FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: zmat
ZAGREB, 27. veljače 2012. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 21 sat.

ZAGREB - Izvršni odbor Hrvatskog nogometog saveza (HNS) danas je prilično suzdržano odgovorio na poruke ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića koji je prošli tjedan na sastanku s čelnicima HNS-a poručio da se očekuju ostavke aktualnog vodstva ukoliko nisu u stanju riješiti probleme u hrvatskom nogometu. Glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić je na konferenciji za novinare izjavio da je primljeno na znanje izvješće sa sastanka s ministrom te da je rasprava na IO-u bila konstruktivna dodavši kako je odlučeno da će se poduzeti potrebne aktivnosti da bi HNS normalno funkcionirao. Na novinarski upit o mogućim sankcijama Uefe zbog uplitanja politike u sport, Srebrić je odgovorio da Uefa raspolaže sa svim informacija i da prati događaje u hrvatskom nogometu, te da ćemo u narednom vremenu vidjeti kako će reagirati.

Srebrić je izvijestio da će se redovna Skupština HNS-a održati devetog ožujka. "Ta skupština ne može biti izborna jer za sazivanje izborne vrijedi posebna procedura," kazao je Srebrić. Na pitanje novinara hoće li pozvati ministra Jovanovića na skupštinu, Srebrić je rekao da na to pitanje ne može odgovoriti.

Također IO je usvojio finacijski izvještaj za prošlu i plan za ovu godinu. Prošle godine HNS je imao prihod od 90 milijuna kuna, a isto toliko su bili i rashodi. Za ovu godinu se planira 133.2 milijuna kuna prihoda i 130.4 milijuna kuna rashoda, što znači da bi savez trebao imati višak od 2.8 milijuna kuna. Usvojen je i zaključak da se klubovima Prve i Druge HNL financijski pomogne od sredstava koje će se zaraditi od sudjelovanja na EP u Poljskoj i Ukrajini. Savez klubovima planira pomoći sa pet posto od onoga šo će pripasti HNS-u nakon što budu riješeni svi troškovi u vezi EP-a.

ZAGREB - Hrvatska nogometna reprezentacija danas je u Nikeovom dućanu u Ilici predstavila novi gostujući dres s kojim će 'vatreni' nastupiti na predstojećem Europskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini. Manekeni na predstavljanju bili su hrvatski reprezentativci Darijo Srna, Mario Mandžukić, Eduardo i Tomislav Dujmović.

"Dres je odličan i vjerujem kako će se sviđati našim navijačima. Ja uvijek nosim veličinu M, tako da mi bolje pristaje uz tijelo," našalio se Eduardo, dok je Dujmović dodao: "Meni nije važan kakav je dres, jedino mi je važno da igram za Hrvatsku," kazao je veznjak Real Zaragoze.

Novi dres je 23 posto lakši od prošlog, ima i 20 posto jaču strukturu tkanja. Novi gostujući kompleti i dalje koriste poznate crveno-bijele kvadratiće na inovativan i moderan način, a na ovratniku sa stražnje strane piše 'Uvijek vjerni'. Dres ima laserski izbušene male rupice koje potiču hlađenje pa će naši igrači 'lakše disati'. Najnoviji Nikeov dres je ekološki, a zanimljivo za izradu jednog kompleta potrebno je 13 recikliranih boca. Rabljene i odbačene plastične boce tope se kako bi se proizvela nit koja se pretvara u tkaninu. Nike je 2010. godine iskoristio 115 milijuna plastičnih boca, a poredane jedna do druga stvaraju udaljenost od Zagreba do Varšave 32 puta.

ZAGREB - Izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ratko Rudić objavio je u ponedjeljak popis igrača za utakmicu posljednjeg kola u supini Svjetske lige, koju će naši reprezentativci odigrati u utorak, 6. ožujka, u Rijeci protiv Makedonije, ali i popis od 19 igrača koji konkuriraju za nastup na Olimpijskim igrama u Londonu. Za utakmicu protiv Makedenije, koja će se igrati u 17 sati na bazenu na Kantridi, Rudić je pozvao vratare Vićana i Bijača, zatim Burića, Buljubašića, Hinića, Paškvalina, Krapića, Sukna, Barača, Muslima, Šetku, Jokovića, Vukičevića i Kristijana Milakovića.

Rudić je naglasio da utakmicom protiv Makedonije praktički započinju pripreme za nastup na OI u Londonu, a pri izboru igrača rukovodio se činjenicom da se utakmica igra u Rijeci pa je i logično da nastupe svi riječki reprezentativci. Uz njih su tu još i povratnici u reprezentaciju Hinić i Vićan kao i dvojica mlađih igrača Vukičević i Milaković, koji su već bili u reprezentativnom programu.

Hrvatski vaterpolisti u svojim vitrinama imaju zlatna odličje sa svjetskog i europskog prvenstva, ali ne i sa olimpijskih igara, sa kojih im je najveći domet srebrno odličje osvojeno u Atlanti 1996. godine.

"Ova generacija je sve osvojila, ali nema olimpijsko zlato i zato u London idemo po najvrijedniju medalju. To je naš konačni cilj bez obzira na izrazito jaku konkurenciju", optimistički je najavio Rudić.

Po njegovim riječima popis od 19 igrača neće se više širiti pa za nastup na OI u Londonu konkuriraju: Josip Pavić (Mladost), Frano Vićan (Jug CO), Marko Bijač (Mornar BS), Nikša Dobud (Jug CO), Igor Hinić (Mladost), Fran Paškvalin (Primorje EB), Ivan Krapić (Primorje EB), Petar Muslim (Primorje EB), Damir Burić (Pro Recco), Andro Bušlje (Jug CO), Ivan Buljubašić (Primorje EB), Sandro Sukno (Pro Recco), Samir Barač (Primorje EB), Maro Joković (Jug CO), Pavo Marković (Jug CO), Anđelo Šetka (Primorje EB), Paulo Obradović (Jug CO), Frano Karač (Jug CO) i Miho Bošković (Vasas). Od njih će Rudić odabrati 13 putnika za London.

VARAŽDIN - Zlatko Horvat podnio je danas neopozivu ostavku na mjesto predsjednika Nogometnog kluba Varaždin.

"Kap koja je prelila čašu bila je odluka Komisije za žalbe HNS-a koja je u petak odbila prihvatiti žalbu NK Varaždina i skinuti suspenziju Disciplinske komisije zbog nepodmirenih dugovanja, pa nismo mogli igrati utakmicu protiv Rijeke", rekao je Horvat.

Horvat je dodao kako se na ostavku odlučio i zato jer ima informaciju da su Grad Varaždin, Varaždinska županija i Privredna banka Zagreb, kao najveći sponzori NK Varaždina, stali iza jednog kandidata koji želi biti predsjednik kluba.

Svoju kandidaturu za predsjednika već je ranije najavio bivši potpredsjednik Boris Solomun. Poručio je da će, bude li izabran na tu dužnost, učiniti sve da se klubu skine suspenzija i da NK Varaždin u subotu zaigra prvenstvenu utakmicu protiv Istre kako ne bi pao u najniži rang natjecanja.

"Otvaranje stečaja bi za NK Varaždin bilo najgore rješenje jer je klub neprofitna organizacija koja, za razliku od trgovačkog društva, nema imovinu koju bi prodao i od koje bi živio kada ode u stečaj", kazao je Solomun i dodao kako bi stečaj bio dugi i bolni proces, te bi djelatnicima i igračima bilo teško vratiti moral.

Solomun je poručio je da postoji jednostavnije rješenje koje garantira ostanak kluba u prvom razredu natjecanja i vraćanje navijača na tribine, te najavio da će svoj program predstaviti na izvanrednoj sjednici skupštine.

Sjednica skupštine NK Varaždin na kojoj bi trebala biti potvrđena Horvatova ostavka i izabran novi predsjednik i Izvršni odbor kluba najavljena je za srijedu.

LOS ANGELES - Najveća zvijezda Los Angeles Lakersa i jedan od najboljih košarkaša svih vremena Kobe Bryant, koji je u nedjelju postao najbolji strijelac u povijesti NBA "All-Star" susreta ubacivši 27 koševa u 152-149 pobjedi Zapada protiv Istoka, susret u Orlandu okončao je sa slomljenim nosom, objavili su iz Lakersa dan nakon ovogodišnjeg "All-Star" dvoboja. Bryantu je nos slomio branič Miami Heata Dwyane Wade kada ga je zaustavio prekršajem tijekom treće četvrtine, a prema navodima američkih medija Braynt je zadobio i lakši potres mozga, ali je unatoč tomu odigrao utakmicu do kraja. Iz Lakersa su dodali kako će Bryanta po povratku u Los Angeles pregledati otorinolaringolog, ali Bryant je već najavio kako namjerava igrati za Lakerse u srijedu protiv Minnesota Timberwolvesa u prvoj utakmici nakon stanke za "All-Star".

ZAGREB - Novinar Novog Lista Orlando Rivetti dobio je nagradu za životno djelo Hrvatskog zbora sportskih novinara (HZSN) na tradicionalnoj svečanosti udruge sportskih novinara u zagrebačkome Novinarskome domu. U svojih 40 godina bavljenja novinarstvom Rivetti se etablirao kao kroničar zbivanja u Rijeci i na Kvarneru, a jedan je od vodećih nogometnih i košarkaških novinara na nacionalnoj razini koji je izvještavao s brojnih europskih i svjetskih prvenstava i Olimpijskih igara, stoji u obrazloženju nagrade, koju je Rivettiju uručio pomoćnik ministra za sport u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta Petar Skansi.

Nagradu HZSN-a za najbolju kolumnu dobio je Bernard Jurišić iz Sportneta, nagrada za radijsko novinarstvo pripala je Lovorku Magdiću s Hrvatskoga radija, a za fotoreportera godine je priznanje zaslužio Sanjin Strukić iz Pixsella. Priznanje za press-službu dobio je Zlatko Škrinjar, glasnogovornik Hrvatskoga rukometnoga saveza, a posebno priznanje HZSN-a dobila je i Sportska televizija.

Prije tradicionalnih dodjela održan je i Sabor HZSN-a, na kojemu su prihvaćene izmjene Pravilnika o nagradama i priznanjima, novi član Izvršnog odbora HZSN-a je Ante Župan iz Mediaservisa, a sportski novinari odali su minutom šutnje počast nedavno preminulome Miloradu Bibiću Mosoru, dobitniku nagrade za životno djelo HZSN-a 2008. godine.

Dodjeli nagrada HZSN-a su nazočili i predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Zdenko Duka, glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Josip Čop i brojni drugi uglednici.

(Hina) xzm yzm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙