FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

Autor: sbil
ZAGREB, 29. veljače 2012. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 12,30 sati.

ZAGREB

Najbolja hrvatska tenisačica Petra Martić plasirala se u treće kolo WTA teniskog turnira u Kuala Lumpuru nakon što je u srijedu u drugom kolu bila bolja od Japanke Kurumi Nare 6-2, 3-6, 6-0.

Naša je tenisačica prvi set lako dobila, da bi u drugom setu kontrolu nad igrom preuzela 144. tenisačica svijeta. No, u trećem setu Martić nije izgubila ni jedan gem i upisala je pobjedu. U meču je Martić imala ukupno šest aseva, servis je protivnici uzela sedam puta i ostvarila je 69 posto poena na prvom servisu.

U trećem kolu našu tenisačicu čeka bolja iz susreta između Čehinje Krystine Pliskove i treće nositeljice Kineskinje Peng Shuai. Ni protiv Plyskove, koja je 164. na WTA ljestvici, ni protiv Shuai, 19. tenisačice svijeta, Martić do sada nije igrala.

DELRAY BEACH/ZAGREB

Ivan Dodig je ostvario plasman u 2. kolo ATP turnira u američkom Delray Beachu svladavši Nijemca Mattiasa Bachingera s 4:6, 6:4, 6:4.

Dodig je izgubio prvi set od 96. tenisača svijeta, ali je u preostala dva pokazao kvalitetu i probio se u 2. kolo gdje ga čeka također Nijemac Philipp Kohlschreiber, 32. igrač svijeta.

Dodig i Kohlschreiber su dosad igrali jednom, a Nijemac je slavio u Davis Cupu prošle godine.

Na istom turniru Marin Čilić je izgubio od Finca Jarkka Nieminena s 6:3, 3:6, 6:2.

DELRAY BEACH

Hrvatski tenisač Ivo Karlović zaustavljen je u prvom kolu teniskog ATP turnira u Delray Beachu gdje je izgubio od Australca Marinka Matosevica 6-3, 6-4.

Karlović nije iskoristio ni jedan break u meču, a protivnik, 173. tenisač svijeta koji je nastup na glavnom turniru ostvario kroz kvalifikacije, njemu je uzeo servis dva puta, u svakom setu po jednom. Iako je imao šest aseva, Karlović je imao 51 posto osvojenih poena na prvom servisu. Australac hrvatskog podrijetla je ukupno realizirao 56 posto poena u meču, dok je Karlović realizirao samo 44 posto.

Ovo je njihov drugi susret nakon prošlogodišnjeg dvoboja u Indian Wellsu gdje je slavio Karlović.

DELRAY BEACH/ZAGREB

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić poražen je u susretu 1. kola ATP turnira u američkom Delray Beachu od Finca Jaarka Nieminena s 6:3, 3:6, 6:2.

Bio je to prvi Čilićev meč u ovoj godini nakon što je krajem 2011. operirao koljeno, a za protivnika u svijem povratničkom dvoboju imao je ipak prejakog protivnika. Nieminen je 43. tenisač i ljevak, kojeg je Čilić dobio u do večeras jedinome međusodbnome dvoboju u Wimbledonu 2008, ali nakon pet setova. Čilić je svoj servis u dvoboju koji je trajao sat i 41 minutu gubio čak pet puta.

NEW YORK

Britanski boksač Dereck Chisora suspendiran je na "neodređeno vrijeme" zbog izazivanja incidenta nakon meča u teškoj kategoriji kojeg je izgubio na bodove od Ukrajinca Vitalija Klička 18. veljače u Muenchenu, odlučio je u srijedu Svjetski boksački savjet (WBC).

WBC "je ramotrila sve moguće odgovore na ponašanje Dereka Chisore, kojeg se smatra jednim od najgorih u povijesti boksa", stoji u priopćenju te federacije.

"WBC će također donijeti odluku o novčanoj kazni koja će biti određena nakon saslušanja boksača te određuje suspenziju na neodređeno vrijeme za Dereka Chisoru", dodaje WBC koja sugerira Britancu da zatraži liječničku pomoć u kontroliranju svoje agresivnosti.

Na vaganju prije meča, Chisora je ošamario protivnika, zatim je pljunuo u lice njegovom bratu Vladimiru, a onda se potukao sa svojim sunarodnjakom Davidom Hayeom na konferenciji za novinare poslije borbe.

U Bavarskoj je Kličko obranio naslov u teškoj kategoriji po WBC-u.

MIAMI

Florida Panthers su pobjedom u utorak nad Toronto Maple Leafsima od 5-3 stvorili prednost od tri boda na vrhu Jugoistočne divizije i trenutačno su treći u Istočnoj konferenciji u utrci za doigravanje.

To je dramatična promjena za momčad koja je prošlu sezonu završila na dnu Istočne konferencije i samo je tri puta bila u doigravanju otkako je ušla u NHL 1993.

Floridi je ovo treća pobjeda zaredom, dok Maple Leafsi u zadnje četiri utakmice nisu ubilježili ni jednu pobjedu i zaostaju četiri boda iza Washingtona u utrci za doigravanje na Istoku.

Panthersi su poveli pogocima Marcela Goca i Mikea Santorellija nakon samo 2:21 minute igre.

U drugoj trećini je nakon 10 minuta igre Phil Kessel smanjio na 2-1, no onda je tri minute kasnije Santorelli zabio svoj drugi gol u utakmici i povećao prednost Floride na 3-1. To je bio 32. gol Kessela ove sezone.

U zadnjoj trećini je najprije pogodak postigao Jason Garrison za Floridu u 4:38 minuti, Nikolaj Kulemin je četiri minute kasnije zabio za Toronto i smanjio na 4-2, no minutu nakon njega je Stephen Weiss zabio peti pogodak za Pantherse. Joffrey Lupul je tri minute prije kraja postigao pogodak za Toronto i za konačan rezultat od 5-3.

CHICAGO

Derrick Rose se vratio na košarkaške terene punom snagom sinoć kada je za svoj Chicago zabio 32 koša uz devet asistencija za pobjedu nad New Orleans Hornetsima od 99-95.

Rose, koji je propustio deset utakmica ove sezone zbog različitih ozljeda, zabio je šest od zadnjih osam koševa na utakmici u seriji

Bullsa od 8-0 kojom su zaustavili zakašnjeli nalet gostujućih Hornetsa.

U redovima Chicaga je ponovno bio i Richard Hamilton koji je u prvoj petorki zaigrao prvi put nakon 4. siječnja.

Zahvaljujući ovoj pobjedi Chicago (28-8) se sada izjednačio s raspoloženim Miamijem na vrhu Istočne konferencije.

No pobjeda nije bila laka, New Orleans (8-26) je nadoknadio razliku od devet koševa u zadnjoj četvrtini te je "pomeo" Chicago serijom od 13-0 za vodstvo od 95-91 1:25 minuta do kraja prije nego igru nije preuzeo Rose.

Trenutačno najkorisniji igrač NBA smanjio je vodstvo protivnika sa dva slobodna bacanja a onda je dodao i šut 19 sekundi prije kraja, da bi na kraju još jednom realizirao još dva slobodna bacanja.

Joakim Noah je pomogao Bullsima i Roseu sa 15 pogodaka, 16 skokova i pet asistencija.

Kod Hornetsa, koji su trenutačno zadnji u Zapadnoj konferenciji, Chris Kaman je ubacio 17 koševa i 11 skokova, dok je Trevor Ariza dodao 16 pogodaka.

U Los Angelesu Derrick Williams i Michael Beasley su svaki zabili po 27 koševa za Minnesota Timbrewolvese koji su zahvaljujući dobroj zadnjoj četvrtini došli do pobjede od 109-97 nad Clippersima.

Predvođeni Williamsom i Beasleyem, pričuve Minnesote su ubacile ukupno 72 koševa. U usporedbi s tim, pričuve Clippersa postigle su samo 11 pogodaka, a prva petorka Minnesote 37.

Williams je zabio dva slobodna bacanja 8:47 minuta prije kraja za prvo vodstvo Timberwolvesa u utakmici. Nakon toga je na Williamsu napravljen prekršaj kod šuta kojeg je pogodio te je izveo jedno slobodno bacanje i doveo Minnesotu do vodstva od pet koševa. Williams je nastavio niz zabivši pet od sljedećih sedam koševa Minnesote za vodstvo od osam pogodaka nakon čega su se Clippersi približili najviše na šest razlike. Williams i Beasley su svaki zabili 13 koševa u odlučujućoj zadnjoj četvrtini.

Kod Clippersa, Blake Griffin je postigao 30 pogodaka od kojih je 24 bilo u prvoj četvrtini.

ST GALLEN

U prijateljskom susretu igranom u St Gallenu pred 20.000 gledatelja nogometna reprezentacija Brazila je pobijedila Bosnu i Hercegovinu 2:1 (1:1).

BiH se posve ravnopravno nosila cijeli susret sa peterostrukim svjetskim prvacima, a veliki remi ispustila je u sudačkoj nadoknadi kada je Saša Papac zatresao vlastitu mrežu. Brazil je poveo golom Marcela u četvrtoj minuti, a izjednačio je Ibišević devet minuta kasnije.

(Hina) xbis ybis

An unhandled error has occurred. Reload 🗙