FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uniline zaustavlja aktivnosti vezane uz preuzimanje Generalturista

Autor: tper
ZAGREB, 2. veljače 2012. (Hina) - Turistička kompanija Uniline izvijestila je danas kako zaustavlja daljnje aktivnosti vezane uz preuzimanje Generalturista, navodeći da se pokazalo kako bi sanacija i restrukturiranje poslovanja Generalturista bilo znatno teže od očekivanog.

"Po završetku prvog dijela dubinske analize te uvidom u stvarno stanje poslovanja Upravni odbor Unilinea odlučio je s današnjim danom zaustaviti daljnje aktivnosti po pitanju projekta preuzimanja turističke agencije Generalturist", navodi se u priopćenju tvrtke.

Ističu kako je situacija koju je revizorski tim Uniline-a zatekao uvidom u poslovanje Generalturista pokazala kako bi sanacija i restrukturiranje poslovanja bilo znatno teže od očekivanog.

Također, procijenjeno je kako bi vremenski rok za realizaciju planiranog bio izvan zadanih okvira.

Ovom odlukom prestaju daljnje aktivnosti due diligence-a te eventualne mogućnosti da Uniline preuzme Generalturist, navode iz Unilinea.

Generalturist je najstarija putnička agencije u Hrvatskoj, osnovana još 1923. godine, a po pisanju medija suočena je financijskim problemima.

Turistička kompanija Uniline pak prošle je godine ostvarila rast prihoda od 25 posto u odnosu na godinu prije kroz ostvareni planirani prihod od 175 milijuna kuna, a ima 150 zaposlenika.

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙