FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 13. veljače 2012. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

ZAGREB/BASEL

Najboljem svjetskom skijašu Ivici Kosteliću danas popodne je u klinici Bruderholz u Baselu uspješno operirano desno koljeno, a nagađa se da bi povratak utrkama Svjetskog kupa mogao uslijediti u Kranjskoj gori 10. ožujka. Operaciju su obavili prof. dr. Werner Mueller i dr. Claude Mueller, a Kosteliću je odstranjen komadić puknutog medijalnog meniska desnog koljena koji je stvarao bolove i onemogućavao punu ekstenziju koljena.Liječnička ekipa iz Basela smatra da je do puknuća meniska došlo prilikom doskoka na spustu u Sočiju, te da je za vrijeme kombinacijskog slaloma uslijed rotacija taj komadić meniska samo otpao.Ohrabrujuća vijest je da je stanje prednjeg križnog ligamenta i hrskavice u desnom Ivičinom koljenu zadovoljavajuće te da se hrskavica oporavlja bolje od očekivanog.Kostelić će do srijede ostati u Baselu, gdje će napraviti početnu rehabilitaciju, a u četvrtak nastavlja s rehabilitacijom u Daruvarskim toplicama pod nadzorom dr. Božidara Egića. Ukoliko prvih dana neće biti većih bolova te ukoliko tijek rehabilitacije bude tekao normalno i prema planu, povratak bi mogao uslijediti za mjesec dana. Kostelić je jutros doputovao u Basel nakon što mu je sinoć u Zagrebu dr. Igor Borić napravio magnetnu rezonancu kojom je utrvrđeno puknuće prednjeg roga i korpusa medijalnog meniska desnog koljena.Bolove u više puta operiranom desnom koljenu Ivica Kostelić je osjetio tijekom slalomske vožnje u nedjeljnoj superkombinaciji u Krasnajoj Poljani, u kojoj je pobijedio i osvojio mali kristalni globus u toj disciplini i povećao vodstvo u ukupnom poretku Svjetskog kupa. Prvi pregledi u Rusiji upućivali su na nagnječenje zgloba, ali su dodatne pretrage kod dr. Bojanića otkrile pravu dijagnozu zbog koje je Kostelić odmah morao biti podvrgnut još jednoj kirurškoj intervenciji.

ZAGREB

Ukupan prihod 20 svjetskih nogometnih klubova s najvišim prihodima premašuje 4,4 milijarde eura i tri posto je veći od prošlogodišnjih, obznanila je jedna od najvećih revizorskih kuća u svijetu Deloitte u izvješću Financijska nogometna liga. Već sedmu godinu za redom, Real Madrid je vodeći klub na Deloitteovoj listi, a "kraljevskom klubu", koji je u sezoni 2010/11 ostvario prihod od 479,5 milijuna eura, sada nedostaje samo jedna godina da dostigne osmogodišnju uzastopnu vladavinu Manchester Uniteda na ovoj listi koja se objavljuje od sezone 1996./97. Barcelona je zadržala drugo mjesto s rastom prihoda od 13 posto u odnosu na prošlu godinu pa je time ponovljen uspjeh dva španjolska kluba koji predvode Deloitteovu Listu već treću godine za redom. Barcelonin prihod je prvi put premašio 450 milijuna eura. "Nastavak rasta prihoda 20 vodećih klubova u sezoni 2010./2011. pokazao je otpornost klubova prema recesiji. Vodeći klubovi dokazali su da se zahvaljujući velikoj i lojalnoj navijačkoj bazi, sposobnosti privlačenja televizijskih gledatelja te dobrim odnosima s korporativnim partnerima, mogu nositi s ekonomskim izazovima", izjavio je Dan Jones iz Deloitteovog odjela za sport.Već četvrtu godinu za redom nema promjena među šest vodećih klubova na Deloitteovoj listi, a 20 vodećih klubova u sezoni 2010./2011. dolazi iz pet Europskih liga, od kojih je šest sudionika engleske Premier lige.

LONDON

Engleski prvoligaš Wolverhampton Wanderers je smijenio svog trenera Micka McCarthyja u ponedjeljak dan nakon poraza na domaćem terenu od 5-1 od lokalnih suparnika West Bromwich Albiona što je momčad "gurnulo" među zadnje tri na ljestvici. McCarthy (53) je na klupu Wolvesa došao u srpnju 2006. te je momčad uveo u Premier League 2009., ali je izgubio posao nakon četvrtog uzastopnog poraza Wolvesa na domaćem terenu.

U priopćenju objvaljneom na klupskim stranicama stoji da je "odluka o okončanju suradnje s Mickom bila teška, ali da će njegov pomoćnik Terry Connor preuzeti treniranje momčadi dok se ne imenuje novi trener". Nedjeljni poraz znači da su Wolvesi uzeli samo jedan bod u šest utakmica na domaćem terenu i da su pobijedili u samo jednoj utakmici od zadnjih 13. Wolvesi, koji su bili jedan od vodećih engleskih klubova tijekom 50-ih kada su osvojili naslov prvaka 1954., 1958. i 1959., kasnije su nazadovali pa pali čak i u četvrtu ligu krajem 80-ih. Bili su jednu sezonu u Premier League u sezoni 2003./04 prije nego su se vratili u drugu ligu, a onda ih je preuzeo McCarthy i vratio u prvu ligu 2009. Prema kladioničarima najveći favoriti za preuzimanje klupe Wolvesa su bivši trener Liverpoola Rafa Benitez i bivši trener West Ham Uniteda Alan Curbishley.

MADRID

Real Madrid je povećao prednost na deset bodova na ljestvici ispred Barcelone nakon što je u nedjelju pobijedio Levante 4-2, a Cristiano Ronaldo je realizirao svoj šesti hat-trick u ovoj sezoni. Pogodak Gustava Cabrala u petoj minuti doveo je Levante, koji je jedini osim Barce pobijedio Real ove sezone, u vodstvo na Bernabeu prije nego je Vicente Iborra dobio drugi žuti karton u 43. minuti nakon čega je morao napustiti igru i ostaviti svoju momčad s 10 igrača. Ronaldo je nakon toga realizirao kazneni udarac za izjednačenje. Portugalac je domaću momčad doveo u vodstvo pet minuta nakon početka drugog poluvremena. Ronaldo je kompletirao hat-trick, 13. otkako je došao u kraljevski klub 2009., pogotkom postignutim sedma minuta kasnije. To je ujedno i njegov 27 gol čime je najbolji strijelac španjolskog prvenstva. Levante je smanjio na gol razlike u 63. minutio pogotkom Arouna Konea, a onda je Karim Benzema zapečatio pobjedu Reala tri minute kasnije. Ovo je sedma uzastopna pobjeda Realau španjolskom prvenstvu od prosinca kada je poražen od Barcelone 3-1. Ovom pobjedom Real ima 58 bodova na ljestvici i povećao je svoju prednost na deset bodova ispred Barcelone.

Barca, koja je iznenađujuće poražena u subotu od Osasune 3-2, ima 48 bodova.

AMSTERDAM

Čuveni Marco van Basten od ljeta će biti trener nizozemskoga ligaša Heerenveena, potvrdili su izvori iz kluba.Van Basten (47) će nakon bogate igračke karijere, u kojoj ima naslov europskog prvaka s Nizozemskom i Zlatnu kopačku, po treći puta voditi neki klub ili reprezentaciju. Dosad je bio nizozemskim izbornikom i trenerom Ajaxa, iz kojega je otišao u svibnju 2009. Otad je radio kao komentator za brojne TV-postaje. Heerenveen je klub iz provincije Frizije koji nikad nije bio nizozemskim prvakom, ali je 2009. s našim Danijelom Pranjićem osvojio Kup.

MOSKVA

Najbogatiji ruski klub Anži iz Mahačkale u ponedjeljak je otpustio trenera Jurija Krasnožana, a ruski mediji navode da će klupu preuzeti Fabio Capello. Krasnožan je bio trenerom samo mjesec dana, a pritom nije imao nijednu službenu utakmicu. Vlasnik Anžija milijarder Sulejman Kerimov Krasnožana je angažirao početkom godine nakon što je dobio otkaz u moskovskoj Lokomotivi. Čelnici Lokomotive optužili su ga za zanemarivanje posla i poraz upravo od Anžia. Capello je nakon napuštanja kormila engleske reprezentacije ovaj vikend proveo u Moskvi, a mediji navode da je pregovarao s predstavnicima Anžija. Za klub sa Kavkaza igraju Samuel Etto i Roberto Carlos, a kupili su i ruskog reprezentativca Jurija Žirkova.

GLASGOW

Škotskom gigantu Glasgow Rangersima prijeti bankrot nakon što je klub u teškoj financijskoj situaciji, koju nije spasio ni prijalaz hrvatskoga napadača Nikice Jelavića u Everton. Reuters javlja da su Rangersi službeno podnijeli zahtjev za bankrotom sudu u Edinburghu, a on će uslijediti ukoliko Rangers izgubi pravnu bitku oko plaćanja poreza državi u iznosu od 77.2 milijuna dolara. Klub ima pet dana da proglasi bankrot, a ako se to ne dogodi klub će voditi stečajni upravitelj.Rangersi su čak 54 puta bili prvakom Škotske, kod kuće njihove utakmice prati u prosjeku 45.000 gledatelja, no problem je što u Škotskoj nema jakih sponzora, a prihodi od TV-prava su vrlo mali, osim od utakmica s najvećim suparnikom Celticom. Većinski vlasnik kluba je Craig Whyte, koji je u svibnju skupio 85 posto dionica kluba, ali za samo jednu funtu.

Rangersi zaostaju za Celticom pet bodova, a u ponedjeljak su pronašli i zamjenu za Jelavića. Bit će to Gabonac Daniel Cousin (35), koji je već igrao za Rangerse 2007-2008, ali koji je bez kluba bio sedam mjeseci nakon napuštanja grčke Larise.

DOHA

Pregled teniskih turnira:

ATP ROTTERDAM, 1.kolo

Richard Gasquet (Fra/5) - Flavio Cipolla (Ita) 6:3, 1:6, 6:1

Paul-Henri Mathieu (Fra) - Feliciano Lopez (Špa/4) 4:6, 7:6 (5), 6:4

WTA DOHA (2.2 milijuna USD), 1.kolo:

Peng Shuai (Kina/12) - Fatma Al Nabhani (Oman) 6:0, 7:5;

Shahar Peer (Izr) - Nadia Lalami (Mar) 6:0, 6:0;

Ksenija Pervak (Kaz) - Anastazija Pavljučenkova (Rus) 1:6, 6:2, 6:3;

Katerina Bondarenko (Ukr) - Vera Duševina (Rus) 7:5, 6:2;

Anne Keothavong (VB) - Tamira Paszek (Aut) 7:6 (4), 7:6 (5);

Cvetana Pironkova (Bug) - Polona Hercog (Slo) 6:0, 6:4.

Ana Ivanović (Srb/13) - Carla Suarez (Špa) 6:1, 4:1 predaja

Mona Barthel (Njem) - Caroline Garcia (Fra) 7:6 (6), 7:6 (4)

Varvara Lepchenko (USA) - Aleksandra Wozniak (Kan) 6:3, 6:3

Christina McHale (USA) - Chanelle Scheepers (JA) 6:4, 6:3

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙