati i vježbe prve pomoći", rekao je Cesarik otvarajući sajmove.

Direktor ZV-a Milan Trbojević istaknuo je da je cilj sajmova predstaviti najnovije trendove i dostignuća suvremene dentalne medicine i medicinske i laboratorijske opreme te farmacije.

Predsjednik HKDM-a Hrvoje Pezo naglasio je da unatoč recesiji i krizi sajam bilježi rast od preko 50 posto više izlagača napomenuvši da je ovaj sajam jedna od većih eminentnih izložbi na ovim područjima.

"Po prvi puta na sajmu će se demonstrirati operacija uživo čime će se posjetitelje moći upoznati s novim tehnologijama iz područja dentalne medicine", rekao je Pezo podsjetivši da je prva izložba iz područja dentalne medicine u Zagrebu bila održana 1933. kada je, rekao je, hrvatska stomatologija pokazala da ima što dati zemlji i svijetu.

Sajmovi "Medicina i tehnika" i "Dentex" otvoreni su 17. i 18. svibnja od 10 do 18 sati i 19. svibnja od 10 do 17 sati, a namijenjeni su stručnjacima, institucijama, ustanovama iz svih grana medicinske i dentalne znanosti te široj publici koja će moći obaviti besplatne preglede i dijagnostiku i dobiti stručne savjete.

Posjetitelji će moći obaviti besplatno mjerenje plućne funkcije, tjelesne mase, ugljičnog monoksida u plućima pušača, besplatne mamografske preglede za žene, a uz to održavat će se i stručni skupovi, seminari, prezentacije i simpoziji.

Zemlje sudionice sajmova su: Austrija, Belgija, Brazil, Danska, Finska, Francuska, Italija, Izrael, Japan, Kina, Južna Koreja, Lihtenštajn, Mađarska, Nizozemska, Njemačka, Poljska, Rusija, SAD, Slovenija, Švedska, Švicarska, Tajvan, Velika Britanija, Sjeverna Irska te Hrvatska.

(Hina) xlbak yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙