FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Fini: Italija će pomoći BiH na putu ka EU

Autor: rmav
SARAJEVO, 21. svibnja 2012.(Hina) - Predsjednik Zastupničkog doma talijanskog parlamenta Gianfranco Fini izjavio je u ponedjeljak u Sarajevu kako njegova zemlja želi jačati prijateljske odnose s Bosnom i Hercegovinom najavivši punu potporu Rima u naporima BiH da se pridruži Europskoj uniji.

Fini, koji se nalazi u službenom posjetu BiH, kazao je kako BiH nije u Europi samo sa zemljopisnog stajališta nego i zbog svoje prošlosti i kulture. "Bolni trenuci kroz koje su narodi BiH nedavno prošli na to ne mogu utjecati", kazao je Fini novinarima.

"Znamo da je put ka EU još dug, no lakši je nego što mnogi misle", kazao je Fini konstatirajući kako ljude u BiH znatno više stvari povezuje nego što ih razdvaja.

"Čim se razvežu trenutačni politički čvorovi u BiH Italija će u Bruxellesu utjecati da ona što prije dođe do EU", izjavio je Fini.

Predsjedatelj Zastupničkog doma parlamenta BiH Milorad Živković kazao je kako je Italija dobronamjerna zemlja koja "zna slušati, a ne nameće svoja stajališta".

Konstatirao je kako je u bilateralnim odnosima bilo stanovita zastoja zbog unutarnjih problema u BiH, no ocijenio je kako će se stvari promijeniti te kako će suradnja s Italijom jačati, posebice na gospodarskom planu.

(Hina) xrm ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙