FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HTZ: konstituirajuća sjednica Sabora HTZ-a 28. veljače

Autor: tmis
ZAGREB, 21. veljače 2012. (Hina) - Konstituirajuća sjednica Sabora Hrvatske turističke zajednice (HTZ) održat će se 28. veljače, a na njoj se očekuje usvajanje programa rada HTZ-a za ovu godinu te izbor novih tijela HTZ-a, najavljeno je danas iz HTZ-a u priopćenju s prvog ovogodišnjeg sastanak stožera ekološko-edukativnog projekta "Volim Hrvatsku".

Program rada HTZ-a za ovu godinu u siječnju je prihvatilo Turističko vijeće HTZ-a, a još ga mora potvrditi Sabor, na kojem se na prijedlog županijskih turističkih zajednica očekuje i izbor novih članova tog vijeća budući je dosadašnjim mandat istekao krajem prošle godine.

Kako se navodi u priopćenju, v.d. direktora Glavnog ureda Hrvatske turističke Niko Bulić je, u osvrtu na program rada HTZ-a za ovu godinu, istaknuo da nije ugašen niti jedan vitalni dio aktivnosti rada HTZ-a, ali su se neke aktivnosti morale prilagoditi financijskim mogućnostima u kojima se Hrvatska nalazi.

U priopćenju s prvog ovogodišnjeg sastanka stožera projekta "Volim Hrvatsku" se najavljuje da će prigodno obilježavanje tog projekta biti u travnju ove godine.

Bulić je podsjetio da su sve aktivnosti projekta usuglašene još u prošloj godini, a tim edukativno-ekološkim projektom HTZ sudjeluje u unapređivanju turističke ponude/proizvoda i stvaranju privlačnog turističkog okružja.

Na sastanku stožera predstavljena je i nova knjižica programskih aktivnosti "Volim Hrvatsku" za ovu godinu te plakati i naljepnice za osnovne škole i vrtiće Hrvatske.

Bulić je podsjetio i na temeljne aktivnosti u sklopu tog projekta, od natječaja "Djeca čitaju i pišu Hrvatsku", preko ocjenjivanja kvalitete uređenosti mjesta primorske i kontinentalne Hrvatske Plavi odnosno Zeleni cvijet do biranja najboljih u turizmu "Čovjek ključ uspjeha u turizmu" te drugih aktivnosti.

Posebno je u istaknuo akciju Europske destinacije izvrsnosti (EDEN), a Europska komisija je u suglasnosti s državama članicama i zemljama kandidatima za 2011./2012. godine odabrala temu "Podizanje svijesti i promocija dosadašnjih EDEN destinacija".

Na temelju raspisanog natječaja, HTZ je od Europske komisije dobila i sredstva potpore za program promocije EDEN projekta i destinacija, navodi se uz ostalo u priopćenju.

(Hina) xtam ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙