FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za četvrtak, 17. svibnja

Autor: Tamara Šprihal
ZAGREB, 17. svibnja 2012. (Hina) - Najava važnijih događaja za četvrtak, 17. svibnja koje ćemo popratiti fotografijama

DUBROVNIK - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović u pratnji rektora Sveučilišta u Dubrovniku Matea Milkovića, obići će novu zgradu Kampusa Sveučilišta u Dubrovniku (11,45 sati). Rektor Milković upoznat će predsjednika Josipovića s aktivnostima i planovima dubrovačkoga Sveučilišta s naglaskom na aktivnosti predviđene u novoj zgradi Kampusa. Predviđen je obilazak zgrade i sastanak zatvoren za javnost, a nakon sastanka predsjednik Josipović i rektor Milković davat će izjave za medije (12,30 sati).

ZAGREB - Nastavak sjednice Hrvatskoga sabora (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Sjednica Vlade RH (10 sati, Banski dvori, Trg Sv. Marka 2).

ZAGREB - Na Zagrebačkom velesajmu otvaraju se bienalni sajmovi Medicina i Tehnika - međunarodni sajam medicine, laboratorijske i rehabilitacijske opreme te farmacije i Dentex, međunarodni sajam dentalne medicine (11 sati, Avenija Dubrovnik 15). Na sajmovima Medicina i Tehnika i Dentex sudjeluje 277 izlagača iz 24 zemlje.

ZAGREB - Radni sastanak vezan uz pripreme za nadolazeće Europsko prvenstvo u nogometu na kojem će jedna od tema biti davanje potrebnih informacija navijačima hrvatske nogometne vrste koji se spremaju putovati u Poljsku i Ukrajinu (13 sati, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Donje Svetice 38, velika dvorana na IV. katu). U okviru sastanka, ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović potpisat će Povelju o suradnji s hrvatskim navijačkim veleposlanstvom kojeg predstavlja udruga Regionalni centar za mlade iz Rijeke. Na radnom sastanku sudjelovat će predstavnici resornih ministarstava – Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva turizma, Ministarstva zdravlja i Ministarstva vanjskih poslova te predstavnici civilnih udruga.

ZAGREB - Na suđenju bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu optuženom za primanje 10 milijuna eura kako bi mađarskom MOL-u prepustio upravljačka prava u Ini trebao bi svjedočiti direktor tvrtke Hangarn Oil Products Imre Fazekas (9,30 sati, Županijski sud, Zrinjevac 5).

OSIJEK - Izricanje nepravomoćne presude Enesu Viteškiću, optuženom za ratni zločin protiv civilnog stanovništva u Paulin Dvoru, u prosincu 1991. godine. Ovo je treće, a drugo ponovljeno suđenje, budući da je Viteškić u prva dva postupka - 2004. i 2007. godine nepravomoćno oslobođen optužbe, ali je Vrhovni sud oba puta, zbog pogrešno utvrđenoga činjeničnog stanja te potrebe dodatnog razmatranja dokaza, vratio predmet na ponovno postupanje Županijskome sudu (13,30 sati, Županijski sud u Osijeku, Europske Avenije 7).

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Uroš Andrić

Poslije podne: Tamara Šprihal

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

(Hina) x tš ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙