FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Promet Unilinea porastao 30 posto, na 236 milijuna kuna

Autor: tmis
ZAGREB, 14. veljače 2012. (Hina) - Pulska turistička kompanija Uniline prošle je godine ostvarila ukupni promet od 236 milijuna kuna, što je za gotovo 30 posto više nego u godini prije, izvijestili su danas iz te kompanije.

Po segmentima poslovanja najveći dio ukupnog lanjskog prometa ili 49 posto odnosi se na prodaju na pojedinim emitivnim tržištima, dok se 20 posto odnosi na prodaju na internetu, a 16 posto na rent-a-car segment.

Usluge Uniline-a do prošle je godine koristilo gotovo 310 tisuća domaćih i stranih korisnika, pri čemu je najveći broj stranaca, 12 posto, bio s njemačkog tržišta. Talijana su imali oko 10 posto, Austrijanaca 6 posto, Mađara 5,5 posto, 5 posto s područja Skandinavije itd.

U sklopu operacija i servisnih usluga prošle su godine, kako navode, prodali gotovo 110 tisuća ulaznica za događanja i nacionalne parkove, a odrađeno je i više od 10 tisuća turističkih vođenja.

Internet prodaja ostvarila je rast od 4,7 posto u odnosu na 2010., pri čemu kao zanimljivost ističu da je njihovu web stranicu prošle godine imala više od 4,6 milijuna 'posjeta' iz 182 zemlje svijeta, a 91 tisuća tog posjeta bila je putem mobilnih uređaja.

Segment rent-a-cara odnosno međunarodne franšize Europcar, koja je u sastavu Uniline-a od početka 2010., zabilježio je rast prometa od 7 posto u odnosu na 2010., pri čemu je voznim parkom od 637 vozila prevezeno nešto više od 42 tisuće klijenata.

Komentirajući lanjske poslovne rezultate odličnim u vrijeme krize, članica Uprave Uniline-a Sandra Gobin naglasila je i da se Uniline time pozicionirao kao jedna od ključnih turističkih kompanija unutar hrvatskog turizma, ali i u regiji.

(Hina) xtam yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙