FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

Autor: dvla
ZAGREB, 11. svibnja 2012. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta.

LOS ANGELES

Pjevačica Lady Gaga pojavit će se u popularnoj animiranoj seriji "Simpsoni" i "gagamanija" će se proširiti i Springfieldom. U epizodi pod nazivom "Lisa Goes Gaga", pjevačica nosi svoje najluđe odjevne kreacije, pa čak i haljinu od sirovog mesa koja Homeru izgleda primamljivo i jestivo. Na američkoj televiziji epizoda s Lady Gagom emitirat će se 20. svibnja.

NAIROBI

Električni kamionet prijeći će 5.000 kilometara po Africi, od Nairobija do Johannesburga, kako bi se dokazala izdržljivost takve vrsta vozila i promicala primjena obnovljivih izvora enrgije. Citroen Berlingo, s električnim motorom proizvedenim u Venturi, u petak kreće iz Nairobija i prijeći će Tanzaniju, Zambiju, Zimbabwe i Botswanu, a krajem lipnja se očekuje u Johannesburgu. "Ovim se projektom želi pokazati da je električno vozilo jednako čvrsto i izdržljivo kao i vozila na benzin", objasnio je Xavier Chevrin prilikom predstavljanja koje podupire Program UN-a za okoliš. Električni Citroen Berlingo je inače dio voznog parka Francuskih pošta.

EDINBURGH

Televizijski gledatelji koj su u četvrtak na BBC-u pratili vremensku prognozu nemalo su se iznenadili ugledavši princa Charlesa kao vremenskog prognostičara koji objašnjava kakvo se vrijeme sprema u tom području u nadolazećim danima. Odjeven u tamno odijelo, s plavom košuljom i prugastom kravatom, Charles je, mašući rukama po zemljopisnoj karti i najavljujući hladne i kišovite dane u Škotskoj, izgledao kao pravi, profesionalni prognostičar. "U višem gorju i Aberdeenshireu očekujemo snijeg, s nešto pahulja iznad Balmorala, ma tko je, k vragu, napisao ovaj tekst", povikao je princ Charles, zafrkavajući se s televizijskim osobljem. Svrha njegova pojavljivanja jest u tomu da ga se približi ga javnosti koja ga smatra nedostupnim. Njegova supruga, vojvotkinja od Cornwalla, također se okušala kao prognostičarka. Princ Charles i njegova supruga nalaze se u posjetu Škotskoj u okviru godišnjeg Holyrood tjedna. Redakcija BBC-a u Škotskoj slavi 60. godišnjicu emitiranja.

MOSKVA

Jedna baka skočila je kroz prozor s petog kata zgrade u Vladivostoku nakon što je vidjela unuka kako pada s istog kata, navelo je regionalno istražno povjerenstvo, napomenuvši da je dječak preživio pad. U nedjelju, 6. svibnja rano ujutro, šestogodišnji dječak je pao s prozora na petom katu zgrade, nakon čega se njegova baka bacila za njim, stoji u priopćenju. U ožujku je jedan 73-godišnjak počinio samoubojstvo u regiji Volgograda nakon što mu se unuk utopio u bunaru.

NEW YORK

Platno Francisa Bacona koje predstavlja muškarca koji piše te njegov odraz u ogledalu prodano je za 44,9 milijuna dolara u srijedu na dražbi Sotheby'sa u New Yorku. "Figure Writing Reflected in a Mirror" Francisa Bacona bilo je jedno je od tri glavna izloška ponuđenih na dražbi na Manhattanu a procijenjena vrijednost iznosila je između 30 i 40 milijuna dolara. Nakon duge dražbe, platno je konačno prodano za 44,9 milijuna dolara. Djelo je nastalo 1976. godine. Radi se o ulju na platnu dimenzija 198 x 147,5 cm

(Hina) xdv ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙