FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: oprez investitora nakon jučerašnjih dobitaka

Autor: scvi
NEW YORK, 27. ožujka 2012. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas stagniraju, nakon jučerašnjeg snažnog skoka cijena dionica na Wall Streetu, jer investitori ne pronalaze razloge za daljnji rast tržišta.

Terminski Dow Jones indeks bio je oko 13,30 sati na dobitku 8 bodova, dok je tehnološki Nasdaq oslabio 0,5 bodova.

Istodobno, terminski S&P 500 oslabio je 0,6 boda, no zadržao se iznad fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Na Wall Streetu su u ponedjeljak cijene skočile više od 1 posto nakon što je predsjednik američke središnje banke Ben Bernanke poručio da je i dalje nužna labava monetarna politika kako bi se smanjila nezaposlenost.

I dok njegove izjave investitori smatraju poticajnima, ključni burzovni indeks S&P 500 skočio je od početka godine čak 12,6 posto, što ukazuje da mu je prostor za daljnji rast ograničen.

„Investitori su se povukli korak unatrag nakon jučerašnjih dobitaka, jer žele vidjeti nove pokazatelje“, ističe Robert Pavlik, strateg pri investicijskom društvu Banyan Partners LLC.

Nove smjernice investitorima će dati objava podatka o povjerenju američkih potrošača u ožujku, te S&P/Case-Shillerov indeks cijena kuća.

Na europskim burzama najvažniji indeksi izbrisali su jutrošnje dobitke, ponajviše pod pritiskom pada cijena dionica energetskih kompanija. Trenutno je londonski Ftse indeks u minusu 0,2 posto, a pariški CAC 0,38 posto, dok frankfurtski DAX jača 0,31 posto.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙