FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zajednički projekti Osijeka i Osječko-baranjske županije

Autor: vsik
OSIJEK, 24. veljače 2012. (Hina) - Predstavnici Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije na današnjem su radnom sastanku definirali aktivnosti na realizaciji zajedničkih projekata te najavili apliciranje novih projekata prema EU fondovima.

Na konferenciji za novinare, održanoj nakon sastanka, osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić i gradonačelnik Osijeka Krešimir Bubalo istaknuli su kako lokalna samouprava riješava financiranje niza projekata, no da je kod kapitalnih investicija nužna pomoć države. To se, između ostalog, odnosi na raspisivanje natječaja za nastavak izgradnje koridova Vc kroz Baranju, kao i nastavak radova na osječkoj obilaznici.

Šišljagić je posebno naglasio važnost da se država što hitnije uključi u rješavanje problema osječke Zračne luke, jer je većinski vlasnik s udjelom od 55 posto, a grad i županija su vlasnici ostalog dijela.

Naveo je kako su posljednjih dana bili na razgovoru u nadležnom ministarstvu gdje su pokazali dobru volju da se riješi problem Zračne luke, čiji djelatnici nisu primili plaće već četiri mjeseca, a predstoji i izbor novog rukovodstva.

Zračna luka koja praktično sada i ne radi od velikog je značenja za razvoj i Osijeka i Osječko-baranjske županije i ovoga dijela Hrvatske, rekao je Šišljagić. Opovrgnuo je sve špekulacije kako će Zračna luka Osijek biti zatvorena.

Gradonačelnik Bubalo rekao je kako će se intenzivirati razgovori s novom Upravom HŽ-a kako bi postigli dogovor o zajedničkom financiranju izgradnje podvožnjaka u Ulici sv. L. B. Mandića. Dodao je kako je to iznimno velik prometni problem Osječanima te da će se to nastojati riješiti u što kraćem roku.

U izgradnju tramvajske pruge i rekonstrukciju županijske ceste u Višnjevcu, osječkom prigradskom naselju, grad i županija zajednički će uložiti oko 30 milijuna kuna.

Najavljeno je i zajedničko potpisivanje ugovora o izradi prostorno-prometne studije prometnog čvora Osijeka, čija se izrada procjenjuje na blizu pet milijuna kuna.

(Hina) xvsik yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙