FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: zmat
ZAGREB, 8. ožujka 2012. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 21 sat.

ZAGREB - Nakon 15 godina profesionalnog bavljenja tenisom Ivan Ljubičić (32) je najavio prekid karijere. Posljednji turnir na kojem će nastupiti bit će idućeg mjeseca u Monte Carlu, jednom od njegovih najdražih turnira.

"Nikada nije lako objaviti kraj karijere. Tenis mi je donio puno toga, no veselim se idućoj fazi života," poručio je jedan od najboljih hrvatskih tenisača svih vremena. Premda još uvijek nije donio odluku u kojem će pravcu krenuti njegov profesionalni život, "Ljubo" planira ostati uz tenis.

"Želim i dalje ostati vezan uz tenis i nastaviti mu doprinositi na bilo koji način", rekao je Ljubičić koji će 19. ožujka napuniti 33 godine.

Bio je treći tenisač svijeta, jedan od najzaslužnijih što je Hrvatska 2005. godine slavila u Davis Cupu, a na Olimpijskim igrama u Ateni 2004. osvojio je brončanu medalju u paru s Mariom Ančićem. Tijekom karijere je osvojio deset turnira, a još 14 puta je igrao u finalima. Posljednji turnir je osvojio 2010. u Indian Wellsu, a slavio je i u Lyonu (2009, 2001), Hertogenbosch (2007), Dohi (2007), Beču (2006, 2005), Zagrebu (2006), Chennaiju (2006) i Metzu (2005). Osam godina zaredom, od 2004. do 2011. igrao je najmanje jedno finale na Touru, a dobio je 429 mečeva u karijeri uz 295 poraza.

Ljubičić će se oprostiti na turniru Monte Carlu, njegovom drugom domu. Upravo je u Kneževini 1999. godine krenuo u svijet 'velikog tenisa'. Prošao je kvalifikacije, a potom je pobijedio Andreja Medvedeva i Jevgenija Kafeljnikova. Bio je to njegov prvi značajniji rezultat.

Ljubin oproštaj komentirao je i bivši najbolji tenisač svijeta Roger Federer. "Dobri smo prijatelji i tužan sam što se povlači iako samo za njegovu odluku znao neko vrijeme. Pametan je i dobra je osoba, šteta što odlazi. Imao je veliku karijeru i mislim da je sada pravo vrijeme da se posveti obitelji," poručio je Federer.

MENDE - Nizozemac Lieuwe Westra (Vacansoleil) pobjednik je pete etape biciklističke utrke "Paris-Nice", koja se boduje za "ProTour", vožene od Onet-le-Chateaua do vrha uspona iznad Mendea u dužini od 178.5 kilometara. Westra je ciljem prošao u vremenu od 4:52:46 sati, šest sekundi ispred najbližih pratitelja, Španjolca Alejandra Valverdea (Movistar) i Britanca Bradleya Wigginsa (Sky). U ukupnom redoslijedu vodstvo je zadržao Wiggins, Westra se probio na drugo mjesto sa šest sekundi zaostatka, dok je treći Amerikanac Levi Leipheimer (Omega Pharma-Quickstep) sa 10 sekundi zaostatka.

Najbolji hrvatski vozač Robert Kišerlovski (Astana) u petoj je etapi zauzeo 18. mjesto sa 48 sekundi zaostatka za Westrom, a u ukupnom je redoslijedu zadržao 10. mjesto, sa 1:21 minutom slabijim vremenom od Wigginsa.

AREZZO - Aktualni svjetski biciklistički prvak, Britanac Mark Cavendish (Sky) pobjednik je druge etape utrke "Tirreno-Adriatico", koja se boduje za "ProTour", vožene od San Vincenza do Arezza u dužini od 230 kilometara. Cavendish je bio najbrži u završnom sprintu ispred Španjolca Oscara Freirea (Katjuša) i Amerikanca Tylera Farrara (Garmin). U ukupnom redoslijedu vodstvo je zadržao Australac Matthew Goss (GreenEdge) ispred sunarodnjaka i momčadskog kolege Stuarta O'Gradyja, te još jednog vozača GreenEdgea, Nizozemca Sebastiana Langevelda koji imaju isto vrijeme.

Hrvatski veteran Vladimir Miholjević (Acqua e Sapone) ciljem je prošao kao 87. u vremenu pobjednika, te je ukupno 41. sa 39 sekundi zaostatka.

BERLIN - Napadač Koelna i njemačke nogometne reprezentacije Lukas Podolski (26) trebao bi po završetku ove sezone karijeru nastaviti u londosnkom Arsenalu, objavio je u četvrtak dnevnik Bild. Podolskom ugovor sa Koelnom ističe u ljeto 2013., pa će Arsenal platiti odštetu od 13 milijuna eura. Njemački reprezentativac, koji je ove sezone zabio 16 golova u Bundesligi, trebao bi sa Arsenalom potpisati četverogodišnji ugovor, po kojem bi zarađivao sedam milijuna eura po sezoni.

RIM - Trener drugoplasiranog sastava talijanskog nogometnog prvenstva Juventusa Antonio Conte kažnjen je s jednom utakmicom zabrane vođenja momčadi zbog crvenog kartona kojega je dobio tijekom drugog poluvremena utakmice protiv Bologne igrane u srijedu koja je završila 1-1. Conte je žučno protestirao kod sudaca tražeći 11-erac zbog prekršaja na De Ceglieu. Zbog ove kazne Conte neće smjeti biti na klupi Juventusa u ndjeljnom susretu protiv Genoe.

TRONDHEIM - Japanac Daiki Ito pobjednik je natjecanja za Svjetski kup u skijaškim skokovima održanog u norveškom Trondheimu. On je do svoje druge uzastopne pobjede, bio je najbolji i u nedjelju u Lahtiju, stigao skokovima od 137,5 i 141,0 metra što mu je donijelo ukupno 295.1 bodova. Itu je ovo četvrta pobjeda u karijeri, a sve četiri je ostvario ove sezone. Drugo mjesto zauzeo je Nijemac Richard Freitag sa 287.9 bodova (140,5 i 133,0 m), a treće Švicarac Simon Ammann sa 285.3 bodova (132,5 i 140,0 m).

Norvežanin Anders Bardal je četvrtim mjestom u Trondheimu povećao svoju prednost u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa, tri natjecanja prije kraja ima 112 bodova više od drugog Austrijanca Gregora Schlierenzauera, koji je zauzeo tek 12. mjesto u četvrtak, te 171 od još jednog Austrijanca, Anderasa Koflera na trećem mjestu. Ito se pobjedom probio na četvrto mjesto ukupnog redoslijeda, sa 253 boda iza Bardala.

Do kraja sezone na rasporedu su još natjecanja u Oslu u nedjelju, te dva na Planici sljedećeg vikenda.

RIJEKA - U 8. kolu tradicionalnog Međunarodnog turnira šahistica "Cvijet Mediterana" Mirjana Medić nije uspjela svladati Slovenku Špelu Orehek, pa ju je dostigla Šveđanka Inna Agrest, koja je nakon izvrsne taktičke igre pobijedila slovensku velemajstoricu Anu Srebrnič. Svoj visoki potencijal ponovno je dokazala Lora Kukić neočekivanim trijumfom protiv Ane Berke. Odluka o pobjednici past će u susretima posljednjeg kola Kukić-Medić i Agrest-Šamanić.

Rezultati 8. kola:

Medić-Orehek remi, Jordanova-Partač remi, Srebrnič-Agrest 0:1, Šamanić-Mrakovčić remi, Berke-Kukić 0:1.

Poredak na vrhu prije posljednjeg kola:

Medić i Agrest po 6 bodova, Srebrnič i Partač po 5, Berke 4,5 boda itd.

(Hina) xzm yzm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙