FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12.30 sati

Autor: zmat
ZAGREB, 9. ožujka 2012. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 12.30 sati.

INDIAN WELLS - Hrvatski tenisač Ivo Karlović završio je svoj nastup na velikom ATP turniru u Indian Wellsu već u 1. kolu, bolji od njega je sa 6-4, 6-2 bio Poljak Lukasz Kubot nakon sat i 31 minute igre. Bio je ovo treći međusobni susret Karlovića i Kubota i treća pobjeda poljskog igrača, trenutačno 52. na ATP ljestvici. Karlović u susretu protiv Kubota nije uspio iskoristiti niti jednu od četiri izborene "break-lopte", dok je čak tri puta gubio svoj početni udarac usprkos 65 posto ubačenog prvog servisa.

INDIAN WELLS - Najbolja hrvatska tenisačica Petra Martić izgubila je susret 1. kola na velikom WTA turniru u Indian Wellsu, bolja od nje bila je 18-godišnja Amerikanka Lauren Davis, koja je u glavni turnir ušla s pozivnicom, sa 6-2, 7-6 (7). Martić je u Indian Wellsu igrala samo četiri dana nakon što je zbog iscrpljenosti morala predati finalni susret u Kuala Lumpuru Tajvanki Su-Wei Hsieh.

ISTANBUL - Jedina hrvatska predstavnica na Svjetskom dvoranskom atletskom prvenstvu u Istanbulu, 21-godišnja Ana Šimić nije se uspjela plasirati u finale skoka u vis. Šimić je u kvalifikacijama s preskočenih 1,88 metara zauzela 14. mjesto, a u finale se plasiralo osam najboljih. Šimić je Istanbul stigla s osobnim rekordom od 1,92m, ali je tu visinu tri puta rušila. Normu za plasman u finale od 1,95m ispunilo je šest skakačica, a još dvije su ušle s visinom od 1,92m.

KLAGENFURT - Hokejaši Medveščaka izgubili su drugi susret polufinala doigravanja regionalne EBEL lige na gostovanju u Klagenfurtu od KAC-a sa 1-4 (0-1, 0-2, 1-1), te je trenutačni omjer u pobjedama 2-0 u korist KAC-a, a u finale će se plasirati momčad koja prva ostvari četiri pobjede. KAC je poveo sa 3-0 golovima Thomasa Kocha (14:17), Michaela Siklenke (26:09) i Davida Schullera (33:08), a sva su tri pogotka domaći igrači postigli s brojčanom prednošću na ledu. Na 3-1 smanjio je Vjačeslav Truhno (44:58), a konačnih 4-1 postavio je John Lammers (58:37) pogotkom u praznu mrežu. I u drugoj utakmici Medveščak je skupo platio nedisciplinu svojih igrača koji su u prve dvije trećine "zaradili" čak 22 kaznene minute.

Treća utakmica igra se u nedjelju u Zagrebu.

ZAGREB - Rezultati drugih utakmica polufinala doigravanja regionalne EBEL lige u hokeju na ledu:

Olimpija - Black Wings Linz 3-4 - produžetak (1-2, 1-1, 1-0; 0-1)

(Linz vodi sa 2-0)

KAC Klagenfurt - Medveščak 4-1 (1-0, 2-0, 1-1)

(KAC vodi sa 2-0)

U finale će se plasirati momčadi koje prve ostvare četiri pobjede.

SPLIT - Pomoćnik ministra znanosti, obrazovanja i sporta Petar Skansi najavio je mogućnost uključivanja vrhunskih sportaša u turističku promidžbu Hrvatske.

"Postoji ozbiljna zamisao Hrvatskog kluba olimpijaca da se Minsitarstvu turizma i Hrvatskoj turističkoj zajednici predloži korištenje vrhunskih sportaša u u turističkoj promidžbi Hrvatske na način da se zauzvrat iz iznosa od 300 milijuna kuna, koliko se godišnje troši za turističke promocije, izdvoji manji dio, primjerice desetak posto tog novca i usmjeri za razvoj sporta", rekao je Skansi večeras na tribini pod nazivom "Stanje splitskog sporta".

Skansi je u tom kontekstu istaknuo kako se nedovoljno vrednuje doprinos hrvatskog sporta i sportaša u afirmaciji Hrvatske u svijetu. Odgovarajući na upite nazočnih, Skansi je kazao kako je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, u kojem je on odnedavno angažiran, već poduzelo neke mjere koje nisu naišle na razumijevanje.

"Moje je ministartvo zatražilo od Hrvatskog olimpijskog dobora (HOO) da bolje definira neke stavke financijskog izvješća za 2010. godinu, ali to je kod njih primljeno iritantno, te su nam odgovorili kako je to politički pritisak kojeg oni neće prihvatiti. Znači, ako se zatraži pojašnjenje stavkle o, primjerice, 10 milijuna kuna onda se to ocjeni kao politički pritisak", kazao je Skansi.

On je izvjestio kako je danas završeno pripremanje prijedloga Zakona o sportskoj inspekciji, te će uslijediti pisanje tog prijedloga zakona, a onda i javna rasprava o njemu.

"Očekuje se da će aktivnosti usvajanja tog zakona biti završene u prvoj polovici ove godine. Cilj ovog zakona je da se pomoću njega vidi ponašaju li se sportski savezi i klubovi u skladu sa zakonom", rekao je Skansi.

ZAGREB - Rezultati prvih utakmica osmine finala nogometne Europske lige:

Metalist (Ukr) - Olympiakos (Grč) 0-1 (Fuster 50)

Atletico M. (Špa) - Besiktas (Tur) 3-1 (Salvio 24, 27, Adrian Lopez 37 / Simao 53)

Twente (Niz) - Schalke 04 (Njem) 1-0 (De Jong 60-11m)

Sporting (Por) - Manchester City (Eng) 1-0 (Xandao 51)

Standard (Bel) - Hannover 96 (Njem) 2-2 (Buyens 27, Tchite 30 / Stindl 22-11m, Diouf 56)

AZ Alkmaar (Niz) - Udinese (Ita) 2-0 (Martens 63, Falkenburg 84)

Valencia (Špa) - PSV Eindhoven (Niz) 4-2 (Victor Ruiz 11, Soldado 13, 43-11m, Piatti 56 / Toivonen 83-11m, Wijnaldum 90)

Manchester United (Eng) - Athletic B. (Špa) 2-3 (Rooney 22, 90+2-11m / Llorente 44, De Marcos 72, Muniain 90)

Uzvrati su na rasporedu za tjedan dana.

KUALA LUMPUR - U petak je u Kuala Lumpuru održan ždrijeb završnog kruga azijskih kvalifikacija za plasman na Svjetsko nogometno prvenstvo koje će se 2014. godine održati u Brazilu. Preostalih 10 reprezentacija podijeljeno je u dvije skupine u kojima će odigrati po osam dvoboja dvokružnim sustavom nakon kojih će po dvije prvoplasirane reprezentacije izboriti nastup u Brazilu, dok će trećeplasirani sastavi u dodatne kvalifikacije. Bolji iz njihova dva međusobna susreta izborit će pravo nastupa protiv pete reprezentacije iz južnoameričkih kvalifikacija u doigravanju za odlazak u Brazil.

U skupinu A svrstane su reprezentacije Južne Koreje, Irana, Uzbekistana, Katara i Libanona, dok su u skupini B aktualni azijski prvak Japan, Australija, Irak, Jordan i Oman. Utakmice završnog kruga azijskih kvalifikacija će se igrati od 3. lipnja ove godine do 18. lipnja sljedeće godine.

NEW YORK - Rezultati susreta američke profesionalne košarkaške NBA lige:

Chicago - Orlando 94-99

Phoenix - Dallas 96-94

NEW YORK - Rezultati susreta američko-kanadske profesionalne lige u hokeju na ledu, NHL:

Washington - Tampa Bay 3-2 (produžetak)

New Jersey - NY Islanders 5-1

Philadelphia - Florida 5-0

Boston - Buffalo 3-1

Columbus - Los Angeles 3-1

Ottawa - NY Rangers 4-1

Saint Louis - Anaheim 3-1

Nashville - Colorado 4-2

Dallas - San Jose 4-3 (kazneni udarci)

Phoenix - Minnesota 2-3 (kazneni udarci)

Edmonton - Montreal 3-5

Vancouver - Winnipeg 3-2

ZAGREB - Nakon tri uzastopne pobjede, u 4. kolu Međunarodnog otvorenog šahovskog turnira u Zagrebu Ante Brkić je u mirnoj i kratkoj partiji s Mladenom Palcem zabilježio prvi remi. To mu je bilo dostatno da zadrži vodeći položaj jer su i partije na susjednim stolovima Šulava-Kožul i Rogulj-Janković završene podjelom boda. Veliki korak prema vrhu novim su pobjedama napravili Slovenac Matej Šebenik i Riječani Ognjen Cvitan i Darko Dorić.

Važniji rezultati 4. kola:

Palac-Brkić remi, Šulava-Kožul remi, Rogulj-Janković remi, Kuljašević-Smith 1:0, Martinović-Spasov remi, Šebenik-Dvirnij 1:0, Ferčec-Cvitan 0:1, Valsecchi-Dorić D. 0:1, Cebalo-Bosiočić 0:1, Šarić A.-Galić 1:0 itd.

Poredak na vrhu:

Brkić 3,5 boda, Palac, Šulava, Kožul, Rogulj, Janković, Kuljašević, Šebenik, Cvitan i Dorić D. po 3 boda itd.

(Hina) xzm yzm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙