FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: zmat
ZAGREB, 13. ožujka 2012. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 21 sat.

ZAGREB - Disciplinska komisija Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) kaznila je Dinamo sa 35.000 kuna zbog neprimjerenog ponašanja dijela navijača tijekom prve utakmice četvrtfinala Kupa protiv Istre 1961 odigrane u Puli 18. veljače, objavio je HNS.

"Disciplinska komisija HNS-a je donijela odluku kojom se novčanom kaznom u visini od 35.000 kuna kažnjava GNK Dinamo zbog toga što su na utakmici Hrvatskog nogometnog kupa odigranoj u Puli 18.2.2012. protiv NK Istra 1961 njegovi navijači hukali crnoputom igraču NK Istra 1961, te bacali baklje", stoji u priopćenju HNS-a.

Formalni domaćin susreta u Puli bio je Dinamo jer su Zagrepčani i Puljani zamijenili domaćinstva zbog vremenskih uvjeta. Zbog neprestanog vrijeđanja napadača Istre Henryja Bella od strane Dinamovih navijača, trener Puljana Igor Pamić zamijenio je Bellea u 78. minuti susreta.

Disciplinski sudac Prve HNL Krešimir Vlajčević prije dva je tjedna kaznio Hajduk sa 80.000 kuna zbog toga što su njegovi navijači rasistički vrijeđali Bellea, te bacali pirotehnička sredstva na travnjak tijekom utakmice 19. kola Prve lige.

ZAGREB - Hrvatski nogometni reprezentativac Eduardo Alves da Silva (29) izbivat će s travnjaka dva tjedna zbog parcijalne rupture mišića zadnje lože, potvrdio je liječnik reprezentacije dr. Jurica Rakić, objavljeno je na službenoj internetskoj stranici Hrvatskog nogometnog saveza (www-hns-cff.hr). Eduardo se ozlijedio u 28. minuti utakmice 22. kola ukrajinskog prvenstva na gostovanju kod Iličevca u Maripolju koju je Šahtar dobio sa 2-1. Hrvatski je reprezentativac šepajući napustio travnjak, a u utorak su došli nalazi magnetske rezonance koji su pokazali da nije riječ o težoj ozlijedi. Trener Šahtara Mircea Lucescu je bio izrazito ljut nakon ozljede našeg reprezentativca za koju je okrivio iznimno loš teren u Mariupolju okarakteriziravši ga kao pješčanik.

SCHLADMING - Najbolja svjetska skijašica Amerikanka Lindsey Vonn najviše je zaradila ove sezone od nagradnih fondova u utrkama Svjetskog kupa, odnosno 425.000 eura, dok je hrvatski skijaš Ivica Kostelić sa 269.000 eura ukupno treći, a u poretku skijaša na drugom mjestu, iza Austrijanca Marcela Hirschera, koji je zaradio 340.000 eura. Lindsey Vonn je ove sezone ostvarila 11 pobjeda u Svjetskom kupu, a još je pet puta bila na postolju. Marcel Hirscher ima 8 pobjeda i još 4 postolja, a Ivica Kostelić ubilježio je 6 pobjeda, te još 3 postolja. Konačna lista zarada bit će poznata nakon završnice u Schladmingu, kada će biti podijeljene i nagrade za najbolje u ukupnom poretku te u pojedinidim disciplinama.

SAN BENEDETTO DEL TRONTO - Talijan Vincenzo Nibali (Liquigas) pobjednik je ovogodišnjeg izdanja biciklističke utrke "Tirreno-Adriatico", koja se boduje za "WorldTour". U posljednjoj, sedmoj etapi, 9.3 kilometara dugačkom pojedinačnom kronometru u San Benedetto del Trontu, Nibali je ostvario 20 sekundi bolje vrijeme od Amerikanca Christophera Hornera (RadioShack), koji je bio vodeći u ukupnom redoslijedu nakon šest etapa, te na kraju slavio sa 14 sekundi bržim rezultatom od Hornera. Treće mjesto u ukupnom redoslijedu zauzeo je Čeh Roman Kreuziger (Astana), koji je uoči posljednjeg dana imao sekundu prednosti u odnosu na Nibalija, sa 26 sekundi zaostatka.

Inače, pobjednik sedme etape je švicarski specijalist za kronometar Fabian Cancellara (RadioShack) sa 12 sekundi boljim vremenom od drugog Talijana Danielea Bennatija (RadioShack), te 16 sekundi ispred trećeg Australca Camerona Meyera (GreenEdge). Nibali je u sedmoj etapi zauzeo deveto mjesto, Horner je bio 45., a Kreuziger 53.

Hrvatski veteran, 38-godišnji Vladimir Miholjević (Acqua e Sapone) u sedmoj je etapi zauzeo 60. mjesto sa 52 sekunde slabijim vremenom od Cancellare, te je u ukupnom redoslijedu završio kao 93. sa 36:22 minute iza Nibalija.

BERLIN - Prvi strijelac nogometnog prvenstva Njemačke i bivši njemački reprezentativac Timo Konietzka preminuo je u ponedjeljak u dobi od 73 godine, objavila je njemačkim medijima njegova udovica.

"Timo je odlučio umrijeti", izjavila je Claudia Konietzka, dodajući da je njen suprug godinama bolovao od raka žučnjaka.

Konietzka, koji je zadnjih 40 godina živio u Švicarskoj, zabio je 24. kolovoza 1963. prvi gol u povijesti Bundeslige za Borussiju Dortmund u prvoj minuti susreta protiv Werdera iz Bremena. Konietzka je osvojio dva naslova prvaka Njemačke - 1963. sa Borussijom i 1966. s Muenchenom 1860 - a dres njemačke reprezentacije obukao je devet puta prije nego je okončao igračku karijeru. Kao trener je četiri puta bio prvak Švicarske sa FC Zuerichom i igrao je 1977. polufinale europskog Kupa prvaka.

LONDON - Londonski olimpijski stadion otvorit će službeno sretni dobitnik nagradne igre organizirane 5. svibnja na posebno organiziranom događaju sa 40.000 gledatelja, objavili su organizatori u utorak. LOCOG je u svom priopćenju objavio da su ulaznice za događaj nazvan "Još 2012 sati do: Večeri sporta i zabave" u prodaji od četvrtka i to po cijeni od 10 i 20 funti. Jedan gledatelj iz publike bit će "doveden na sredinu stadiona kojeg će onda službeno otvoriti." Svečanost će pratiti zadnje sate prvenstva Britanskih sveučilišta i koledža koje je ujedno i prvi test za stadion vrijedan 500 milijuna funti smješten u istočnom dijelu Londona.

"To je sjajna prilika za ljude da iskuse događaj koji će biti najvažnija stvar ovog ljeta", izjavio je predsjednik LOCOG-a Sebastian Coe.

Olimpijske igre bit će otvorene na tom stadionu 27. srpnja.

GAZIANTEP - U posljednjem, 11. kolu Pojedinačnog europskog prvenstva šahistkinja u turskom Gaziantepu događala se prava drama. Slovenska reprezentativka Ana Muzičuk imala je bod prednosti pred najopasnijim suparnicama i remi joj je bio dostatan za veliki trijumf, ali je na kraju osvojila tek broncu. U izravnom susretu s Ruskinjom Valentinom Guninom Muzičuk nije izdržala. Gunina je sjajnom igrom osvojila figuru i nakon toga slavila u matnom napadu. Muzičuk je dostigla i Ruskinja Tatjana Kosinceva, koja je hrabrom igrom svladala Gruzijku Nanu Dzagnidze, pa je odlučivao dopunski kriterij. Najkvalitetniji rezultat, odnosno najbolji performans-rejting imala je Valentina Gunina, nešto slabiji Tatjana Kosinceva, pa je Ana Muzičuk završila tek na trećem mjestu.

Prvenstvo je imalo i kvalifikacijski karakter, a 14 prvoplasiranih igračica izborilo je pravo nastupa na sljedećem Svjetskom kupu.

(Hina) xzm yzm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙