FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Potpisan izmijenjeni ugovor za projekt hotela Šibenik

Autor: jdev
ŠIBENIK, 30. siječnja 2012. (Hina) - Izmjenom ugovora o realizaciji projekta hotela "Šibenik" na Kulinama u šibenskoj Mandalini uklonjeni su svi njegovi nedostatci i projekt je konačno stavljen u realne okvire, a omogućen je i početak gradnje tog hotela već ovoga ljeta, istaknuto je tijekom današnjeg potpisivanja izmjena ugovora.

Izmijenjeni ugovor o realizaciji tog projekta potpisali su gradonačelnik Šibenika Ante Županović, direktor NCP - Remontnog brodogradilišta "Šibenik" d.o.o. Goran Prgin i direktor "Dogus Marina Hotela" d.o.o. Burak Bajkan.

Riječ je o izmjeni projekta javno-privatnog partnerstva, sklopljenog 2007. godine, o izgradnji marine za mega-jahte te hotelskog resorta u šibenskoj Mandalini.

Ugovor je u ime privatnog partnera 2007. potpisao šibenski NCP, no u međuvremenu je ta tvrtka 90 posto vrijednosti projekta prodala turskoj Dogus grupi, jednom od najvećih poslovnih subjekata u Turskoj.

Ukupna se vrijednost izgradnje hotelskog kompleksa i marine za mega-jahte procjenjuje na 40 milijuna eura.

Šibenski gradonačelnik podsjetio je da se izmjenama ugovora o projektu hotela "Šibenik" pristupilo zato što osnovni ugovor nije bio ostvariv te zbog promijenjenih okolnosti i potrebe da se grad Šibenik zaštiti tako da se stavi u ravnopravan položaj prilikom realizacije tog projekta.

Izmijenjeni ugovor sadržava odredbe koje su potpuno prihvatljive za grad Šibenik te poštuju realan poslovni plan investitora, rekao je Županović.

Kao najvažniju izmjenu u odnosu prema osnovnom ugovoru naveo je brisanje svih negativnih posljedica za Šibenik po kojima je taj grad u slučaju raskida ugovora trebao platiti oko milijun eura konzultantu koji je 'skrojio' ugovor o javno-privatnom partnerstvu, tvrtki "Sinergijske solucije" d.o.o.

Gradonačelnik je istaknuo i jasniju poziciju grada u odnosu prema praćenju realizacije projekta pa za svako moguće odstupanje od projekta partner mora tražiti suglasnost grada.

Izmjenama su izbrisane i odredbe po kojima grad od partnera mora zatražiti suglasnost za objavljivanje cijelog ugovora ili njegova dijela u javnosti, a tekst izmijenjenog ugovora bit će objavljen na internetskoj stranici grada Šibenika.

(Hina) xjdev ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙