FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

Autor: jnah
ZAGREB, 18. ožujka 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 15,30 sati:

STON

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina posjetio je danas, povodom Dana kamenica i blagdana sv. Josipa Ston, gdje je o problemima marikulture razgovarao sa županom dubrovačko-neretvanskim Nikolom Dobroslavićem, rektorom Sveučilišta u Dubrovniku Mateom Milkovićem, predstavnicima Obrtničke i Gospodarske komore te školjkarima s područja Malostonskog zaljeva. Najviše je bilo riječi o podizanju ekoloških standarda u Malostonskom zaljevu, problematici mriješćenja te o nizu praktičnih problema s kojima se uzgajivači školjaka susreću u svakodnevnom radu, rekao je nakon sastanka ministar Jakovina.

Razgovaralo se i o inicijativi da Malostonski zaljev pređe u višu razinu zaštite okoliša odnosno postane i parkom prirode, rekao je i dodao da će se o tome uskoro razgovarati s ministrima graditeljstva, zaštite okoliša te kulture. Nakon sastanka sa školjkarima ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina sastao se i s predstavnicima vinara s područja Dubrovačko-neretvanske županije, a sastanku su nazočili i predstavnici općina Dubrovačko primorje, Ston i Neum.

ZAGREB - Iz operacije ISAF u Afganistanu danas se u Republiku Hrvatsku vratila prva polovica snaga 18. hrvatskog kontingenta, priopćilo je Ministarstvo obrane RH (MORH).

U ime ministra obrane Ante Kotromanovića, načelnika Glavnog stožera OSRH Drage Lovrića i svih djelatnika GS–a dobrodošlicu im je u zračnoj luci Pleso poželio zapovjednik Zapovjedno operativnog središta GS OSRH brigadni general Vlado Šindler. "Dobro došli u svoju domovinu, svojim obiteljima, kolegama i prijateljima", poručio im je, napomenuvši kako su sve zadaće izvršavali stručno i visokoprofesionalno. "Time ste", kazao je general Šindler, "potvrdili ono što su pokazali i vaši prethodnici da su OS RH visokoprofesionalne snage i odgovorni saveznik, te da hrvatski narod može biti ponosan na pripadnike svojih Oružanih snaga". Za uspješno, profesionalno i odgovorno obavljanje zadaća u operaciji ISAF pripadnicima kontingenta uručene su pohvale i nagrade, navodi u među ostalim priopćenju Služba za odnose s javnošću MORH-a.

ZAGREB

Prvi zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva general-bojnik Imra Agotić umro je jutros u 70. godini u Zagrebu, na hitnoj u Kliničkom bolničkom centru Zagreb. Široj javnosti postao je poznat kao glavni pregovarač s JNA 1991., zbog čega je i svjedočio na suđenju Slobodanu Miloševiću. Imra Agotić rođen je u Gorjanima 12. siječnja 1943., završio je Vojnu akademiju i Školu narodne obrane, te magistrirao na FPZ-u u Zagrebu. Kao pukovnik JNA prelazi u Hrvatsku vojsku, u čijem je Glavnom stožeru od osnutka. Bio je sudionik pregovora o odlasku JNA iz Republike Hrvatske, te član Državne komisije za odnose s UNPROFOR-om. Radio je na osnutku te bio zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane. U kasnijim godinama obavljao je dužnost savjetnika predsjednika Stjepana Mesića za vojna pitanja, te za nacionalnu sigurnost. Odlikovan je Redom Nikole Šubića Zrinskog, Redom bana Jelačića, Spomenicom Domovinskog rata i Spomenicom domovinske zahvalnosti. Dobio je medalje Bljesak, Ljeto '95. i Oluja.

ZAGREB

Obavljenim očevidom utvrđeno je da je eksploziju u prostoriji za vaganje supstanci u "Plivi" izazvala iskra stvorena statičkim elektricitetom, izvijestila je danas zagrebačka policija. Iskra je zapalila smjesu supstance za izradu lijekova "plivadon" te je uslijed povećanog tlaka izbio požar i eksplozija postrojenja za vaganje, rečeno je na konferenciji za novinare u zagrebačkoj Policijskoj upravi. Uslijed eksplozije, na zidovima, stropu i hodnicima nastala su oštećenja većih razmjera, a šteta još nije utvrđena. Radnik, kojemu su opekline zahvatile 90 posto tijela život je i dalje u opasnosti, a radnik s 20 posto opečenog tijela je stabilno, doznaje se danas u Traumatološkoj klinici. Nesreća se dogodila u petak, 16. ožujka, oko 15 sati u Plivinu Odjelu za proizvodnju lijekova, u Prilazu baruna Trenka. Sedmorica lakše ozlijeđenih radnika bili su smješteni u Kliničku bolnicu "Sveti Duh" te su dan nakon pušteni doma. Direktorica komunikacija u Plivi Tamara Sušanj Šulentić medijima je izjavila kako će se u istragu o eksploziji i sanaciju uz hrvatske stručne službe uključiti i inozemni eksperti te da će do utvrđivanja relevantnih činjenica, proizvodnja biti zatvorena.

(Hina) xjn yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙