FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 14. veljače 2012. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

DOHA/ZAGREB

Najbolja hrvatska tenisačica Petra Martić poražena je susretu 1. kola WTA turnira u Dohi od Čehinje Petre Cetkovske s 7:6(5), 7:5. Martić je izgubila meč u dva seta protiv 30. tenisačice svijeta, ali je glatko mogla dobiti u dva. Dućanka je u "tie-breaku" prvog seta propustila vodstvo od 4:1, a vodila je i s 4:1 u drugom setu. Martić je trenutno 60. igračica svijeta, a ovu sezonu je otvorila s jednom pobjedom i tri poraza.

KARLOVAC

Seniorska momčad Nogometnog kluba Karlovac ne smije igrati ni službene ni prijateljske utakmice sve dok ne podmiri dugovanje bivšem igraču Viktoru Špišiću, koji je u arbitražnom postupku dobio spor protiv bivšeg kluba, a što NK Karlovac nije ispoštovao, kazao je Hini, voditelj pravnih poslova Hrvatskog nogometnog saveza Vladimir Iveta. Budući da Špišiću nije plaćeno potraživanje, koje ima temeljem "Ugovora o igranju", Disciplinska komisija se pozvala na Disciplinski pravilnik HNS-a u kojem piše da će klub, ako u određenom roku ne isplati novčanu kaznu ili obvezu prema igraču biti suspendiran, pojasnio je Iveta.Suspenzija kluba izrečena zbog neispunjenih novčanih obveza počinje teći 48 sati od trenutka dostave odluke o suspenziji zainteresiranim stranama, a budući da je to bilo 8. veljače suspenzija je već na snazi.

Istim je pravilnikom precizirano da "suspenzija automatski prestaje važiti poslije izvršene uplate punog iznosa kazne ili obveze", a Iveta kaže da Disciplinska komisija može povući suspenziju ako igrač dostavi dopis da je s klubom sklopio nagodbu o odgodi ili načinu odgođenog plaćanja.Glasnogovornik NK Karlovca Danko Lisac kaže da je riječ o svoti od 294 tisuće kuna i da je predsjednik Kluba Amirudin Talakić pregovora sa Špišićem o privremenoj odgodi plaćanja, a Lisac je potvrdio da i NK Karlovac protiv Špišića vodi disciplinski postupak.

RIM

Glavni grad Italije Rim odustao je od kandidature za domaćinstvo Olimpijske igre 2020. godine na preporuku vlade, objavio je talijanski premijer Mario Monti. "Vlada je jednoglasno odlučila da u trenutačnoj situaciji u kojoj se nalazi Italija nije moguće osigurati financijske garancije za kandidaturu Rima",kazao je Monti. Rim je domaćinom Igara bio daleke 1960. Odustajanjem Rima u igri za domaćina OI 2020 ostali su Tokio, Madrid, Istanbul, Doha i Baku, a domaćin će biti poznat 7. rujna 2013.

BERLIN

Nijemac Dirk Nowitzki (33) izabran je najboljeg košarkaša Europe za 2011. godinu u izboru Fiba Europe.Za Nijemca, koji je prošle godine osvojio NBA prsten u dresu Dallas Mavericks to je drugi naslov za najboljeg košarkaša Starog kontinenta nakon što je u izboru stručnjaka i navijača slavio i 2005. godine.Nowitzki je pobijedio ispred Španjolca Juana Carlosa Navarra, Amerikanca s makedonskom putovnicom Boa McCalebba, Španjolca Paua Gasaola, Rusa Andreja Kiriljenka, Grka Dimitrisa Diamantidisa i Francuza Tonyja Parkera."Nowitzki je iznimna osoba i vrhunski košarkaš. Njegove igračke kvalitete, radne navike, ali i osobnost koju ima trebaju biti uzor mladima," kazao je predsjednik Fiba Europe Olafur Rafnsson.Fiba Europa je prvi put birala najboljeg košarkaša Europe 2005. godine kada je pobijedio Nowitzki, a pobjednici ovog izbora bili su i Grk Theodoros Papaloukas (2006), Rus Andrej Kiriljenko (2007), Španjolac Pau Gasol (2008, 2009) i Srbin Miloš Teodosić (2010).

CAPE TOWN

Legendarni K-1 borac i bivši boksač Južnoafrikanac Mike Bernardo (43) preminuo je u Cape Townu, a za sada još nema detalja o njegovoj smrti.Bernardo je bio svjetski boksački prvak po WBF verziji nakon što je u svibnju 2000. pobijedio Čeha Dana Jerlinga, no boks je napustio nakon svega 13 borbi i posve se okrenuo kickboxingu. Tijekom karijere je odradio 77 borbi i pritom upisao 54 pobjede od čega 45 nokautom. Pobjeđivao je velikane poput Andyja Huga, Petera Aertsa, te naše Branka Cikatića i Mirka Filipovića.Sa Cikatićem se borio jednom, 1997. u Osaki na K-1 Grand Prixu pobijedivši nakon 38 sekundi borbe. Protiv 'Cro Copa' se borio dva puta i pritom ostvario pobjedu i poraz. U prvoj borbi u listopadu 1999. u Osaki na K-1 World Grand Prixu pobijedio je hrvatski borac, no godinu dana kasnije Bernardo je uzvratio Filipoviću na K-1 World Grand Prix u Fukuoki. Umirovio se 2004. godine.

ZAGREB

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je u palači Dverce priredio prijem za predstavnike klubova koji sudjeluju na završnom turniru Kupa Krešimira Ćosića, koji će se 15. i 16. veljače održati u sportskoj dvorani Trnsko. "Drago mi je da ćemo narednih dana u Trnskom navijati za košarku, najbolju košarku u Hrvatskoj. Cedevita i Zagreb su favoriti, ali u sportu ne pobjeđuju uvijek najbolji, nego i oni koji imaju najviše sreće u datom trenutku. Split bi mogao biti iznenađenje turnira, a i ja bih volio da Split osvoji Kup", rekao je Bandić. "S obzirom da ste nas vi novinari predstavili kao jednu egzotičnu vrstu koja dolazi s juga, mi ćemo dati sve od sebe da pružimo dobru košarku, iako su Zagreb i Cedevita kvalitetniji od nas", rekao je sportski direktor Splita Nikola Vujčić, koji će uskoro i ponovno obući dres i zaigrat za Splićane. I sportski direktor KK Zadra Branko Skroče smatra da su Cedevita i Zagreb favoriti. "Mi smo autsajderi, ali u ovakvim utakmicama naš dobar dan i njihov loš može odlučiti puno toga. Tri tjedna nismo imali utakmicu i čitavo to vrijeme smo se pripremali za zvršnicu Kupa", dodao je Skroče. Na upit novinara jesu li ralice očistile put do dvorane u Trnskom, gradonačelnik Bandić je odgovorio da se ne može njih iznenaditi kad je čišćenje snijega u pitanju, jer imaju iskustva i visoki standard. "Ne samo da je čisto do Trnskog, čist je cijeli Zagreb, a i Bog nam ide na ruku, porasla je temperatura. Malo mi, malo Bog i sve će biti u redu", izjavio je gradonačelnik Bandić. U polufinalnim dvobojima, 15. veljače, sastaju se Split – Cedevita (17.15 sati), te Zagreb CO – Zadar (19.30), a finale dan kasnije u 20.00 sati

ROTTERDAM

Pregled teniskih turnira:

ATP Rotterdam (1.21 milijuna eura), 1.kolo:

Philipp Kohlschreiber (Njem) - Marcel Granollers (Špa/8) 6:1, 1:6, 6:4;

Viktor Troicki (Srb/7) - Thiemo de Bakker (Niz) 7:6 (6), 6:0;

Andreas Seppi (Ita) - Rik de Voest (JA) 1:6, 7:6 (5), 6:2;

Jarkko Nieminen (Fin) - Igor Sijsling (Niz) 6:1, 6:7 (7), 7:5;

ATP Sao Paulo (475.300 USD), 1.kolo:

Ruben Ramirez-Hidalgo (Špa) - Rui Machado (Por) 6:3, 1:6, 6:2;

Carlos Berlocq (Arg/5) - Eric Prodon (Fra) 6:4, 6:0

WTA Doha (2,17 milijuna USD), 1.kolo:

Petra Cetkovska (Češ) - PETRA MARTIĆ (Hrv) 7:6 (5), 7:5;

Julia Görges (Njem/16) - Anastazija Jakimova (Blr) 6:2, 6:2;

Angelique Kerber (Njem) - Sabine Lisicki (Njem/9) 4:6, 6:4, 6:1;

Simona Halep (Rum) - Daniela Hantuchova (Slk/15) 3:6, 6:2, 7:6 (4);

Iveta Benešova (Češ) - Barbora Zahlavova-Strycova (Češ) 4:6, 6:3, 6:1;

Yanina Wickmayer (Bel) - Ajumi Morita (Jap) 6:2, 6:1;

Sorana Cirstea (Rum) - Jarmila Gajdosova (Aus) 6:4, 6:1;

Anabel Medina Garrigues (Špa) - Klara Zakopalova (Češ) 6:4, 6:1;

Marija Kirilenko (Rus) - Zheng Jie (Kina) 6:3, 3:6, 6:3;

Lucie Šafarova (Češ) - Urszula Radwanska (Pol) 6:3, 6:4;

WTA Bogota (220.000 USD), 1.kolo:

Gisela Dulko (Arg/5) - Kathrin Wörle (Njem) 1:6, 6:2, 6:4;

Romina Oprandi (Švi/3) - Alexandra Cadantu (Rum) 6:2, 6:2;

Timea Babos (Mađ) - Yuliana Lizarazo (Kol) 6:0, 6:1

Karin Knapp (Ita) - Alexandra Dulgheru (Rum/2) 6:2, 6:2

Lourdes Domínguez (Špa/7) - Sharon Fichman (Kan) 6:2, 6:2

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙