FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 16. veljače 2012. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

HELSINKI/ZAGREB

Junior Ante Krišto osvojio je srebrnu medalju u zračnom pištolju prvoga dana Europskog prvenstva u streljaštvu u finskom Vierumäkiu. Petnaestogodišnji Krišto je plasman u finale ostvario kao drugoplasirani s pogođenih 576 krugova, a u finalu je došao do srebra s 674.0 krugova. Zlato je osvojio Poljak Kamil Gersten (675.8), a broncu Francuz Vincent Jeanningross (673.5). Krišto je član solinskog kluba Dalmacijacement, a najveći je talent zračnim pištoljem kojeg Hrvatska trenutno ima, te najmlađi hrvatski strijelac na ovogodišnjem EP-u.U konkurenciji juniorki u gađanju zračnom puškom Sanja Čusto (393 kruga), Valentina Gustin (392) i Lucija Mareković (391) zauzele su sedmo mjesto ekipno.

LAUSEANNE

Međunarodni olimpijski odbor (MOO) objavio je u četvrtak kako je pet gradova, Baku (Azerbejdžan), Doha (Katar), Istanbul (Turska), Madrid (Španjolska) i Tokio (Japan), podnijelo važeće kandidature za dobijanje domaćinstva Olimpijskih igara 2020. godine do isteka roka predviđenog za prijave.

Radna skupina MOO-a će razmotriti sve kandidature, te će u svibnju ove godine Izvršnom odboru predložiti konačnu listu gradova kandidata za dobijanje domaćinstva.Domaćin OI 2020. bit će izabran na Kongresu MOO-a u Buenos Airesu 7. rujna sljedeće godine.

LONDON

Trener Chelseaja Andre Villas-Boas, koji je prema pisanju medija došao u sukob sa pojedinim igračima, izjavio je da mu je jedino važno da ima podršku vlasnika Romana Abramoviča, te da nije bitno hoće li ga podržati svi igrači. "Nije važno hoće li me podržati svi igrači, bitno je da moj projekt podržava vlasnik Roman Abramovič. Što se tiče navodnog sukoba sa igračima nakon poraza od Evertona, moram reći da se nije dogodilo ništa dramatično. Bio je to sastanak stručnog stožera i igrača na kojem je istaknuto da su naši rezultati ispod naših mogućnosti i očekivanja, te da za to nije odgovoran samo trener, već i igrači", rekao je u četvrtak Andre Villas-Boas. Portugalski trener naglasio je da je i dalje minimalni cilj za ovu sezonu biti među četiri najbolje momčadi u engleskom prvenstvu, što donosi Ligu prvaka.

LONDON

Britanski premijer David Cameron izjavio je kako bi želio da škotski nogometni velikan Glasgow Rangers pronađe rješenje za financijske probleme zbog kojih je otišao u stečaj."Želio bi da Rangers preživi i nastavi graditi svoju budućnost," kazao je Cameron, naglasivši kako Rangers ima izuzetnu povijest. "Rangers je u srcima mnogih Škota i nitko ne želi da taj klub nestane," dodao je britanski premijer, inače navijač Aston Ville. Cameron je istaknuo kako se nada će britanske porezne vlasti surađivati sa stečajnim upraviteljem Rangersa kako bi se riješio problem neplaćenog poreza.Rangers je osnovan 1872. godine, a naslov škotskog prvaka osvojio je rekordna 54 puta. Škotski FA kup je osvojio 33, a Liga kup u 27 puta. Prije 40 godina je osvojio Kup pobjednika kupova, dok je 2008. godine igrao finale Kupa UEFA-e. Procjenjuje se kako je Rangers dužan oko 80 milijuna eura.

MOSKVA

Ruski premijer Vladimir Putin iskušao je novu bob-stazu u Paramanovu, nedaleko od Moskve, na kojoj će se krajem veljače održati Europsko prvenstvo u bobu i sanjkanju. Iako su ruski treneri upozoravali Putina na opasnosti staze, ruski premijer je isprva sam htio pilotirati bobom, a potom je sjeo iza leđa mladoga ruskog reprezentativca Alekseja Šadejeva. Prvu vožnju ipak nisu završili, ali zato jesu drugu.

"Ovo bi preporučio svakome", kazao je po izlasku s boba Putin, kome bavljenje estkremnim sportovima nije nimalo strano. Putin je vlasnik crnog pojasa u judu, pilotirao je nadzvučnim lovcem-bombarderom, te vozio Formulu 1. Putin je u predsjedničkoj kampanji, a izbori su za tri tjedna.

RIM

Trener talijanskog nogometnog prvoligaša Napolija, Walter Mazzarri (50) propustit će obje utakmice osmine finala Lige prvaka protiv Chelsea nakon što je Uefa odbila njegovu žalbu.Uefa je u siječnju kaznila Mazzarrija jer je tijekom utakmice protiv Villarreala odgurnuo napadača španjolskog sastava Nilmara. Mazzarri se žalio na tu odluku, no krovna organizacija "Starog kontinenta" je odbacila žalbu. Mazzarri će morati platiti i 3.000 eura kazne. Napoli i Chelsea će prvu utakmicu osmine finala igrati 21. veljače, a uzvrat u Londonu je 14. ožujka.

DOHA

Rezultati teniskog WTA turnira u Dohi:

osmina finala -

Yanina Wickmayer (BEL) - Ksenia Pervak (KAZ) 6-4, 6-0

Agnieszka Radwanska (POLJ/4) - Varvara Lepchenko (SAD) 7-5, 6-1

Christina McHale (SAD) - Shahar Peer (Izr) 4-6, 6-3, 6-4

ROTTERDAM

Rezultati teniskog ATP turnira u Rotterdamu:

2. kolo -

Roger Federer (Švi/1) - Mihail Južni (RUS) predaja

Andreas Seppi (ITA) - Philipp Kohlschreiber (Nje) 6-4, 6-2

Richard Gasquet (FRA/5) - Alex Bogomolov Jr. (RUS) 6-3, 6-2

Tomaš Berdych (Češ/2) - Marcos Baghdatis (Cip) 3-0, predaja

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙