FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: oprez uoči objave niza važnih pokazatelja

Autor: scvi
NEW YORK, 3. travnja 2012. (Hina/Reuters) - Dan nakon što su vodeći indeksi na Wall Streetu dosegnuli nove višegodišnje rekordne razine, američki terminski indeksi danas su oslabili, jer su investitori na oprezu uoči objave niza važnih makroekonomskih pokazatelja.

Terminski Dow Jones indeks bio je oko 13,30 sati na gubitku 34 boda, a tehnološki Nasdaq 4,5 bodova.

Istodobno, terminski S&P 500 oslabio je 3,4 boda, i bio je ispod fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Najvažniji indeksi na Wall Streetu jučer su ojačali, pri čemu je S&P dosegnuo najvišu razinu od sredine svibnja 2008. godine, Dow Jones od prosinca 2007. godine, a Nasdaq od kraja 2000. godine.

Danas se očekuje objava niza makroekonomskih pokazatelja, među kojima i podatak o tvorničkim narudžbama u veljači u SAD-u te podaci o prodaji u američkim maloprodajnim lancima te o prodaji vozila.

Investitori s nestrpljenjem iščekuju i zabilješku sa sastanka Vijeća za operacije na otvorenom tržištu američkog Feda, održanog 13. ožujka, koja bi im mogla signalizirati razmatra li se potencijalno novo kvantitativno popuštanje monetarne politike.

Na europskim su burzama cijene dionica danas su blago oslabile, nakon jučerašnjih snažnih dobitaka. Trenutno su londonski FTSE frankfurtski DAX i pariški CAC indeks u minusu između 0,3 i 0,6 posto.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙