FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

Autor: sbil
ZAGREB, 13. ožujka 2012. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 12,30 sati.

NEW YORK

Nashville Predators su sinoć propustili vodstvo od dva razlike da bi na kraju ipka pobijedili Phoenix Coyotese 5-4 nakon izvođenja kaznenih udaraca.

Nashville je vodio 4-2 u zadnjoj trećini, ali su onda Coyotesi pogocima Olivera Ekman-Larssona i Raffija Torresa izjednačili i osigurali si produžetak koji je prošao bez postignutog pogotka.

Vratar Predatorsa Pekka Rinne zaustavio je u kaznenim udarcima sva tri pokušaja Phoenixa, završivši utakmicu sa 31 obranom te pomogavši Predatorsima (41-21-7) da se zadrže na petom mjesgtu u Konfrenciji.

Martin Erat je doveo Nashville u vodstvo 1-0 pred kraj prve trećine, a Daymond Langkow je izjednačio odmah na početku druge ptrije nego je Mike Fisher opet doveo Nahsville u vodstvo.

Keith Yandle je odgovorio za Coyotese (34-25-11), koji su izgubili šest od sedam zadnjih utakmica i sada su sedmi u Zapadnoj konferenciji, ali su Predatorsi došli do vodstva golovima Francisa Bouillona i Craiga Smitha.

Mike Smith je imao također 31 obranu u porazu svoje momčadi.

CHICAGO

New York Knicksi su sinoć, šestim uzastopnim porazom, ovaj put od Chicago Bullsa od 104-99, izbrisali u sjećanju svojih navijača dane ludila za Jeremyjem Linom.

Lin, koji je ušao s klupe i postao senzacija NBA vodeći prošli mjesec Knickse do pobjeda, zabio je sinoć 15 koševa uz osam skokova, ali njegov učinak na momčad slabi dok se New York izjednačio s Milwaukeeom na osmom mjestu u Istočnoj konferenciji.

Derrick Rose je predvodio Chicago sa 32 pogotka i sedam asistencija dok su Bullsi (35-9) nadigrali New York pod koševima prezevši kontrolu nad utakmicom.

New York je pratio suparnika tri četvrtine i u zadnjoj je gubio jedan koš razlike, ali su poptuno nadigrani u zadnjim minutama utakmice.

Knicksi (18-24), koji su prošli mjesec imali sjajan niz od sedma pobjeda u nizu, bore se otkako Carmelo Anthony vratio na terene nakon oporavka od ozljede.

Chicago, pobjednici u zadnjih 10 od ukupno 11 utakmica, nemaju takvih briga s obzirom da su na vrhu unatoč ozljedama.

Luol Deng i Richard Hamilton su obiojica propustili utakmicu u ponedjeljak, ali je Chicago ipak bio bolji u skokovima uzevši 22 lopte u napadu.

Chicago je zadnju četvrtinu započeo serijom 12-6, potaknut sjajnim zakucavanjem Rosea te su goste zadržali na distanci do kraja utakmice.

Taj Gibson je postigao 15 pogodaka uz 13 skokova za Bullse, dok je Carlos Boozer dodao 15 koševa.

Kod New Yorka je Anthony završio sa 21 pogotkom, a Amar'e Stoudemire sa 20.

Boston Celticsi su dan nakon što su propustili vodstvo od pet koševa protiv Lakersa, "preokrenuli ploču" protiv Clippersa i nadoknadili razliku od četiri koša u zadnjih četiri minute utakmice, osiguravši si sedmu pobjedu u devet utkamica i to od 94-85 u Staples Centru.

Gubeći četiri razlike nakon što je Bobby Simmons za Clipperse zabio tricu 4:22 minute prije kraja, Celticsi su uzeli minutu odmora te razradili plan protiv Simmonsa. Kevin Garnett je nakon odmora započeo seriju od 9-0 za Boston, a slijedili su ga Rajon Rondo s polaganjem i Paul Pierce s dva slobodna bacanja. Chris Paul je tada promašio tricu, ali ju je za Celtics realizirao Pierce. Celtics je tako došao do vodstva od 83-78 2:47 minute do kraja. Clippersi su smanjili na tri razlike nekoliko puta, ali nisu došli nikada bliže protivniku .

U redovima Clippersa Blake Griffin je zabio 24 koša, a DeAndre Jordan 13.

LONDON

U zadnjem dvoboju 28. kola Engleske lige na Emiratesu je Arsenal pobijedio Newcastle s 2:1.

Gosti su poveli u 14. minuti preko Hatema Ben Arfe, samo minutu kasnije izjednačio je Robin van Persie, da bi pobjednički zgoditak ostigao Belgijanac Vermaelen u petoj minuti sudačke nadoknade. Arsenal je ostao četvrti, ali sada samo s bodom manje od Tottenhama.

MADRID

U zadnjem dvoboju 26. kola Španjolske Primere Getafe je kao gost slavio kod Villarreala s 2:1.

Pogotke su za goste dali Castro (8) i Barrada (72), dok je strijelac za domaćine bio Nilmar (45-pen). Napadač Villarreala Borja Valero u 18. minuti je promašio kazneni udarac. Villareal je ostao u zoni ispadanja, a Getafe je sada 13.

GAZIANTEP

U pretposljednjem, 10. kolu Pojedinačnog europskog prvenstva šahistkinja u turskom Gaziantepu možda je pala odluka o novoj prvakinji.

Naturalizirana Slovenka Anna Muzičuk u oštroj taktičkoj borbi svladala je braniteljicu naslova, Litvanku Viktoriju Cmilyte, pa u posljednje kolo ulazi s velikim bodom prednosti pred najopasnijim suparnicama. Naime, Poljakinja Kateryna Kahno je remizirala s Ruskinjom Valentinom Guninom, a njena sunarodnjakinja Tatjana Kosinceva odličnom je igrom pobijedila Bugarku Antoanetu Stefanovu.

Veliki korak prema vrhu novim su pobjedama napravile i Francuskinja Marie Sebag, Mađarica Thanh Hoang, Armenka Elina Danielian i Gruzijke Nana Dzagnidze i Bela Hotenašvili.

ZAGREB

U posljednjem, 9. kolu Međunarodnog otvorenog turnira u Zagrebu Zdenko Kožul je nakon oštre igre remizirao s Alojzijem Jankovićem i uvjerljivo osvojio prvo mjesto sa 7 bodova.

Kožul je nanizao 5 pobjeda i 4 remija i popravio rejting za više od 10 bodova. Tom pobjedom Kožul je izborio pravo sudjelovanja na slijedećem seniorskom prvenstvu Hrvatske. U posljednji trenutak na drugo mjesto probio se Nenad Šulava, koji je poslije uzbudljive taktičke borbe svladao Marina Bosiočića. Ipak, najdramatičniji susret bio je između Davorina Kuljaševića i Miše Cebala u kojem je Kuljašević u rijetko viđenom žrtvenom stilu postigao pobjedu, kojom je znatno popravio ukupan dojam.

SAN ANTONIO

Branič San Antonio Spursa T.J. Ford, koji je nekoliko utakmica odigrao i za KK Zagreb, objavio je da prekida karijeru zbog zdrastvenih razloga.

Ford (29) je već 2005. prekinuo karijeru zbog teške ozljede kralježnice, no ipak se vratio košarci, sve do početka ove godine kada ga je "stara" ozljeda vrata i leđa natjerala na konačnu odluku o odlasku. U osam godina NBA karijere igrao je za Milwaukee, Toronto i Indianu, a za Spurse je potpisao ove sezone. Krajem prošle godine, za vrijeme NBA-štrajka, došao je u KK Zagreb, za koji je odigrao tek nekoliko utakmica.

(Hina) xbis ybis

An unhandled error has occurred. Reload 🗙