FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počeli dani hrvatskih doksa u riječkom Art-kinu

Autor: vrad
ZAGREB, 24. svibnja 2012. (Hina) - U Art-kinu Croatia u Rijeci večeras su projekcijom novog filma Igora Bezinovića "Blokada" počeli Dani hrvatskih doksa, pregled dvogodišnje dokumentarne produkcije u Hrvatskoj.

Do 31. svibnja prikazat će se šest dokumentarnih filmova koji govore o hrvatskoj svakodnevici. Tema filma "Blokada" je studentski prosvjed na hrvatskim fakultetima koji je počeo u travnju 2009. godine. Nagrađen je na 21. danima hrvatskog filma nagradom publike i nagradom "Oktavijan" Društva filmskih kritičara za najbolji dokumentarni film.

Na programu su još dokumentarci "Jesam li sretna?" Vanje Sviličić o problemima u poslu sobarica hotela u središtu Zagreba, "Kralj" Dejana Aćimovića o paraolimpijcu Darku Kralju, "Bosanoga (Sasvim slučajna smrt)" o nedovoljno razjašnjenoj smrti riječkog hipija Nenada Vižina iz 1981. godine. Prikazat će se i film Petra Krelje "Slavenka ili o boli", filmski portret književnice Slavenke Drakulić te "Oblak" Miroslava Sikavice u kojem se govori o nasilnoj smrti Luke Ritza i borbi njegovim roditelja i prijatelja s bijesom, tugom i uspomenama.

(Hina) xdsil/yvrad

An unhandled error has occurred. Reload 🗙