FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: terminski indeksi najavljuju rast cijena

Autor: scvi
NEW YORK, 2. travnja 2012. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi najavljuju rast cijena dionica na početku današnjeg trgovanja na Wall Streetu jer su ulagače ohrabrili bolji nego što se očekivalo podaci o kineskoj industrijskoj proizvodnji.

Terminski S&P 500, Dow Jones i Nasdaq indeks bili su u 13,00 sati u plusu između 0,3 i 0,5 posto.

Premda se očekivala korekcija cijena dionica na svjetskim burzama, nakon izvrsnog prvog tromjesečja, na većini azijskih i europskih tržišta cijene su dionica jutros porasle, zahvaljujući vijesti o jačanju industrijske aktivnosti u drugom po veličini svjetskom gospodarstvu.

Kineski PMI indeks porastao je u ožujku s 51 na 53,1 bod, najvišu razinu u 11 mjeseci, zbog čega su splasnula strahovanja od naglog usporavanja rasta kineskog gospodarstva.

Danas se još čeka izvješće Instituta za menadžere nabave o industrijskoj proizvodnji u SAD-u. U anketi Reutersa analitičari procjenjuju da je u ožujku indeks industrijske aktivnosti porastao s 52,4 na 53 boda.

Bude li taj podatak u skladu s očekivanjima ili bolji, cijene bi dionica mogle nastaviti rasti i na početku drugog tromjesečja.

U proteklom kvartalu S&P 500 indeks skočio je 12 posto, pa je to bio najbolji prvi kvartal na Wall Streetu još od 1998. godine.

Na većini europskih burzi tjedan je počeo rastom cijena dionica. U 13,00 sati londonski FTSE i frankfurtski DAX indeks bili su u plusu između 0,1 i 0,3 posto. No, pariški CAC oslabio je 0,3 posto.

(Hina) xneba ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙