FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Završen EU projekt razvoja odabranih područja statistike

Autor: mpuk
ZAGREB, 15. veljače 2012. (Hina) - Delegacija Europske Unije u Hrvatskoj i Državni zavod za statistiku (DZS) predstavili su danas rezultate projekta iz programa IPA 2008 "Tehnička pomoć u razvoju odabranih područja statistike".

Projekt u vrijednosti od oko milijun eura proveo je konzorcij AAM Consulting u razdoblju od svibnja 2010. do veljače 2012. godine, dok je korisnik bio DZS s ciljem usklađivanja s pravnom stečevinom EU-a.

U sklopu projekta razvijen je sustav prikupljanja statističkih podataka o robnoj razmjeni između zemalja članica EU-a - INTRASTAT koji će se početi primjenjivati s datumom pristupanja Hrvatske Europskoj uniji.

Također je razvijeno istraživanje o strukturi zarada usmjereno na tvrtke koje dostavljaju podatke o plaćama zaposlenika. Treća komponenta projekta odnosila se na potporu pripremi i provedbi popisa stanovništva 2011. godine.

"Projekt je rezultirao unapređivanjem navedenih statističkih područja iz djelokruga DZS-a koja su od velikog interesa za javnost i koja će biti nužna podloga za brojne procese donošenja odluka u Hrvatskoj", istaknuo je Robert Knežević, načelnik Odjela za provedbu projekata DZS-a.

Projekt je ispunio svoju svrhu, daljnje razvijanje službene statistike Hrvatske u skladu s međunarodnim statističkim standardima, dodao je.

(Hina) xmpv yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙