FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: svijet uz kavu

Autor: djan
ZAGREB, 16. svibnja 2012. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta:

LOS ANGELES - Jedan od dvojice masera koji su Johna Travoltu optužili za seksualno uznemiravanje povukao je svoju tužbu protiv američkog glumca koja je bila teška čak dvije milijarde dolara, vidljivo je iz sudskih dokumenata do kojih su došli mediji. Neimenovani muškarac, koji je nedavno izjavio kako ga je holivudska zvijezda pokušala seksualno napastovati za vrijeme masaže u siječnju na Beverly Hillsu, povukao je tužbu pred sudom u Los Angelesu. "Slučaj je zasad odbačen, no to ne znači da ne može ponovno biti otvoren", rekao je za Reuters tužiteljev odvjetnik Okorie Okorocha. Okorocha na sudu zastupa i drugog neimenovanog muškarca koji također tvrdi da ga je Travolta seksualno uznemiravao u hotelu Atlanta 28. siječnja. Taj slučaj je i dalje na sudu. Glumčev odvjetnik Martin Singer oštro opovrgava sve navode iz dviju tužbi te ih naziva "apsurdnima i smiješnima".

PARIZ - I dok je novoustoličeni predsjednik Francois Hollande počeo izvršavati svoje prve dužnosti i pripremao se za prvi službeni predsjednički posjet Njemačkoj, njegov prethodnik Nicolas Sarkozy, u pratnji tjelohranitelja, džogirao je Bulonjskom šumom. Nakon odlaska iz Elizejske palače sa suprugom Carlom Bruni u svoj dom koji se nalazi u elitnome dijelu Pariza, bivši francuski predsjednik održavao je kondiciju u pratnji dvojice tjelesnih čuvara. Odjeven u bijele sportske hlačice i prugastu bijelo-plavu polo majicu, nasmiješen i ljubazan, tijekom džogiranja pozirao fotografima i kamermanima, prethodno se s njima rukovavši. Nakon jednosatnog trčanja po kiši, Sarkozy se vratio kući.

ŽENEVA - Boca takozvanog žutog vina s područja Jure iz 1774. prodana je na dražbi u utorak u Ženevi za 38.300 eura, priopćila je kuća Christie's, organizator dražbe. "Kupac se natjecao putem interneta", rekao je glasnogovornik dražbovne kuće. Christie's je uoči dražbe ovu iznimnu butelju procijenio između 32.000 i 40.000 eura. Butelja s vinom pripadala je obitelji Vercel iz francuskog Arboisa, prijestolnice jurskih vina, koja ga je čuvala u svom podrumu kroz osam naraštaja. U veljači 2011. butelja vina iste kakvoće prodana je na dražbi u Arboisu za 57.000 eura švicarskom znalcu i kolekcionaru vrhunskih vina Pierreu Chevrieru. Na istoj dražbi u utorak Christie's je 12 butelja Chateau Mouton-Rothschilda iz 1945. prodao po cijeni od 116.000 eura.

NEW YORK - Profesionalni majstor za piercing i tetovažu Dave Hurban doslovno se "prikvačio" za svoj iPod, nakon što je ispod kože na zglobu ruke ugradio četiri metalne šipke koja uz pomoć magneta drže iPod za njegovo tijelo. Hurban (21), koji radi u salonu za tetovažu u Newfieldu u New Jerseyu, veselo je objašnjavao kako je uspio spojiti iPod za svoje tijelo. On je u svoju ruku ugradio četiri male šipke od titana a zatim je uz pomoć magneta pričvrstio iPod. "Bilo je puno jednostavnije nego što mislite", kazao je Hurban koji je svoj "uradak" snimio i postavio na YouTube. U protekla dva tjedna njegov video pogledan je 900.000 puta. Hurban, koji na svom tijelu ima i druge piercinge, kazao je da njegova inovacija bila veliki hit na sastanku majstora tetovaže i piercinga u Baltimoru. "Svi su bili oduševljeni", rekao je.

DŽAKARTA - Indonezijska policija zabranila je koncert predviđen za 3. lipnja u Džakarti glazbene zvijezde Lady Gage, pobornice prava homoseksualaca, nakon pritužbi islamista koji Amerikanku nazivaju "sotonom", izjavio je u utorak glasnogovornik. "Nećemo izdati dozvolu za koncert Lady Gage u Džakarti", kazao je glasnogovornik nacionalne policije Saud Usman Nasution. "Koncert će morati biti otkazan", dodao je on, dopuštajući mogućnost da se održi izvan glavnog grada. "Sve ovisi o policiji dotičnog grada", dodao je glasnogovornik. Fronta za zaštitu islama, poznata po često nasilnim napadima na barove i salone za masažu, objavila je ranije da će okupiti "trideset tisuća" prosvjednika u glavnom gradu Džakarti 3. lipnja, na dan koncerta "trash" dive, kako bi spriječili "širenje njezine sotonske vjere".

NEW YORK - Očajni Njujorčanin potrošio je 30.000 dolara da bi dobio presudu o skrbništvu nad psom, ali zasad ga nije uspio dobiti. Craig Dershowitz (34) objavio je apel na Internetu kako bi skupio dodatnih 20.000 dolara za nastavak sudske bitke. "Knucklesa je otela moja bivša djevojka a troškovi sudske bitke za njegov povratak uništit će me", piše na stranici indiegogo.com Craig koji radi u umjetničkoj galeriji. "Znam da je to nekima smiješno ali je za mene vrlo ozbiljno, jako mi nedostaje", dodaje on. Ističe kako je, nakon što je angažirao odvjetnika, uspio dobiti od suda presudu o čuvanju Knucklesa, ali da otada njegova bivša djevojka, sada u Kaliforniji, poduzima sve kako bi izbjegla provođenje te odluke. "Morate mi pomoći da vratim momčića kući", piše Craig, navodeći kako je sve učinio da sredi stvari, putujući pet sati u oba smjera u posjet psu. Internet stranica nudi onima koji žele dati svoj doprinos "virtualni poljubac" psića za 10 dolara, majicu s natpisom "Oslobodite Knuxa" ili pak portret psića za 200 dolara. U tjedan dana nesretni je Craig skupio 881 dolara od priželjkivanih 20.000.

(Hina) xdj ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙