FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otočni obrtnici traže ravnopravan položaj

Autor: dduk
ZAGREB, 28. svibnja 2012. (Hina) - Obrtnici koji djeluju na otocima zatražili su na 1. susretu otočnih trgovaca Hrvatske obrtničke komore (HOK) omogućavanje ravnopravnog položaja s obrtnicima koji djeluju na kopnu, priopćeno je iz HOK-a.

Otočki obrtnici u zaključcima sa skupa, održanog od 25. do 27. svibnja u Božavi na Dugom otoku, traže da "povlaštena cijena u pomorskom prijevozu putničkih i teretnih vozila gospodarskih subjekata sa sjedištem na otocima ne bude veća od troškova goriva i cestarina za vozila koji bi nastali da su trajektne linije ceste", odnosno traže izjednačavanje troškova prijevoza na otocima i kopnu.

Drže kako povlaštena cijena vode otočnim gospodarskim subjektima treba biti svedena na prosječnu cijenu na području matične obalne otočne županije, a traže i uvrštavanje predstavnika otočnih obrtnika u vijeća županijskih gospodarskih komora kod donošenja reda plovidbe kao i imenovanje predstavnika HOK-a u Upravno vijeće Agencije za obalni linijski pomorski promet.

Za prijevoz opasnih tvari (benzin, nafta, plin...) trajektima treba osigurati poseban skladišni prostor, a Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica trebale bi sufinancirati brodare kod prijevoza turista na otoke po uzoru na sufinanciranje avionskih kompanija, ističe se u zaključcima skupa.

Tema susreta otočnih obrta bila je "Strategija opstanka poslovanja otočnih obrtnika", okupio je obrtnike raznih djelatnosti koji rade na otocima, a raspravljalo se o poslovanju na otocima te rješenjima za kvalitetnije djelovanje i bolju suradnju s lokalnim i državnim tijelima.

(Hina) xduk ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙