FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 14. ožujka 2012. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

DUBROVNIK

U prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka vaterpolisti Jug CO-a pobijedili su u Dubrovniku mađarski Vasas sa 12:8 (4:2, 1:1, 3:2, 4:3). Dubrovčani su odličnom utakmicom praktički riješili pitanje ukupnog pobjednika, iako je pobjeda mogla biti izražena i većom razlikom. Pogotke su za Jug CO postigli Joković (4), Bušlje (2), Karač (2), Janović (1), Dobud (1), Marković (1) i Obradović (1), najbolji strijelac Vasasa bio G. Kiss (2), dok je bivši "jugaš" Bošković postigao jedan pogodak za Mađare.

Uzvratna utakmica igra se se 18. travnja u Budimpešti, a pobjednik će izboriti plasman na Final Four koji će se najvjerojatnije održati u Parizu.

ZAGREB

U prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka vaterpolisti Mladosti su u Zagrebu pobijedili mađarski Szeged sa 8:6 (1:1, 3:4, 2:0, 2:1).Mladost je do pobjede i prednosti od dva zgoditka došla u drugom dijelu utakmice, a pogotke su za zagrebačku momčad postigli Ante Vukičević, Cozmin Radu i Boris letica po dva, te Vanja Udovičić i Igor Hinić po jedan. Kod Mađara je najučinkovitiji bio Joseph Kayes, dok je Hrvat u momčadi Szegeda Aljoša Kunac postigao jedan zgoditak. Uzvratna utakmica igra se se 18. travnja u Szegedu, a pobjednik će izboriti plasman na Final Four koji će se najvjerojatnije održati u Parizu.

ZAGREB

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Slavko Goluža objavio je danas popis od 19 igrača na koje računa za nastup na kvalifikacijskom turniru za OI u Londonu, a koji će se uz sudjelovanje reprezentacija Japana, Čilea, Islanda i Hrvatske održati od 6. do 8. travnja u Varaždinu. Na Golužinom popisu su Mirko Alilović, Venio Losert, Mate Šunjić, Ivan Čupić, Zlatko Horvat, Igor Vori, Željko Musa, Manuel Štrlek, Ivan Ninčević, Domagoj Duvnjak, Josip Valčić, Blaženko Lacković, Drago Vuković, Jakov Gojun, Damir Bičanić, Marko Kopljar, Marko Matić, Denis Buntić i Ivano Balić."To je praktički ista momčad koja je nastupila na europskom prvenstvu u Srbiji kojoj sam pridodao Matu Šunjića, Josipa Valčića i Marka Matića. Važno nam je da pristup svih pozvanih bude pravi, a ključna utakmica će nam biti ona prva protiv Japana, ali na domaćem terenu očekujem sve tri pobjede i plasman na olimpijske igre", izjavio je Goluža.

Sa mišljenjem izbornika slažu se i Manuel Štrlek i Marko Kopljar koji smatraju da su japanski igrači nezgodni za naše jer su mali i brzi što nama ne odgovara, ali vjeruju da će veća kvaliteta naših rukometaša biti presudna u tom susretu. Za utakmica sa Čileom smatraju da će biti tek laganiji trening pred utakmicu sa Islandom, koji uz našu reprezentaciju, ima najviše izgeda za osvajanje jednog od prva dva mjesta na turniru koji vode na OI u London.

Raspored utakmica na kvalifikacijskom turniru u Varaždinu:

Petak, 6. travnja

18:00 HRVATSKA – Japan

20:15 Island – čile

Subota, 7. travnja

16:00 HRVATSKA – Čile

18:15 Japan – Island

Nedjelja, 8. travnja

15:30 Japan – Čile

18:00 HRVATSKA – Island

ZAGREB

Ivica Kostelić neće nastupiti na sutrašnjoj utrci superveleslaloma na završnici Svjetskog kupa u Schladmingu, a upitan je i nastup u veleslalomu u subotu, priopćeno je iz Hrvatskog skijaškog saveza.Stožer još uvijek aktualnog pobjednika Svjetskog kupa povukao je logičan potez nakon što je Švicarac Beat Feuz danas drugim mjestom u spustu osvojio 80 bodova, te su tako Kostelićeve šanse za obranu naslova svedene na puku teoriju. Kostelić je umjesto Schladminga odabrao trening u austrijskom Innerkremsu, gdje će u četvrtak voziti FIS superkombinaciju, a sve s ciljem što boljih priprema za nedjelju i nastup u slalomu koji mu može donijeti ukupnu pobjedu u toj disciplini. Odluka hoće li Kostelić voziti veleslalom u Schladmingu bit će donešena u petak ujutro. Kostelić je u toj disciplini 21. s 104 boda.

ZAGREB/LONDON

Španjolska nam je najteži suparnik, ali će nam za nju biti najlakše se pripremiti jer znamo što možemo očekivati, izjavio je u interviewu za agenciju Reuters izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić komentirajući naše protivnike u skupini C na europskom nogometnom prvenstvu u Ukrajini i Poljskoj."To je teška skupina, naravno, ali to ne znači da mi nemamo nikakvih izgleda", kazao je Bilić koji sudjeluje na radionici Euro 2012. u Vršavi. U skupini C su osim Španjolske i Hrvatske još i Italija i Irska.

"U nogometu se iznenađenja događaju svaki tjedan. Španjolska je najbolja reprezentacija i osvojili su zadnje svjetsko prvenstvo, ali Švicarska ih je pobijedila i imali su problema sa Čileom, Paragvajom i Nizozemskom, ni njima nije uvijek lako", dodao je.

"Nije im bilo lako ni 2008., posebno protiv Italije (koju su pobijedili tek poslije izvođenja kaznenih udaraca nakon što je utakmica završila bez pogodaka). Oni su sjajna momčad, sjajni prvaci i realni favoriti, ali neće proći kroz prvenstvo s cigarom u ustima", istaknuo je Bilić.

Naravno, Bilić je za Reuters odbio govoriti o taktici koju sprema za Španjolsku, ali je kazao da je to momčad za koju pripreme malo znače.

"Kada igrate protiv Španjolske, to više ovisi o njima, a manje o vama", kazao je Bilić". "To je kao Barcelona - svi smo vidjeli kako su u zadnje četiri godine razne momčadi pokušavale svašta. Neke su pokušavale napadati ih i izgubile su. Mnoge su se momčadi branile, ali je Barcelona ipak pronašla put do njihovih vrata".

"Možda će ovo zvučati kontradiktorno, ali iako je utakmica sa Španjolskom najteža, za nju se najlakše pripremiti. Gotovo da ste svedeni na jedan način igre - pokušati slomiti ih bez da potroši previše igrača".

SPLIT

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu danas je potvrdilo da surađuje s Interpolom u istrazi transfera bivšeg nogometaša Hajduka Igora Muse u španjolsku momčad Xerez iz 2002, a u kojem je, prema medijskim navodima, "nestalo" 300 tisuća eura."Općinsko državno odvjetništvo još od 2006. godine u vezi tog transfera provodi izvide u suradnji sa Odjelom za gospodarski kriminalitet županijske Policijske uprave u Splitu i Interpolom", izjavila je danas za Hinu glasnogovornica tog Općinskog državnog odvjetništva Rene Laura. Po njenim riječima tijekom 2009. i 2010. godine Općinsko je državno odvjetništvo u Splitu slalo Interpolu požurnice u vezi ovog slučaja."Interpol je jednim dijelom udovoljio našem zahtjevu, ali dok se ne prikupi cjelokupna dokumentacija i i potrebne obavijesti, mi ne možemo donijeti državno-odvjetničku odluku“, kazala je Laura, dodavši da će Općinsko državno odvjetništvo u Splitu takvu odluku donijeti kada kompletira dokumentaciju. Prema navodima nekih portala Državno je odvjetništvo u vezi transfera Igora Muse u španjolsku momčad Xerez ispitalo 2008. godine Igora Štimca, te tadašnjeg direktora Hajduka Fredija Fiorentinija i odvjetnicu Hajduka Doris Koštu.

Po riječima Rene Laure, ovaj slučaj ima međunarodnu dimenziju jer je Hajduk ranije pred Arbitražnim sudom FIFA-e izgubio spor u vezi transfera nogometaša Muse u Xerex, ali je nakon toga Hajduk podnio "službenu prijavu“ nadležnom FIFA–inom tijelu.

BERLIN

Vodeći strijelac Werdera Peruanac Claudio Pizarro kažnjen je sa dvije utakmice neigranja zbog udaranja suparničkog igrača za vrijeme utakmice protiv Hannovera, objavio je Njemački nogometni savez (DFB).Peruanac je u jednom trenutku ošamario Emanuela Pogatetza što suci nisu primijetili, međutim zabilježile su televizijske kamere pa ga je DFB kaznio. Pizarro će zbog kazne propustiti utakmice protiv aktualnog prvaka Borussie Dortmund, te protiv Augsburga.Pizarro je ove sezone zabio 16 golova u prvenstvu i vodeći je strijelac Werdera i treći strijelac lige. Više od njega zabili su tek napadač Bayerna Mario Gomez (21) i napadača Schalkea Klaas Jan Huntelaar (19).

SCHLADMING

Američka skijašica Lindsey Vonn pobijednica je spusta koji se danas vozio za završnicu Svjetskog kupa u austrijskom Schladmingu s vremenom 1:46,56 ispred Francuskinje Marion Rolland i Slovenke Tine Maze, upisavši tako svoju 12. pobjedu ove sezone i 53. u ovom natjecanju.Zaostatak Marion Rolland za Amerikankom iznosila je 92 stotinke, a Tine Maze 1,22 sekundu. Današnjom pobjedom je Vonn samo potvrdila svoju pobjedu i osvajanje Velikog kristalnog globusa u Svjetskom kupu gdje ima 1908 bodova, ispred Maze koja ima 1346 i Njemice Marie Hoefl-Riesch sa 1195 bodova.

U poretku spusta Vonn je također prva sa 690 bodova koji su joj donijeli mali Kristalni globus u toj disciplini, ispred Tine Weirather iz Lihtenšajna sa 400 bodova i Austrijanke Elisabeth Goergl koja ima 384.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙