FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvoren regionalni festival vode

Autor: dspo
ROVINJ, 17. svibnja 2012.(Hina) - Prvi regionalni festival vode, kojeg je inicirala najveća regionalna izdavačka kuća Europa press holding, a organizirao Jutarnji list započeo je večeras u Rovinju okupivši najistaknutije regionalne proizvođače vode, turističke djelatnike, stručnjake za trendove u gospodarskom iskorištavanju vodnoga bogatstva, kao i zainteresirane ulagače.

Otvarajući festival potpredsjednik Vlade za unutarnju, vanjsku i eurospku politiku Neven Mimica istaknuo je kako su voda i vodni resursi važno područje za nova ulaganja, koja su, kako je rekao "ključna riječ za hrvatski gospodarski razvoj i izlazak iz krize".

"Malo gdje je Hrvatska u elitnom klubu kao što je to po kakvoći i zalihama vode i konkurentnosti proizvodnje vode", naglasio je Mimica dodavši kako Hrvatska neće rasporodavati nacionalna bogatstva i izvore vode.

Poručio je kako nema privatizacije vodnih potencijala, ali će se, kako je rekao, koncesionarima koji žele ulagati u vodu olakšati poslovanje.

Po Mimičinim riječima razvojni projekti u turizmu, koji se temelje na vodi mogu Hrvatsku pokrenuti naprijed što je, smatra on, iznimno važno za izlazak iz gospodarske krize.

Savjetnik ministra turizma Davor Njirić naglasio je kako se i u izradbi strategije razvoja hrvatskog turizma, koja je u tijeku, velika pozornost posvećuje valorizaciji vodnih potencijala u hrvatskom turizmu. Po njegovim riječima izvorska termalna i morska voda veliki su potencijal za razvoj Hrvatske, a posebno u svjetlu činjenice da Hrvatsku godišnje posjeti više od 11 milijuna turista.

On stoga smatra kako upravo strani turisti mogu koristiti našu vodu sa slavina, za razliku od mnogih drugih zemalja, a pritom, ako žele kvalitetniju vodu, imaju veliki broj proizvođača vode.

(Hina) xdspo ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙