FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 9. veljače 2012. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

ZAGREB

Hrvatska futsal reprezentacija izgubila je u polufinalu Europskog prvenstva u zagrebačkoj Areni od Rusije s 2:4 (0:3).

Utakmicu je pratilo za futsal rekordnih 14.300 gledatelja, a oba pogotka za naše postigao je Dario Marinović. Hrvatska će u subotu u borbi za treće mjesto igrati s poraženim iz dvoboja Španjolska - Italija.

ZAGREB

Atletičarka Marija Iveković Meštrović i biciklist Mario Alilović proglašeni su najboljim hrvatskim sportašima s tjelesnim invaliditetom u 2011, godini u izboru Hrvatskog parolimpijskog odbora (HPO) koji je večeras, pod pokroviteljstvom predsjednike Republike Ive Josipovića, održan u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma. Marija Iveković Meštrović, članica Atletskog kluba osoba s invaliditetom "Agram", prošle je godine na IPC Svjetskom prvenstvu u Novom Zelandu u bacanju diska osvojila zlatnu, a na Svjetskom prvenstvu za slabovidne u Turskoj srebrnu medalju, dok je Mario Alilović, član Biciklističkog kluba "Sokol Cestorad" iz Vinkovaca, prošle godine na Svjetskom kupu u Danskoj u cestovnoj utci osvojio zlatnu, a na kronometru srebrnu medalju. Za najuspješniju momčad sportaša s invaliditetom proglašena je reprezentacija u streljaštvu, koja je u sastavu Miroslav Tesla, Vitomir Garvanović i Mladen Jurada na svjetskom kupu u Španjolskoj osvojili drugo mjesto momčadski disciplini zračna puška stojeći.

Govoreći na svečanosti, kojoj su uz brojne goste i uzvanike nazočili i pozdravili predsjednik Hrvatskog sabora Boris Šprem, pomoćnik savjetnika predsjednika Josipovića za unutarnju politiku Vladimir Lončarević i pomoćnik ministra za sport Petar Skansi, predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ratko Kovačić je istaknuo Hrvatski paraolimpijci u 2011. godini nastupili na 66 međunarodnih natjecanja od čega na 12 svjetskih i sedam europskih prvenstava te na tri svjetska kupa i Europskim igrama mladih na kojima su osvojili 67 medalja od čega 33 zlatne, 25 srebrnih i devet brončanih odličja.

ZAGREB

Povjerenik za natjecanje Prve HNL Josip Brezni je zbog loših vremenskih uvjeta u zemlji i najave novih oborina i niskim temperatura odlučio da će sve utakmice utakmica 18. kola Prve HNL, koje su bila na rasporedu 17. i 18. veljače biti odigrane u srijedu 21. ožujka, objavljeno je na stranicama Hrvatske udruge prvoligaša.Ukoliko vremenske prilike dozvole nastavak proljetnog dijela prvenstva u Prvoj HNL bit će 24. i 25. veljače kada će se odigrati utakmice 19. kola Prve HNL.

ZAGREB

Jasmin Repeša imenovan je za novoga izbornika hrvatske košarkaške reprezentacije, odlučeno je na sastanku Upravnoga odbora Hrvatskoga košarkaškoga saveza (HKS). Odluka je donešena jednoglasno, a Repeša će naslijediti Josipa Vrankovića koji je dao ostavku nakon lošeg rezultata na prošlogodišnjem Europskom prvenstvu. Repeša ipak neće biti profesionalac jer će istodobno nastaviti voditi Cibonu, koju je preuzeo krajem prošle godine. Jasmin Repeša je reprezentaciju vodio u periodu između 2005. i 2009. godine, kada je i Hrvatska igrala na OI u Pekingu. Uz Repešu, Upravni odbor HKS-a je imenovao i trenere muških reprezentacija za mlađe dobne kategorije, pa će U20 reprezentaciju voditi Nikša Bavčević, U18 Jakša Vulić, U17 reprezentaciju Ante Nazor, a selekciju do 16 godina Hrvoje Vlašić.

LONDON

Stuart Pearce potvrđen je kao privremeni engleski izbornik i vodit će Gordi Albion u prijateljskoj utakmici protiv Nizozemske 29. veljače, izjavio je u četvrtak predsjednik Engleskog nogometnog saveza (FA) David Bernstein, dodajući kako FA ne želi žuriti s tako važnom odlukom četiri mjeseca prije europskog nogometnog prvenstva. "Dosta se toga dogodilo u zadnjih osam dana i ne smijemo brzati ni sa čim, ali to nam je prioritet", kazao je Bernstein na konferenciji za novinare o ostavci bivšeg izbornika GFabila Capella i imenovanju njegove zamjene.

Capello je u srijedu podnio ostavku zbog neslaganja s oldukom FA-a o oduzimanju kapetanske vrpce Johnu Terryju.

Izbornik mlade engleske reprezentacije U-21 i britanske olimpijske reprezentacije Pearce vodit će Englesku protiv Nizozemske na Wembleyu dok se nastavljaju pripreme za europsko prvenstvo u Ukrajini i Poljskoj.

"On jako dobro poznaje igrače. Rekao je: Ako želite da ja to radim, ja bih to rado i radio", kazao je Bernstein.

Najčešće spominjan kao moguća zamjena za Capella je trener prvoligaša Tottenhama Harry Redknapp, ali on tvrdi da ga to uopće ne zanima i da je najviše usmjeren na zadatke koje ima s klubom. Prije nego je Capello podnio ostavku 64-godišnji Redknapp se najčešće spominjao kao trener koji će naslijediti Talijana nakon Eura 2012.

HOUSTON

Houston će biti domaćin 62. izdanja All Star utakmice 17. veljače 2013. u Rockets' Toyota Center areni, objavili su u srijedu dužnosnici američke profesionalne košarkaške lige NBA. To će biti treći put da ovaj teksaški grad organizira utakmicu koja okuplja najveće zvijezde Istočne i Zapadne konferencije NBA nakon izdanja 1989. i 2006. "Houston je sjajan grad sporta i jedan će tjedan biti svjetski glavni grad košarke", izjavio je povjerenik NBA David Stern. Izdanje All Stara za ovu godinu održat će se 26. veljače u Orlandu.

ČAKOVEC

Gimnastičari Filip Ude i Tijana Tkalčec su najsportaš, odnosno najsportašica Grada Čakovca za 2011. godinu, dok je najbolja momčad Košarkaški klub Međimurje, a ekipa Ženski rukometni klub Zrinski.

Zajednica sportskih udruga Grada Čakovca 10 godina za redom organizira izbor Najsportaša, a isto toliko puta u pojedinačnoj muškoj kategoriji tu nagradu osvojio je član Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan, Filip Ude. Najbolji hrvatski gimnastičar 10. jubilarnu nagradu osvojio je zbog plasmana na Olimpijske igre u Londonu. Njegova klupska kolegica Tijana Tkalčec prošlu godinu završila je kao vodeća na svjetskoj rang listi u preskoku. Košarkaši Međimurja lovorikom najbolje ekipe okitili su se zbog osvajanja drugog mjesta u natjecanju A-2 košarkaške lige sjever i plasmanom među posljednjih osam košarkaškog Kupa Krešimira Ćosića. Seniorski sastav Ženskog rukometnog kluba Zrinski osvojio je 4. mjesto u natjecanju 2. hrvatske rukometne lige sjever za žene. Tijekom svečanosti dodijeljena su posebna priznanja za svekoliki doprinos razvoju sporta. Priznanje je dobio NK Sloga iz Čakovca povodom 80 godina djelovanaj, NK Sloboda iz Mihovljana povodom pola stoljeća rada, te Rukometni klub Infostar iz Čakovca i Čakovečki plivački klub zbog 10 godina rada. Perspektivnim sportašima grada proglašeni su plivač Jakov Rojko, badmintonašica Ela Trstenjak i atletičar Emanuel Varga.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙