FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

Autor: sbil
ZAGREB, 24. svibnja 2012. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 12,30 sati.

DEBRECEN

Hrvatski plivač Ivan Levaj nije se danas, četvrtog dana europskog prvenstva u plivanju koje se održava u Debrecenu, plasirao u polufinale na 100 m slobodno nakon što je zauzeo 37. mjesto u kvalifikacijama.

Levaj je do 37. mjesta u kvalifikacijama došao s vremenom 50.85 sekundi i zaostatkom od 2.08 sekunde za najbržim Talijanom Andreom Rollom.

BUDIMPEŠTA

FIFA je pozvala dužnosnike iz Nogometnog saveza Srbije i UEFA u Zuerich kako bi idući tjedan razgovarali o njenoj odluci da dopusti svojim članovima da igraju prijateljske utakmice protiv reprezentacije Kosova, koje nije član krovne svjetske nogometne organizacije.

Predsjednici UEFA-e Michel Platini i Srbijanskog nogometnog saveza Tomislav Karadžić nisu sretni zbog ove odluke FIFA-e niti je podupiru.

Platini je u srijedu novinarima rekao da nije sretan zbog FIFA-ine odluke jer "predsjednik Sepp Blatter nije o njoj ni sa kim razgovarao".

"To je politička odluka, a ne nogometna", rekao je Platini.

Blatter je u srijedu o odluci izvjestio UEFA-ine izaslanike uoči FIFA-inog kongresa koji se održava u četvrtak i petak kada će im iznijeti FIFA-ino stajalište.

U interviewu za Reuters u utorak Blatter je kazao da je odluka pozitivna u smislu da pomogne razvoju nogometa na Kosovu i da se nada da će to ubrzati odluku te države da postane punopravna članica UEFA-e i FIFA-e.

"Odobravanje Kosovu punopravnog članstva u UEFA-i ne dolazi u obzir jer to jasno krši pravila te organizacije prema kojima samo država koju kao neovisnu priznaje UN može postati članica", napisao je Karadžić na stranicama Srbijanskog nogometnog saveza.

No FIFA u svom priopćenju jasno ističe da ovakvo odobrenje koje se daje Kosovu ne znači korak prema članstvu koje ovisi od drugim čimbenicima.

"Posebno u skladu sa sadašnjim statutima FIFA-e dok god Nogometni savez Kosova nije član UEFA-e ne može biti ni član FIFA", kaže se u priopćenju FIFA-e.

LONDON

Engleski nogometni savez (FA) kaznio je kapetana Queens Park Rangersa Joeyja Bartona sa zabranom igranja 12 utakmica jer je na zadnjoj prvenstvenoj utakmici protiv Manchester Cityja izgubio živce.

Barton, koji je inače poznat po incidentima na nogometnim terenima i izvan njega, kažnjen je crvenim kartonom jer je na utakmici protiv Manchester Cityja laktom udario Carlosa Teveza zbog čega je dobio zabranu igranja četiri utakmice. Dodatnih osam utakmice zabrane igranja dobio je jer je udario Sergia Agueru i jer pokušao glavom udariti Vincenta Kompanyja kada je napuštao teren. Također mora platiti 75.000 funti kazne. z

Manchester City je brojčanu nadmoć na terenu iskoristio u pogotkom u sudačkoj nadoknadi osigurao si naslov prvaka.

Barton će kaznu odslužiti na početku iduće sezone.

NEW YORK

New Jersey Devilsi su u utakmici u srijedu prokockali vodstvo od tri gola protiv New York Rangersa, ali su u zadnjoj trećini onda ipak zabili dva gola za konačnu pobjedu od 5-3 i tako došli na korak do finala Stanley kupa.

Centar Devilsa Ryan Carter zabio je četvrti gol za svoju momčad 4:24 minute prije kraja, a onda je Zach Parise uklonio bilo kakvu napetost poslavši pak u praznu mrežu Rangersa 30 sekundi prije kraja.

Ovom pobjedom je New Jersey došao na 3-2 u seriji na četiri pobjede i ima priliku osigurati mjesto u finalu Stanley kupa u petak na svom terenu.

"Mislim da je to što smo najprije prokockali vodstvo od tri gola razlike a onda se vratili i ipak pobijedili dosta pokazalo. Mislim da smo ostali sabrani", kazao je veteran vratara Devilsa Martin Brodeur.

Devilsima bi to bilo prvo finale Stanley kupa nakon devet godina. Tamo već čekaju Los Angeles Kingsi koji su pobijedili u finalu Zapadne konferencije Phoenix Coyotese.

Stephen Gionta je doveo New Jersey u vodstvo nakon nešto više od dvije minute igre. Devedeset sekundi kasnije na 2-0 povećao je Patrik Elias, a publiku u Madaison Square Gardenu utišao je Travis Zajac koji postigao pogodak za 3-0 deset minuta prije kraja prve trećine.

Vodeću momčad u Istočnoj konferenciji nakon regularnog dijela sezone "probudio je" Brandon Prust, koji se vratio u igru nakon suspenzije od jedne utakmice, a 32 sekunde poslije početka druge trećine na 3-2 je smanjio Ryan Callahan.

Potpuno kontrolirajući utakmicu Rangersi su izjednačili pogotkom Mariana Gaborika nakon samo 17 sekundi od početka druge trećine.

Gionta, čiji je stariji brat osvojio Stanley kup s Devilsima 2003., dodao je Carteru koji je uspio svladati vratara Rangersa Henriquea Lundqvista. Parise je zadnji gol zabio u zadnjoj minuti utakmice.

PHILADELPHIA

Philadelphia 76ers je sinoć sotavrila pobjedu od 82-75 nad Boston Celticsima i tako dovela do odlučujuće sedme utakmice u polufinalu doigravanja Istočne konferencije.

Philadelphija je ovom pobjedom izbjegla eliminaciju i izjednačila u seriji na četiri pobjede na 3-3, a odlučujuća utakmica igra se u subotu u Bostonu.

Jrue Holiday je zabio 20 koševa za Philadelphiju koja je pobijedila prvoplasiranu momčad Istočne konferencije Chicago Bullse u prvom krugu.

Kod Bostona Paul Pierce je upisao 24 pogotka i 10 skokova, dok je Kevin Garnett ubacio 20 koševa uz 11 skokova, no ni jedan drugi igrač Celticsa nije zabio više do devet koševa. Boston je utakmicu završio sa slabim šutom iz igre od samo 33 posto.

Sixersi su vodili četiri koša razlike na početku zadnje četvrtine, ali su onda serijom od 8-1 zapečatili pobjedu. Kod Phialdelphije su četiri igrača utakmicu završila s dvoznamenkastim učinkom.

ZAGREB

košarkaši Cedevite plasirali su se u finale Hrvatskog prvenstva svladavši u odlučujućoj, trećoj utakmici u Zagrebu Split s 96:70 (46:30), te su polufinalnu seriju dobili s 2:1.

Nakon izjednačene prve četvrtine, odluka o pobjedniku pala je u drugoj, koju su košarkaši Cedevite dobili s 29:13. Kod domaćina su najučinkovitiji bili Bilan (17), Car (15), Opačak (14) i Draper (11), a kod Splićana Subotić (16), Mimica (14) i Sobin (14).

Cedevita će se u finalu odmjeriti s Cibonom, neporažemom u ovogodišnjem prvenstvu.

BERLIN

Hrvatska muška teniska vrsta doživjela je i drugi poraz na Svjetskom kupu u Duesseldorfu, te je praktički ostala bez šanse za plasman u finale.

Nakon jučerašnjeg poraza od Srbije (1:2), Hrvatska je danas izgubila od domaćina Njemačke s 0:3. Philipp Kohlschreiber je svladao Lovru Zovku s 6:2, 7:6 (2), a njemački par Philipp Petzschner/Christopher Kas bio je bolji od Ivana Dodiga i Zovke s 6:4, 1:6,10:3. Hrvatskoj predstoji još dvoboj s Rusima, a za prvo mjesto u skupini i finale borit će se Nijemci i Srbi.

(Hina) xbis ybis

An unhandled error has occurred. Reload 🗙