FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

Autor: sbak
ZAGREB, 15. svibnja 2012. (Hina) - Donosimo pregled zanimljivosti iz svijeta.

ZAGREB - Havajskom surferu Garrettu McNamari, Guinnessova knjiga rekorda priznala je rekord za surfanje na najvećem valu koji je ikada netko "zajahao", divovskom 24-metarskom zidu vode koji je uhvatio u Nazareu, u Portugalu, u studenom 2011. McNamarin je podvig Guinness priznao nakon što je neovisno vijeće stručnjaka za velike valove i fotografa, izmjerilo fotografije i video snimke kolosalnog vala. "Bio sam potpuno u trenutku - prisutan, povezan i zaštićen", rekao je 44-godišnji Havajac.

NEW YORK - Argentinski umjetnik Tomas Saraceno napravio je instalaciju koja kombinira slikarstvo, arhitekturu i znanost, i u krovnom vrtu njujorškoga muzeja Metropolitana pruža posjetiteljima drukčiju perspektivu neba, oblaka i grada oko njih. "Grad u oblacima" otvara se u utorak, na šest mjeseci, a riječ je o golemu spletu povezanih modula. Instalacija je dugačka 16 metara, visoka osam i pol. U konstrukciji su različiti materijali koji reflektiraju svjetlost, zrcala i staklo, a u pozadini su slavni obrisi New Yorka i Central park. Posjetitelji mogu ući i šetati kroz kugle, a Saraceno to opisuje kao način da se dožive veze i odnosi zbog kojih kao da niste ondje gdje se nalazite.

NEW YORK - Glavni tajnik Ujedinjenih naroda Ban Ki-moon slomio je lijevu ruku pri padu na nogometnoj utakmici, rekao je u ponedjeljak glasnogovornik UN-a Martin Nesirky. Ban (67) je "zadobio manji lom lijeve ruke kada je pao na nogometnoj utakmici u kojoj su proteklog vikenda sudjelovali UN-ovi diplomati", dodao je Nesirky. Podlakticu mora imati u gipsu šest tjedana, "inače je u dobroj formi i dobro je raspoložen". Glavni tajnik se nakon posjeta liječniku u subotu navečer, nakon pada, vratio na posao.

VARŠAVA - Dvije žirafe u Zoološkom vrtu u poljskom gradu Lodzu uginule su od stresa izazvanog noćnim pohodom vandala, objavila je uprava ZOO-a. Nepoznati vandali upali su u park u noći sa subote na nedjelju i razbijali klupe, smjerokaze i kipove te gađali životinje kamenjem. ZOO nema nadzorne kamere, a noćni čuvari nisu ništa primijetili. Jedna je žirafa uginula samo nekoliko sati nakon tog događaja, a druga je pronađena mrtva u ponedjeljak ujutro. "Žirafe su iznimno plahe životinje i svaki stres kod njih potiče potrebu za bijegom, a jednako reagiraju na neuobičajene šumove", rekao je pomoćnik ravnatelja ZOO-a u Lodzu Wlodzimierz Stanislawski.

(Hina) xsb ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙