FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zadarski Turisthotel s nešto manjom dobiti

Autor: tmis
ZAGREB, 31. siječnja 2012. (Hina) - Zadarski Turisthotel prošlu je godinu završio s neto dobiti od 39,58 milijuna kuna, što je za oko 1,95 milijuna kuna manja dobit nego je bila za 2010. godine, procjena je iz privremenog godišnjeg nerevidiranog izvještaja o poslovanju te turističko-ugostiteljske tvrtke koje je objavljeno na Zagrebačkoj burzi.

Prema podacima iz tog izvješća, ukupni prihod Turisthotela u prošloj je godini iznosio 170,77 milijuna kuna, što je za 0,3 posto više nego u 2010., a za 1,5 posto porasli su ukupni rashodi, na 121,14 milijuna kuna.

Povećanju ukupnih prihoda najviše je pridonio porast fizičkog obujma prometa odnosno lanjski 6 postotni porast broja noćenja, na 657,5 tisuća u njihovom turističkom naselju "Holiday Village Zaton" (apartmani i kampovi), kao i proširenja kapaciteta te širenja tržišta pružanja usluga.

Strani su turisti pritom kao i prije činili glavninu prometa ili 96 posto, a većina lanjskih noćenja, 430,6 tisuća ili 8 posto više nego 2010. ostvarena je u kampu, dok je u apartmanima bili 226,8 tisuća noćenja ili 2 posto više.

Ukupni smještajni kapacitet Turisthotela u naselju Zaton je za oko osam tisuća osoba dnevno, raspoređen na 593 apartmana sa 2.323 kreveta i na 1.500 kamp mjesta te na kamp kućice za oko 5.500 osoba i na 250 mobilnih kućica u kampu.

Uz osnovnu turističko-ugostiteljsku djelatnost u Zatonu u sklopu poslovanja Turisthotela još je praonica rublja u Zadru (kapaciteta preko osam tona u jednoj smjeni koja pruža usluge pranja za vlastite potrebe te raznim drugim korisnicima), gradsko ugostiteljstvo (nekoliko kafe barova u Zadru) te jedinica cateringa.

(Hina) xtam ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙