FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: investitori oprezni uoči podataka s američkog tržišta nekretnina

Autor: scvi
NEW YORK, 20. ožujka 2012. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi ukazuju na negativan početak današnjeg trgovanja dionicama na Wall Streetu, jer su investitori na oprezu uoči objave novih podataka s tržišta nekretnina.

Terminski Dow Jones indeks bio je oko 12,30 sati u minusu 67 bodova, a tehnološki Nasdaq 13,5 bodova.

Istodobno, terminski S&P 500 oslabio je 7,3 boda te je bio ispod fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

U posljednjih devet trgovinskih dana S&P indeks porastao je u njih osam, i to za 4,9 posto, te se trenutno nalazi na najvišoj razini od svibnja 2008. godine. Ujedno, nadomak je povijesno rekordne razine od 1.565 bodova, dosegnute u listopadu 2007. godine.

Međutim, investitori su oprezni nakon tako snažnih dobitaka, i prije nastavka uspona cijena dionica traže potvrdu u gospodarskim pokazateljima.

Stoga s nestrpljenjem očekuju objavu američkog ministarstva trgovine o započetim gradnjama kuća te izdanim građevinskim dozvolama u veljači.

Ekonomisti koje je anketirao Reuters procjenjuju da je u prosjeku broj započetih gradnji u tome mjesecu dosegnuo 700.000, nakon u siječnju zabilježenih 699.000.

Investitori prate i razvoj situacije u Italiji. Premijer Mario Monti danas bi trebao postići konačni dogovor sa sindikatima o reformi radnog zakonodavstva s ciljem poticanja stvaranja novih radnih mjesta i podupiranja gospodarskog rasta.

Na europskim burzama danas su se intenzivirale dobitonosne prodaje, drugi dan zaredom, nakon što su cijene dionica dosegnule najviše razine od prošloga ljeta.

Trenutno su londonski Ftse indeks, frankfurtski DAX i pariški CAC u minusu za više do 1 posto.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙