FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar turizma s veleposlanicima Italije i Srbije o turističkoj suradnji

Autor: tmis
ZAGREB, 2. ožujka 2012. (Hina) - Ministar turizma Veljko Ostojić razgovarao je danas s veleposlanicom Italije u Hrvatskoj Emanuelom d'Alessandrom o mogućnostima ulaganja u hrvatski turizam te snažnijoj budućoj suradnji, a susreo se i s veleposlanikom Srbije Stanimirom Vukičevićem, izvijestili su iz Ministarstva turizma.

Glavne teme razgovora ministra Ostojića i talijanske veleposlanice d'Alessandro bile su mogućnosti ulaganja u hrvatski turizam te snažnija buduća suradnja Hrvatske i Italije, posebno u promotivnim aktivnostima na dalekim tržištima i pripremi specijaliziranih turističkih paketa.

Ministar je naglasio da je Italija jedno od vodećih hrvatskih emitivnih tržišta, dok s druge strane velik broj hrvatskih turista zimski odmor provodi na talijanskim skijalištima.

Bilo je riječi i o prekograničnoj suradnji, korištenju sredstava iz fondova EU-a, o ujednačavanju standardizacije turističkih objekata dviju zemalja, ali i o mogućnostima suradnje po pitanju zaštite Jadrana i edukacije na svim razinama.

Talijansku veleposlanicu upoznao je i s mogućnostima ulaganja u hrvatski turizam naglasivši kako je u pripremi katalog investicija, pri čemu su ciljevi uz ostalo u iduće dvije godine privatizirati preostalih 14 tvrtki koje su još uvijek u većinskom državnom vlasništvu te bivše vojne objekte staviti u funkciju turizma i novih zapošljavanja.

Želju za jačanjem turističke suradnje dvije zemlje izrazila je i veleposlanica d'Alessandro, dodavši da uspješnu suradnju Hrvatska i Italija uz ostalo ostvaruju i po pitanju sigurnosti turista, odnosno dovođenjem talijanskih policajaca u ljetnim mjesecima na hrvatsku obalu.

U razgovoru s veleposlanikom Srbije u Hrvatskoj Vukičevićem ministar Ostojić je naglasio da je Srbija važno emitivno i receptivno tržište za Hrvatsku te da postoji velik potencijal za jačanje turističkog prometa dviju zemalja.

Veleposlanik Srbije je istaknuo da je Jadran jedno od omiljenih odredišta turista iz Srbije te da je preduvjet za jačanje turističkog prometa, između ostalog, i uspostava snažnijih prometnih veza između Hrvatske i Srbije.

Razgovarali su i o važnosti suradnje oko projekta Kulturna turistička ruta - Put rimskih careva, odnosno zajedničkom brendiranju Dunava, koji bi trebao postati međunarodno prepoznat turistički proizvod, a slijedom prošlog mjeseca potpisanog Memorandum o suglasnosti o suradnji unutar spomenutog projekta. Taj su memorandum potpisale Hrvatska, Srbija, Rumunjska i Bugarska.

(Hina) xtam yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙