FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar turizma s veleposlanicima Češke i Poljske

Autor: nbrc
ZAGREB, 20. ožujka 2012. (Hina) - Ministar turizma Veljko Ostojić danas je na odvojenim sastancima s veleposlanikom Češke u Hrvatskoj Karelom Kuehnlom i veleposlanikom Poljske Wieslawom Tarkom razgovarao o mogućnostima snažnije turističke suradnje te mogućnostima investiranja u hrvatski turizam.

Kako je priopćeno iz Ministarstva turizma, glavne teme razgovora s češkim veleposlanikom bile su snažnija turistička suradnja Hrvatske i Češke, pogotovo kada je riječ o promotivnim aktivnostima na češkom tržištu i još kvalitetnijem prihvatu čeških turista.

U priopćenju se prenosi kako je veleposlanik Kuehnl istaknuo kako je turizam najjača veza između Hrvatske i Češke te naglasio važnost razvoja kontinentalnog turizma Hrvatske, za koji smatra da ima ogroman potencijal.

Kuehnl je pohvalio uspješnu suradnju i po pitanju sigurnosti turista, odnosno dovođenju čeških policajca u ljetnim mjesecima na hrvatsku obalu.

Nastavit ćemo razvoj turistički nerazvijenih područja, a veliki poticaj u tom smjeru donijet će nam i skori ulazak u Europsku uniju, odnosno mogućnost povlačenja sredstava iz europskih fondova, rekao je ministar Veljko Ostojić.

Također je istaknuo kako se intenzivno radi i na privlačenju turista u pred i posezoni te da Hrvatska želi postati još privlačnije odredište i za produžene vikend odmore.

Ministar Ostojić susreo se i s poljskim veleposlanikom u Hrvatskoj Wieslawom Tarkom koji je, kako se prenosi u priopćenju, istaknuo kako su poljski turisti vrlo predani Hrvatskoj te da se u Hrvatskoj osjećaju sigurno, što je za turizma vrlo važan element. Nadalje je naglasio kako, unatoč činjenici da većina poljskih turista u Hrvatsku dolazi automobilom, veliki potencijal ima i zračni promet, čije je jačanje važno za nastavak uspješne suradnje.

Kvalitetna suradnja dviju zemalja, koja se ponajviše očituje u kontinuiranom rastu turističkog prometa iz Češke i Poljske, potvrđuje se svake godine, rekao je ministar te dodao kako će Ministarstvo raditi i na jačanju turističkog prometa hrvatskih turista u te zemlje.

Veleposlanike je upoznao i s mogućnostima ulaganja u hrvatski turizma te naglasio kako je u pripremi katalog investicija u turistički sektor. Ciljevi su privatizirati preostalih 13 turističkih tvrtki u većinskom državnom vlasništvu te bivše vojne objekte staviti u funkciju turizma i novih zapošljavanja.

Također je naglasio kako će dodatni impuls turističkom prometu i novom investicijskom valu, donijeti skori ulazak Hrvatske u Europsku uniju te da će mogućnost povlačenja sredstava iz strukturnih fondova ojačati konkurentnost hrvatskog turizma. Osim toga, razgovaralo se i o mogućnostima rada čeških i poljskih turističkih djelatnika u Hrvatskoj, što će se potpuno riješiti ulaskom Hrvatske u Europsku uniju, navodi se u priopćenju.

(Hina) xpp ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙