FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

Autor: jnah
ZAGREB, 25. ožujka 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 21 sat:

SPLIT/KLIS

Na današnje prijevremene izbore za Općinsko vijeće Klisa do 16 sati izašlo je oko 24 posto birača, odnosno od ukupno evidentiranih 3.923 glasovalo ih je 980, doznaje se u Općinskom izbornom povjerenstvu. U Općinskom su izbornom povjerenstvu Klisa najavili kako bi prvi neslužbeni rezultati današnjih prijevremenih izbora mogli biti poznati večeras poslije 20 sati. Na izborima za Općinsko vijeće Klisa bira se 13 vijećnika, a sudjeluju koalicija HČSP-HSP, koalicija HDZ-HSP dr. Ante Starčević, a samostalno izlaze HNS, HSS, HSLS, SDP i Nezavisna općinska lista nositelja Josipa Žure. Vlada je raspustila Općinsko vijeće Klisa i raspisala prijevremene izbore u toj općini jer se Vijeće do kraja prošle godine zbog nedostatka kvoruma nije sastalo tri mjeseca te stoga nije donesen općinski proračun za 2012. godinu.

ILOK

Na prijevremene izbore za Gradsko vijeće Grada Iloka do 16 sati izašlo je 2017 odnosno 30 posto od ukupno 6.646 birača, doznaje se u Gradskom izbornom povjerenstvu. Birališta su otvorena do 19 sati, a birači mogu glasovati za kandidatske liste SDP-a, HSP-a Dr. Ante Starčević i HDSSB-a, te koalicija HDZ-HSLS-DC-HSP i HSS-HNS-HSU. Iločko Gradsko vijeće Vlada je raspustila 26. siječnja nakon što Gradsko vijeće nije izglasalo proračun grada za 2012. godinu.

ZAGREB

Dodjelom uvjerenja polaznicama, u središnjici Hrvatske demokratske zajednice u Zagrebu završio je dvogodišnji projekt Zaklade hrvatskog državnog zavjeta „Žene u politici i društvu“, priopćeno je iz HDZ-a. Ovaj prvi, dvogodišnji ciklus uspješno je završilo 20 polaznica, koje su stjecale vještine javnog nastupa, rješavanja konflikata, upravljanja ljudskim potencijalima i političkog menadžmenta. Uručujući uvjerenja polaznicama, predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor je rekla kako je projekt iznimno važan za političko djelovanje žena na svim razinama vlasti i naglasila da jačanje položaja žena i poboljšanje stanja na području političke participacije žena u Hrvatskoj ostaje za HDZ stalan izazov, navodi se među ostalim u priopćenju. Projekt je 2010. godine počeo održavanjem međunarodne konferencije „Žene – lideri u politici“. Međunarodni partneri projekta bili su Zaklada Konrad Adenauer (Savezna Republika Njemačka) i Zaklada Eduardo Frei (Nizozemska).

(Hina) xjn yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙