FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljen 16. ulični festival "Cest is d' Best"

Autor: aspa
ZAGREB, 16. svibnja 2012. (Hina) - Zagrebački ulični festival "Cest is d’ Best" održat će se ove godine 16. put od 31. svibnja do 6. lipnja, a kako je rečeno na današnjem predstavljanju, na više mjesta u gradu bit će ponuđen bogat glazbeni, likovni i zabavni program te nekoliko performansa.

Govoreći na konferenciji za novinare, jedan od organizatora tog festivala Zlatko Jaganjac istaknuo je da je riječ o najvećem uličnom festivalu u Zagrebu na kojem se besplatno nude mnogi umjetnički i zabavni sadržaji. Ove godine festival će trajati tjedan dana, a bit će ponuđeni razni programi za posjetitelje i prolaznike na zagrebačkim ulicama. Zahvalio je sponzorima i pozvao građane da poprate zbivanja na festivalu.

Predstavljajući likovni dio festivala, Dijana Nazor najavila je likovno-urbane instalacije odabrane na međunarodnom natječaju, među kojima je istaknula šarene skulpture "Gljive ludare" autora Igora Brkića te likovnu instalaciju u Bogovićevoj ulici "Kotrljan" Valibora Mačakutina.

Održat će se neke tradicionalne manifestacije, poput Međunarodnog festivala umjetničkih zastavica, te Prvi festival umjetničkih naljepnica, dodala je Nazor.

Osim događaja na otvorenome, najavljene su i dvije izložbe fotografija, retrospektive dosadašnjih festivala u prostorijama Hrvatske pošte u Jurišićevoj ulici od 31. svibnja do 30. lipnja i u Čitaonici Bogdana Ogrizovića od 4. do 30 lipnja.

Ovogodišnji "Cest is d’ Best" pratit će i bogat međunardni program performasa, među kojima je njegova organizatorica Domnana Hay istaknula dva. Riječ je o autralsko-kineskome akrobatu Reubenu Dot Dotu i talijanskoj skupini "Il Posto", koji će 2. lipnja na zgradi na Trgu bana Jelačića br 1 izvesti "Vertikalni ples".

Voditelj glazbenog programa Zlatan Petrović najavio je 30-ak koncerata na četiri pozornice u gradu, a istaknuo je koncert 31. svibnja, na Dan grada Zagreba, s "Kraljevima ulice" te gostima - zagrebačkim pjevačima s pjesmama o Zagrebu.

Rekao je i da je "Cest is d’ Best" prvi festival u Zagrebu u kojem su umjetnici iz zatvorenih prostora izišli među građane te da se u proteklih 15 godina "pokazao kao najdemokratskiji i najpučkiji od svih festivala namijenjenih građanima i gostima Zagreba".

(Hina) xaš yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙