FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 21. ožujka 2012. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

RIJEKA

Hrvatske rukometašice pobijedile su u dvoboju 3. kola 6. skupine kvalifikacija za EURO u Rijeci Dansku s 21:19 (13:10) i tako praktički osigurale plasman na prvenstvo ove godine u Nizozemskoj. U dvoboju s jednom od najboljih selekcija svijeta izabranice Vladimira Canjuge su preokrenule početni zaostatak od 2:7, te zasluženo došli tek do druge pobjede nad Dankinjama u povijesti. U ujednačenom napadačkom učinku Hrvatica najbolje su bile Penezić s pet, te Tatari, Gaće, Horvat i Lovrić s po tri zgoditka, dok je Dansku predvodila Norgaard s četiri gola. Hrvatska je s ovom pobjedom na pragu plasmana na EP budući da dalje idu dvije prvoplasirane ekipe iz skupine, a Italija i Slovačka su puno slabije i od Hrvatske i od Danske. Hrvatske rukometašice su u skupini ranije slavile kod kuće protiv Italije (40:15) i u gostima kod Slovačke (34:23), a u subotu se opet sastaju s Danskom u Randersu.

ZADAR

U utakmici 18. kola Prve HNL Zadar je svladao Varaždin sa 2-0 (0-0).Susret se igrao na stadionu Stanovi, a pred 1.000 gledatelja sudio je Krečak iz Šibenika.

Strijelci: 1-0 Fuštar (74), 2-0 Begonja (85).

ŠIBENIK

U utakmici 18. kola Prve HNL Lokomotiva je kao gost svladala Šibenik sa 1-0 (1-0).Susret se igrao na stadionu Šubićevac, a pred 1.500 gledatelja sudio je Vučemilović iz Osijeka.

Strijelac: 0-1 Poljak (39).

ZAPREŠIĆ

U utakmici 18. kola Prve HNL Inter iz Zaprešića i Cibalia igrali su 1-1 (1-0).Susret se igrao na ŠRC Zaprešić, a pred 1.000 gledatelja sudio je Pristovnik iz Zagreba.

Strijelci: 1-0 Šćrbec (13-11m), 1-1 Šimunac (58).

PULA

U utakmici 18. kola Prve HNL Istra 1961 je svladala Lučko sa 2-0 (0-0).Susret se igrao na stadionu "Aldo Drosina", a pred 2.000 gledatelja sudio je Frković iz Gospića.

Strijelci: 1-0 Bačelić-Grgić (52-11m), 2-0 Havojić (70).

SPLIT

U susretu 18. kola Prve HNL Split je pobijedio Karlovac sa 3-1 (2-1).Susret se igrao na stadionu Park mladeži, a pred 500 gledatelja sudio je Horvat iz Čakovca.

Strijelci: 1-0 Pehar (14), 2-0 Čop (25), 2-1 Gerc (27), 3-1 Vidić (74).

RIJEKA

U utakmici 18. kola Prve HNL Hajduk je kao gost svladao Rijeku sa 3-0 (1-0).Susret se igrao na Kantridi, a pred 6.000 gledatelja sudio je Mlakar iz Zagreba.

Strijelci: 0-1 Vukušić (15), 0-2 Caktaš (60), 0-3 Vukušić (79).

BARCELONA

Slovenski biciklist Janez Brajkovič (Astana) pobjednik je treće etape utrke "Volta a Catalunya", koja se boduje za "WorldTour", ali zbog lošeg vremena, odnosno obilatog snijega koji je padao tijekom utrke i prisilio organizatore na skraćenje etape sa 211 na 155 kilometara, rezultati ove etape nisu se računali za ukupni redoslijed pa je vodstvo zadržao Švicarac Michael Albasini (GreenEdge).Najbolji hrvatski vozač Robert Kišerlovski (Astana) je treću etapu završio kao 29., a zbog brojnih odustajanja u ukupnom je redoslijedu popravio plasman za jedno mjesto i sada je 16. sa 1:32 minute iza vodećeg Albasinija, ali s istim vremenom kao i drugoplasirani Kanađanin Ryder Hesjedal (Garmin).Utrka završava u nedjelju.

LONDON

Nogometaš Boltona Fabrice Muamba bio je "klinički mrtav" čak 78 minuta, tvrde liječnici, koji su i sami iznenađeni čudesnim oporavkom nogometaša koji je doživio srčani udar na utakmici četvrtfinala FA Cupa Tottenham - Bolton. Liječnik Jonathan Tobin kazao je kako je Muambino srce nije kucalo u periodu od 48 minuta otkad se srušio na terenu White Hart Lanea do dolaska u bolnicu, a potom su ga čak pola sata neuspješno oživljavali u Klinici za srčane bolesti u Londonu. "Bojali smo se najgoreg jer su njegove šanse doista bile minimalne. Ovo je pravo čudo", kazao je Tobin, koji je preuzeo Muambu u bolnici. Njegov kolega Andrew Deaner kardiololog je koji je na White Hart Laneu bio kao gledatelj, te je odmah utrčao na teren u pomoć nesretnom Muambi. "Ako se nešto može nazvati čudom, onda je to njegov oporavak. Tijekom davanja pomoći nije davao nikakve znakove života, a takve su mu bile i šanse da preživi", kazao je Deaner, koji tvrdi da Muamba sada nije u životnoj opasnosti, ali je prerano za ikakve prognoze glede nastavka njegove sportske karijere. Zanimljivo je da tabloid The Sun tvrdi da je Muamba nakon što je došao svijesti pitao - "Tko je pobijedio?", a kada mu je jedan od liječnika kazao da je dvoboj prekinut, navodno je rekao "Zbog čega?".

MOSKVA

U prvoj utakmici četvrtfinala Eurolige košarkaša moskovski CSKA je na svom terenu uvjerljivo svladao Gescrap iz Bilbaoa sa 98-71 (27-26, 23-14, 34-11, 14-20).Hrvatski igrač u redovima Gescrapa Marko Banić igrao je 21 minutu, te postigao devet koševa (šut za dva 4-8, slobodna bacanja 1-1) uz tri skoka.

Na završni turnir, koji će se igrati u Istanbulu od 11. do 13. svibnja, plasirat će se momčad koja prva ostvari tri pobjede, a druga utakmica na rasporedu je ponovno u Moskvi u petak. Sljedećeg tjedna igrat će se moguće dvije utakmice u Bilbau, a eventualna peta na rasporedu je u Moskvi za dva tjedna.U utorak su do prednosti od 1-0 več stigli Barcelona, koaj je na svom terenu svladala Uniks sa 78-66, te Panathinaikos koji je u Ateni nadigrao Maccabi sa 93-73. Posljednji četvrtfinalni par čine Montepaschi i Olympiakos koji će igrati kasnije večeras.

LONDON

Prekinuta utakmica četvrtfinala FA Cupa između Tottenhama i Boltona odigrat će se 27. ožujka u Londonu, objavio je Engleski nogometni savez. Dvoboj u subotu prekinut je u 41. minuti kod rezultata 1:1 zbog srčanog udara igrača gostiju Fabricea Muambe. Još nema reakcije iz Boltona, kod kojeg je nekolicina igrača kazala da bi radije predala dvoboj bez borbe nego se vratila na teren White Hart Lanea. Srećom, stanje Fabricea Muambe se popravilo zadnjih dana, a život mu je spasila pravodobna intervencija medicinske službe na terenu. Pobjednik ovog dvoboja igrat će u polufinalu protiv Chelsea.

SPLIT/BERLIN

Prema pisanju njemačkih medija trener splitskog Hajduka Krasimir Balakov od sutra bi trebao postati novi trener njemačkog Bundesligaša Kaiserslauterna.Vijest je objavila Njemačka novinska agencija (DPA), a potom su je prenijeli svi važniji mediji. Glasnogovornik kluba Christian Gruber nije želio potvrditi, ali niti demantirati ovu vijest, dok je predsjednik kluba Stefan Kuntz izjavio kako će ime novog trenera biti poznato vrlo brzo. "Nemamo previše vremena. Vrlo brzo ćemo objaviti ime novog stručnjaka," kazao je Kuntz. Za sada šute i u Hajduku, a glasnogovornik splitskog kluba Toni Bilić je za Hinu tek kazao: "Trener Balakov je poručio kako je usredotočen na večerašnju utakmicu protiv Rijeke."Bugarski trener bi navodno danas trebao voditi Hajduk u ligaškom ogledu na Kantridi, a potom preseliti u Njemačku. Posljednjih mjeseci nagađalo se da bi Balakov mogao preuzeti i Stuttgart, te nedavno berlinsku Herthu, no oba posla su propala. Ukoliko se ova vijest ipak pokaže istinitom Balakov bi postao drugi strani trener koji prije kraja sezone napušta Poljud zbog unosnije ponuda za 'zapada'. U veljači 2010. godine talijanski stručnjak Edoardo Reja podnio je ostavku i preselio u Lazio na čijoj klupi sjedi i danas. Hajduk je tada dobio, nagađalo se, oko 150.000 eura odštete.Vodstvo Kaiserslauterna u utorak je uručilo otkaz treneru Marcu Kurzu zbog serije loših rezultata. Kaiserslautern se nalazi na začelju njemačkog prvenstva s nizom od 17 kola bez pobjede. Osam kola prije kraja sezone FCK ima pet bodova manje od 16. pozicije koja osigurava dodatne kvalifikacije za ostanak u elitnom društvu, dok je zona spasa udaljena šest bodova.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙