FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: mcur
ZAGREB, 14. svibnja 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati:

ZAGREB -Kandidat za predsjednika HDZ-a Darko Milinović predao je danas u središnjici stranke 700-tinjak prikupljenih potpisa za svoju kandidaturu. Milinović je tom prigodom novinarima najavio da će nastaviti s prikupljanjem potpisa do 19. svibnja, kad je krajnji rok za njihovu predaju, a prikupljat će ih u još pet ili šest hrvatskih županija u kojima još nije. Na upit zašto je potpise predao već sada, odgovorio je: "Zato što sam stekao tehničke uvjete postati i službeno kandidat za predsjednika HDZ-a. Da ne bi bilo previše dileme, danas sam ih predao". Po HDZ-ovu pravilniku o izbornoj promidžbi, da bi kandidati i formalno postali kandidatima za čelna mjesta HDZ-a, koji će biti izabrani na 15. općem saboru HDZ-a 20. svibnja, moraju prikupiti potreban broj potpisa izaslanika do 19. svibnja u podne. Kandidati za predsjednika stranke moraju prikupiti najmanje 400 potpisa od 2200 izaslanika općeg sabora. Milinović je, osvrćući se na medijske napise da je favorit na izborima za predsjednika HDZ-a Tomislav Karamarko, rekao kako je "na terenu situacija drugačija".

ZAGREB - U nesreći u Sesvetama jutros je smrtno stradao motociklist, koji je u padu podletio pod automobil, priopćila je zagrebačka policija. Motociklist (r. 1979.) je od ozljeda umro na mjestu nesreće.

ZAGREB - U dvorištu obiteljske kuće u Sesvetama noćas je oko 3 sata eksplodirala nepoznata naprava, no nema ozlijeđenih, izvijestila je policija.

ZAGREB - Jutros su pronađeni neozlijeđeni, ali pothlađeni ronioci čiji je nestanak prijavljen noćas oko jedan sat, priopćeno je iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture. Trojica ronilaca pronađena su jutros oko sedam sati na rtu Jelinak na izlazu iz Trogirskog zaljeva i pomorska policije ih je prevezla do hitne pomoći u Trogiru. U akciju spašavanja odmah su po dojavi bila uključena plovila splitske kapetanije i pomorske policije. Pozicija nestalih utvrđena je pomoću signala njihovih mobilnih telefona. Pretraživano je područje Kaštelanskog i Trogirskog zaljeva te južna strana Čiova.

ZAGREB - U dvorištu obiteljske kuće u Sesvetama noćas je oko 3 sata eksplodirala nepoznata naprava, no nema ozlijeđenih, izvijestila je zagrebačka policija.

VARAŽDIN - U Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu će se 16. i 17. svibnja održati jubilarne 55. Glazbene svečanosti hrvatske mladeži na kojima će nastupiti oko 1580 mladih pjevača iz osnovnih, srednjih i glazbenih škola, najavio je tajnik natjecanja Stjepan Levanić na konferenciji za novinare održanoj danas u Varaždinu. Nastupit će 38 pjevačkih zborova u devet kategorija, izvedena će biti četiri koncerta, a natjecanje će završiti podjelom pohvalnica, priznanja, zahvalnica, plaketa i nagrada te izvedbom zajedničkog kanona. U sklopu svečanosti hrvatske mladeži dirigentu Vladimiru Kranjčeviću bit će uručena nagrada za životno djelo.

ZAGREB - Na Četvrtim danima indijske kulture, koji će se pod nazivom "Pazi fokus: moja Indija!" održati u Zagrebu od 16. do 26. svibnja, Indija će hrvatskoj publici biti predstavljena fotografijama, dokumentarnim filmovima, predavanjima te raznim prezentacijama i radionicama. Izložba fotografija "Indija" Mladena Grčevića otvorit će Dane indijske kulture 17. svibnja u Etnografskom muzeju, a bit će otvorena do 31. svibnja. Na Trgu kralja Tomislava bit će postavljeni štandovi s indijskim suvenirima, hranom i sitnicama, a u Etnografskom muzeju, uz izložbu će biti otvorena radionica s prezentacijom kuhanja nekoliko vrsta indijskih čajeva te kušaonica. U Kulturnom informativnom centru bit će prikazani dokumentarni filmovi o Indiji.

(Hina) xmć ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙