FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 23. veljače 2012. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

ZAGREB

Glavni tajnik Hrvatskog nogometnog saveza Zorislav Srebrić izjavio je da HNS podržava osnivanje sportske inspekcije kao što je najavio ministar obrazovanja, znanosti i sporta Željko Jovanović tijekom jučerašnjeg sastanka sa čelnicima Nogometnog saveza. "Podržavamo osnivanje sportske inspekcije, kao i sve aktivnosti državnih tijela na spriječavanju negativnosti u sportu, jer mi nemamo instrumente za takve akcije. Ne bih komentirao izjave o tome da nemamo podršku ministarstva, ali istina je da nam je ministar poručio da se očekuju naše ostavke. Volio bih da je drukčije, ali svatko ima pravo na svoje mišljenje. U ponedjeljak će o ovome raspravljati Izvršni odbor HNS-a i tada ćemo donijeti zaključke na ovu temu", izjavio je Srebrić na današnjoj konferenciji za novinare, na kojoj nije bilo predsjednika Saveza Vlatka Markovića, koji je jučer predvodio delegaciju HNS-a na sastanku s ministrom Jovanovićem. Hrvatski mediji objavili su kako je ministar Jovanović čelnicima HNS-a poručio da nemaju podršku ministarstva, te da očekuje sazivanje Izvanredne skupštine HNS-a i da aktualno vodstvo podnese ostavke ako nije u stanju riješiti probleme u hrvatskom nogometu. Što se tiče sportske inspekcije, ministar Jovanović je rekao da će ona imati zadatak da reagira u svim slučajevima gdje postoje nepravilnosti te da će se tako početi raščišćavati stanje u hrvatskom sportu.

Na novinarski upit je li moguća suradnja HNS-a i resornog ministarstva, Srebrić je kazao da očekuju odgovarajući oblik suradnje koji je najavljen u razgovoru s pomoćnikom ministra Petrom Skansijem. "Bez obzira da li se mi slažemo, ili ne slažemo oko nekih pitanja, država bi mogla pomoći hrvatskom nogometu ukoliko bi sustavno riješila pitanje financiranja omladinskih pogona", rekao je Srebrić.

Na red je došlo i pitanje odigravanja triju utakmica proljetnog nastavka Prve lige koje su na rasporedu ovoga vikenda, jer je zbog dugovanja igračima Disciplinska komisija HNS-a suspendirala Šibenik, Varaždin i Karlovac.

Srebrić je novinarima kazao kako će se prvenstvo sigurno nastaviti, te da će u Prvoj ligi igrati onoliko klubova koliko ih bude to moglo financijski izdržati. On je uvjeren da će najmanje deset klubova biti u stanju dovršiti ovu sezonu.

Prema pisanju hrvatskog tiska u izjavi nakon jučerašnjeg sastanka sa čelnicima HNS-a ministar Jovanović se osvrnuo i na najmoćnijeg čovjeka u hrvatskom nogometu, izvršnog predsjednika Dinama Zdravka Mamića, kazavši kako za njega nema mjesta ni u Dinamu, ni u HNS-u, jer krši odredbe Zakonu o sportu kojima se zabranjuje da vodeći ljudi iz klubova budu rodbinski povezani s vlasnicima menadžerskih agencija, misleći pritom na Mamićeva sina.

ZAGREB

Glavni tajnik Hrvatskog nogometnog saveza Zorislav Srebrić izjavio je da HNS podržava osnivanje sportske inspekcije kao što je najavio ministar obrazovanja, znanosti i sporta Željko Jovanović tijekom jučerašnjeg sastanka sa čelnicima Nogometnog saveza. "Podržavamo osnivanje sportske inspekcije, kao i sve aktivnosti državnih tijela na spriječavanju negativnosti u sportu, jer mi nemamo instrumente za takve akcije. Ne bih komentirao izjave o tome da nemamo podršku ministarstva, ali istina je da nam je ministar poručio da se očekuju naše ostavke. Volio bih da je drukčije, ali svatko ima pravo na svoje mišljenje. U ponedjeljak će o ovome raspravljati Izvršni odbor HNS-a i tada ćemo donijeti zaključke na ovu temu", izjavio je Srebrić na današnjoj konferenciji za novinare. Hrvatski mediji objavili su kako je jučer ministar Jovanović čelnicima HNS-a poručio da nemaju podršku ministarstva, te da očekuje sazivanje Izvanredne skupštine HNS-a i da aktualno vodstvo podnese ostavke ako nije u stanju riješiti probleme u hrvatskom nogometu. Što se tiče sportske inspekcije ministar Jovanović je rekao da će ona imati zadatak da reagira u svim slučajevima gdje postoje nepravilnosti te da će se tako početi raščišćavati stanje u hrvatskom sportu.

ZAGREB

Nogometaši Hannovera, Valencije, Udinesea, PSV-a, Standarda, Twentea i Athletic Bilbaoa plasirali su se u osminu finala Europske lige. U najzamimljivijoj utakmici večeri Athletic Bilbao je na svom stadionu porazio moskovsku Lokomotivu s 1:0, te zahvaljujući pogotku u gostima u porazu u Moskvi (1:2) prošao među najboljih 16 klubova. Baski su prvo u 60. minuti ostali bez isključenoga Amorebirete, a samo dvije minute kasnije Muniain je zabio pobjednički zgoditak. Standard je u Liegeu odigrao 0:0 s poljskom Wislom, te prošao zahvaljujući 1:1 iz prve utakmice u Krakowu. PSV je bez problema s 4:1 nadigrao Trabzonspor kod kuće s dva zgoditka Slovenca Matavža, dok je i drugi nizozemski klub Twente pobjedom 1:0 potvrdio isti rezultat iz prvoga susreta u Bukureštu. Udinese je nakon 0:0 iz prve utakmice u Udinama u Grčkoj potopio PAOK s 3:0 i prošao kao jedini talijanski klub u osminu finala. Valencia je i na svojoj Mestali pobijedila Stoke s 1:0, dok je Hannover izdržao sve napade u Bruggeu i prošao dalje pogotkom Dioufa u 21. minuti.

Rezultati uzvratnih susreta 16-ine finala Europske lige:

Club Brugge - *Hannover 0:1 (Diouf 31) - (prva utakmica 1:2)

*Athletic Bilbao - Lokomotiva 1:0 (Muniain 62) - (1:2)

*Valencia - Stoke City 1:0 (Jonas 24) - (1:0)

PAOK Solun - *Udinese 0:3 (Danilo 6, Flores 15,Domizzi 51-pen) - (0:0)

*PSV Eindhoven - Trabzonspor 4:1 (Mertens 15pen, Matavž 31, 52, Strootman 38//Yimaz 41) - (2:1)

*Standard - Wisla Krakov 0:0 - (1:1)

*Twente Enschede - Steaua 1:0 (Chadli 29) - (1:0)

KARLOVAC

Trener NK Karlovca Krešimir Ganjto je u četvrtak na konferenciji za novinare izjavio da je uvjeren da će se utakmica proljetnog dijela prvenstva Prve lige protiv Dinama održati iako je na snazi odluka Disciplinske komisije HNS-a o suspenziji zbog dugovanja igračima. Na pitanje novinara hoće li se uopće održati utakmica, kad se zna da je još na snazi suspenzija Disciplinske komisije HNS-a sve dok klub ne podmiri dugove bivšem nogometašu Viktoru Špišiću plaću za cijelu 2011. godinu, Ganjto je kazao da je "uvjeren da hoće". Glasnogovornik kluba Danko Lisac dodao je da je sa Špišićem postignuta nagodba o plaćanju duga u šest rata po 50.000 kuna, s tim da prva treba biti uplaćena odmah, što će tijekom dana biti i učinjeno. Na pitanje kako će Klub izaći na kraj s preostalim potraživanjima igrača, Lisac je kazao da je u tijeku petnaestak arbitraža, od kojih je za njih osam već stigla prvostupanjska odluka, na koju se Klub može žaliti. Njihova su potraživanja nešto manja jer se tim igračima ugovorena plaća kretala od deset do 14.000 tisuća kuna mjesečno, a duguje im se devet plaća. Koliki će ukupan iznos duga na kraju biti ovisi i o disciplinskom postupku u Klubu protiv svih tih igrača za naknadu štete za neodigranu utakmicu tijekom štrajka u prosincu, kazao je Lisac.

VARAŽDIN

Čelnici Nogometnog kluba Varaždin do sutra su odgodili donošenje odluke o tome hoće li Trgovačkom sudu u Varaždinu podnijeti zahtjev za otvaranje stečaja u klubu. Nadaju se da će se do kraja dana uspjeti nagoditi s bivšim igračima te da će uspjeti skinuti suspenziju Disciplinske komisije HNS-a i sutra zaigrati utakmicu protiv Rijeke. "Nadamo se da ćemo se do kraja dana uspjeti nagoditi s igračima koji su zbog dugovanja klub prijavili Arbitražnoj komisiji, odnosno da ćemo dogovoriti odgodu isplate dugovanja, od kojih je najveće - oko 1,2 milijuna kuna, prema bivšem igraču Milanu Pavličiću", poručuje predsjednik NK Varaždina Zlatko Horvat. Dodaje da je Izvršni odbor kluba jučer odlučio da će, ne postignu li se nagodbe i ne skine li se suspenzija, zatražiti pokretanje stečaja.

"U tom slučaju klub neće igrati sutrašnju utakmicu protiv Rijeke, ali bi igrao ostale utakmice do kraja prvenstva u Prvoj ligi. Brisala bi mu se dugovanja i sljedeće bi sezone natjecanje počeo iz Druge lige", kaže Horvat.

Ističe da proglašenje stečaja ne ide u prilog ni klubu, ni vjerovnicima, pa se nada da će uspjeti dogovoriti odgodu isplate dugova. Tim više što, kaže, klub nema samo dugovanja, nego i potraživanja veća od milijun eura, ali mu treba vremena da ih realizira.

ZAGREB

Predstojeća prijateljska nogometna utakmica protiv Švedske, koja će se 29. veljače odigrati na stadionu u Maksimiru, bit će samo jedna od niza pripremnih utakmica naših najboljih nogometaša za nastup na Europskom prvenstvu u Ukrajini i Poljskoj.Po riječima glavnog tajnika HNS-a Zorislava Srebrića nogometaši Švedske stići će u Zagreb u ponedjeljak kada će održati i prvi trening na stadionu u Maksimiru dok se odabranici Slavena Bilića okupljaju u nedjelju 26. veljače u hotelu Sheraton i odmah odlaze u svoju stalnu bazu Čatež. Glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić kazao je da će naša reprezentacija odigrati utakmicu protiv Estonije 25. svibnja ili u Rijeci ili u Puli, a 2. lipnja u Oslu protiv Norveške.

Ove godine obilježit će se i stota godišnjica Hrvatskog nogometnog saveza osnovanog 13. lipnja 1912. godine utakmicom protiv Švicarske 15. kolovoza u Zagrebu. Švicarska je bila i prvi protivnik hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji 2. travnja 1940. godine kada su naši nogometaši pobijedili sa 4-0.

RIM

Napadač Milana Zlatan Ibrahimović propustit će nedjeljni derbi protiv Juventusa nakon što je Talijanski nogometni savez odbio njegovu žalbu na suspenziju od tri utakmice.Ibrahimović je kažnjen na tri utakmice neigranja zbog šamara igraču Napolija Salvatoreu Aronici. Sudac je švedskom napadaču pokazao crveni karton, a potom je kažnjen i od strane nacionalnog saveza. Ibrahimović se žalio na kaznu, no žalba je odbijena pa će propustiti veliki derbi protiv Juventusa.Milan se nalazi na prvom mjestu Serie A sa 50 bodova, dok je Juventus na drugom mjestu sa 49 bodova, ali i utakmicom manje.

SARAJEVO

Miroslav Ćiro Blažević i jeste i nije pregovarao o preuzimanju kormila nogometne reprezentacije Slovačke, proistječe iz proturječnih Ćirinih izjava koje su u četvrtak objavili mediji u Bosni i Hercegovini. Blažević je za sada potvrdio samo kako je s osobom, koju nije želio identificirati, doista razgovarao o mogućem angažmanu u Slovačkoj, no ostalo je nejasno što bi iz toga moglo slijediti. "Jeste, bio sam u Sarajevu na tri sata i točno je da je riječ o reprezentaciji Slovačke. Interesantno jeste, ali se nije dogodilo ništa konkretno", izjavio je Ćiro "Dnevnom avazu". Na upit s kim je razgovarao kazao je kako je mislio da je riječ o ozbiljnim pregovorima, no ispostavilo se kako se radi o "nekom menadžeru" koji mu se predstavio kao član Slovačke nogometne federacije. "Sve mi ovo liči na nagađanje, no možda se kasnije nešto i izrodi", zagonetno je zaključio Blažević.

Banjalučkim "Nezavisnim novinama" sve je opisao na drugačiji način. "Nema ni slova istine u tome. Neću preuzeti reprezentaciju Slovačke", odlučno je izjavio Blažević, tvrdeći kako je s njim o svemu razgovarao "neki blefer". Ćiro je iskoristio priliku kako bi pohvalio bosanskohercegovačku nogometnu reprezentaciju i njezina trenutačnog izbornika Safeta Sušića. Ocijenio je kako se priča sa Slovačkom pojavila kada su u toj zemlji ocijenili koliko je jaka reprezentacija BiH s kojom igraju u istoj kvalifikacijskoj skupini za plasman na Svjetsko prvenstvo 2014. U skupini su, uz Slovačku i BiH, još i Grčka, Litva, Latvija te Lihtenštajn. "Možda im je to jedina nada da preskoče BiH. Boje se očigledno", kazao je Ćiro.

Potvrdio je ipak kako bi bio pripravan preuzeti slovačku nogometnu reprerezentaciju ako bi dobio ozbilju ponudu. Ćirina računica je jasna, "u tom bi slučaju BiH bila prva u kvalifikacijskoj skupini, Slovačka druga, i svi bi bili sretni i zadovoljni".

ZAGREB

Odbojkaš Međimurje Centrometala Aleksej Makarov je na utakmici A lige za seniore protiv Odbojkaškog kluba Varaždin Volley, koja je odigrana 19. siječnja, bio pozitivan na zabranjenu tvar 4-metil-2-hexanamin, priopćeno je u četvrtak iz Hrvatskog zavoda za toksikologiju i antidoping. Testiranje je proveo Hrvatski zavod za toksikologiju i antidoping (HZTA), a analizu uzorka licenciran WADA-in laboratorij iz austrijskog Seibersdorfa. Služba antidopinga HZTA je 14. veljače obavijestila Hrvatsku odbojkašku udrugu i Alekseja Makarova o nepovoljnom laboratorijskom nalazu, dodaje se u priopćenju. Kako se još navodi u priopćenju, odbojkaš se pismenim putem očitovao HZTA-u i odrekao se analize B uzorka, a HZTA je inicirao stegovni postupak.

MARSEILLE

Pregled teniskih turnira:

ATP Marseille (512.750 eura), 2.kolo:

Richard Gasquet (Fra/5) - Igor Kunjicin (Rus) 6:3, 6:2;

Michael Llodra (Fra) - Aleksander Dolgopolov (Ukr/6) 6:4, 5:7, 7:6 (5);

ATP Buenos Aires (484.100 USD), 2.kolo:

Carlos Berlocq (Arg) - Gilles Simon (Fra/3) 6:2, 6:1;

WTA Dubai (2 milijuna USD), četvrtfinale:

Caroline Wozniacki (Dan/3) - Ana Ivanović (Srb) 6:3, 7:5;

Jelena Janković (Srb/8) - Samantha Stosur (Aus/4) 6:4, 6:2;

Agnieszka Radwanska (Pol/5) - Sabine Lisicki (Njem) 6:2, 6:1;

WTA Memphis (220.000 USD), četvrtfinale:

Vera Duševina (Rus) - Stephanie Foretz Gacon (Fra) 3:6, 6:3, 6:1.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙